Creëer een succesvol Personal Branding Plan in 8 stappen

Liona Appelman · 30 juni 2022
Je leert in deze cursus wat personal branding precies inhoudt, hoe je een personal branding plan opstelt en hoe je dit plan in de praktijk kunt brengen. De P’s van P-Plan helpen je stap voor stap met het bouwen van een krachtig personal brand.
 • 9 Hoofdstukken
 • 61 Lessen
 • 7u 34min
 • Cursus Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • 100 procent jezelf durven te zijn.
 • Denken vanuit een groeimindset.
 • Je unieke eigenschappen herkennen en laten zien.
 • Het managen van je personal brand.

Waarom personal branding?

Personal branding kun je zien als de manier waarop jij jezelf ‘als merk’ presenteert aan anderen. Net als bij een merk wil je dat jouw naam gekoppeld wordt aan een positief beeld. Personal Branding gaat dus over het ‘vermarkten’ van jezelf, maar dan wel op een hele authentieke manier. Doordat je duidelijk uitdraagt wie je bent, zul je de juiste dingen aantrekken in je leven (zoals opdrachten, banen, baanpromoties, maar ook in het persoonlijke leven; de juiste vrienden/partners).

Daarnaast is het verdiepen in je personal brand een goed moment om inzichtelijk te krijgen wie je diep van binnen bent, en waarom je de dingen doet die je doet. Het geeft ook je zelfvertrouwen een flinke boost!

Voor wie is Personal Branding?

Personal Branding is voor iedereen die te maken heeft met verandering, of graag een verandering wil in zijn leven. Herken jij jezelf in één of meerdere voorbeelden hieronder? Dan is Personal Branding ook iets voor jou.

 • Ben je op zoek naar een baan, of loop je vast in je huidige baan?
 • Sta je voor een (studie)keuze die je lastig vindt?
 • Wil je het beste uit jezelf halen, maar heb je hiervoor altijd veilige keuzes gemaakt waar je geen voldoening uit haalt?
 • Is je relatie net uit en ben je een beetje kwijt wie je zélf bent (zonder je partner)?
 • Ben je uit de kast gekomen? Dan is het voor jou tijd om eindelijk 100% jezelf te zijn, maar weet je eigenlijk wel wie dat is?
 • Wil je iets bereiken, maar heb je daarvoor de goedkeuring van anderen nodig en moet je hen eerst zien te overtuigen?
 • Verkeer je je stiekem een beetje in een quarterlife- of midlife crisis?
 • Voel je je vaak eenzaam en wil je daarom meer ondernemen in je vrije tijd?
 • Weet je wel wat je wilt, maar niet hoe je er moet komen?

Personal Branding helpt je als je moeilijke keuzes moet maken, maar ook als je jezelf wilt presenteren en 100% jezelf wilt zijn. Wat ons betreft, is Personal Branding daarom voor iedereen. We hebben allemaal momenten in ons leven waarop het fijn is om te weten dat we op onszelf kunnen vertrouwen, momenten waarop we wel een extra boost kunnen gebruiken. Juist op die momenten biedt Personal Branding hulp.

De P’s van P-Plan | Ons personal branding stappenplan

De P’s van P-Plan helpen je stap voor stap met het bouwen van een krachtig personal brand. In de eerste 3 P’s start je met het opdoen van relevante zelfkennis. Je begint bij de bron: Purpose, de ‘why’ van jouw bestaan. Daarna kijk je naar je Persoonlijkheid en als derde stap naar jouw Potentieel; waartoe ben jij in staat?

Als je die 3 op een rijtje hebt, kun je kijken naar wat jou hierin uniek maakt. Zie het als een soort puzzel! Als je jouw usP, je unique selling point, in kaart hebt gebracht ga je kijken hoe je jezelf wilt laten zien en dus hoe je jezelf promoot. Bij de P van Promotie bedenk je vervolgens op welke manieren jij jezelf het beste kunt laten zien en wat het beste aansluit op je doel.

Zodra je de lijnen hebt uitgezet, ben je klaar om aan de slag te gaan en je personal branding ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Wij realiseren ons dat dit soms best wel eng is. Met de P van Power helpen we je daarom om de kracht in jezelf te vinden, door te durven doen. Daarnaast helpen we je met de P van Planning om je personal brand te managen en jezelf continu te blijven ontwikkelen, want personal branding is nooit klaar!

De belangrijkste P van P-Plan.nl is PLAY!. Alle persoonlijke plannen die je voor jezelf maakt kun je – vinden wij –  het beste volhouden met een gezonde dosis plezier. Bij P-Plan zullen we je er continu aan blijven herinneren: PLAY! Ga eens wat leuks doen, maak het niet te zwaar en neem jezelf niet té serieus. Uiteindelijk wil je vooral een leuk leven, toch?

In deze online cursus leer je hoe je je eigen personal branding plan maakt

Cursus inhoud

Vouw uit

Over de instructeur

Meer over personal branding op www.p-plan.nl

Reviews

4.5 Gemiddelde beoordeling

10 Beoordelingen

 • 5
  6
 • 4
  3
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Als communicatieadviseur die zichzelf verder wilt ontwikkelen wilde ik meer dan alleen een goed en inspirerend CV.
  Ik ben in mijn opleiding vaker bezig geweest met personal branding, maar het ging nooit zo diep op je persoonlijkheidskenmerken onderzoeken, het inzichtelijk maken voor jezelf en er profijt van hebben in als bij deze cursus. Deze cursus gaf me een goed volledig én bruikbaar beeld van personal branding! De video’s zijn fijn, er is genoeg na te lezen en je krijgt handvatten die je echt verder brengen.

 2. Helder en overzichtelijk. Heb er weer opnieuw van geleerd. Ook omdat ik voor een nieuw bedrijf sta en dan is het goed om daar meer van te weten. Ook al ben je 15 jaar zzp-er. Bedankt je hebt mij geenthousiasmeerd.
  Groeten van annetreiscoach.nl

 3. Leuk en leerzaam. het maakt het af door haar persoonlijke verhaal te vertellen!

 4. Een hele waardevolle cursus met heel veel leuke informatie en een prettige stem

 5. Goede cursus! alleen mis ik wel het gedeelte met het maken van een eigen personal branding box. Verder is alles duidelijk en goed uitgelegd.

 6. Wat een geweldige cursus. Ik ben nu bezig al deze opdrachten te doen want dat vergt veel tijd om over jezelf na te denken als merk
  Je mag er nog van die cursussen maken echt top ben je
  Heldere stem, duidelijk en rustig spreek je en gaf mij ook de nodige emoties.

 7. Een duidelijke en grondige cursus die je echt op weg helpt in het ontwikkelen van je eigen personal brand.

 8. Interessante cursus met vele leerzame lessen. Ik vond de module purpose heel verhelderend! En voor een leek op marketinggebied is de module promotie goed te doen!

 9. De inhoud is leerzaam, soms wat langdradig. Jammer dat er alleen gebruik gemaakt wordt van powerpoint sheets. Cursus zou veel aantrekkelijker zijn als er video’s gebruikt worden i.p.v. alleen sheets met een stem. De informatie en links zijn goed bruikbaar en passen in de cursus.

119,99Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 83 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.