Grafische Vormgeving Cursus

In deze online cursus grafische vormgeving leer je de kneepjes van dit steeds belangrijker wordende vak. Wil jij een grafisch vormgever worden, je design skills oppoetsen of ben je een ondernemer die zelf aan de slag wil met grafisch design? In deze graphic design cursus leer je alles wat je moet weten om creatief aan de slag te gaan: wat grafische vormgeving precies inhoudt, hoe je vanuit ideeën tot een concept komt en hoe jij je concept kunt realiseren.
 • 10 Hoofdstukken
 • 52 Lessen
 • 4u 24min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over grafische vormgeving.
 • De geheimen van design kennen.
 • Leer belangrijke factoren kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Volg een grafisch design cursus online

Grafisch design is overal om je heen, al heb je dat niet door. Het is een onmisbaar aspect in communicatie en marketing: want juist ook met visuals kun je een verhaal vertellen, niet alleen met woorden. Steeds meer creatieve en marketing-gerelateerde beroepen vragen om grafisch design vaardigheden, dus een online cursus grafische vormgeving kan zich al snel terugbetalen.

Grafische vormgeving is een combinatie van creatieve en technische vaardigheden. Zo heb je ten eerste visie nodig en moet je weten wat de doelgroep wilt zien. Ten tweede moet je weten hoe je jouw visie op het scherm kan maken. Dat ga je in deze cursus grafisch vormgever leren. En wanneer deze twee vaardigheden samenkomen, kan je succesvol vormgeven. Ideaal voor ondernemers, marketingstudenten die zichzelf klaar willen stomen voor de toekomst, creatievelingen pur sang en iedereen die nieuwsgierig is naar grafisch design! Je gaat aan de slag met oefenbestanden en praktische opdrachten, zodat je het ook echt leert doen – niet alleen begrijpen. 

Wat je in deze online cursus grafisch design gaat leren

Alle facetten van de grafische vormgeving! Ho, is dat niet wat veel, en wat moeilijk? Nee, deze cursus grafische vormgeving is ook geschikt voor beginners. Om het maximale uit deze cursus te halen is het fijn om kennis en ervaring te hebben met grafische software als Adobe Indesign, -Illustrator en/of -Photoshop. Dat zijn de programma’s waarin ik werk en het een en ander uitleg en voordoe. Natuurlijk kun je ook werken met Open Source (gratis) programma’s als Inkscape, Scribus en Gimp. Of de zeer betaalbare programma’s van Affinity (Designer, Photo en/of Publisher). Wil je enkel meer kennis en inzicht krijgen in Grafische vormgeving dan is deze cursus zonder pakketkennis ook al heel waardevol. Misschien geeft het je zelfs de motivatie om wel al die grafische pakketten te gaan leren als je ziet en leert welke mooie vormgeving je hierin kunt gaan maken.

We leggen de nadruk op conceptueel denken. Dit is namelijk een vereiste voor iemand die als grafisch vormgever wilt werken. Wil je dus op de vacatures voor vormgever willen reageren, dan moet je weten wat er allemaal nodig is om een succesvol design te maken te hebben. Je wilt als vormgever elk soort publicatie kennen en kunnen gebruiken. Het is dus belangrijk dat je de exacte begrenzingen én de mogelijkheden per publicatievorm kent. In deze cursus leer je deze mogelijkheden kennen én leer je ideeën om te zetten naar een concept. In deze cursus krijg je les van Belinda Kampf van House of Training. Zij is al jaren actief als grafisch vormgever en kan jou als geen ander alle ins en outs vertellen.

Online cursus tot grafisch ontwerper

Binnen de communicatie zijn vrijwel alle visuele onderdelen een belangrijk onderdeel van de communicatiekracht. Onder deze visuele onderdelen vallen bijvoorbeeld de typografie, de verschillende vormen, de kleuren en het beeld. 

In deze cursus leer je met deze visuele prikkels omgaan en leer je communicatiekracht te gebruiken binnen de grafische vormgeving. De cursus is ideaal voor mensen met een opleiding in design, marketing of een andere tak van communicatie!

In deze online cursus leer je:

De geschiedenis en de huidige plek van de grafische vormgeving kennen;

Van idee tot een concept komen;

Hoe je gebruikmaakt van ruimte en verschillende vormen;

Typografie te gebruiken als visueel onderdeel van een ontwerp;

De verschillende kleuren en betekenissen van kleuren kennen;

Hoe je illustraties en afbeeldingen het beste kan inzetten;

Een degelijke lay-out en compositie te maken;

Hoe je het uiteindelijke ontwerp het beste kan presenteren.

Van idee tot concept tot design

In deze online cursus grafische vormgeving leer je op professionele wijze vorm te geven aan publicaties in de ruimste zin van het woord. Hierbij draait het vooral om het ontwikkelen, ontwerpen, presenteren en (uiteindelijk) motiveren van het concept. Vervolgens komt hier ook de voorbereiding voor de media en de uiteindelijke publicatie in de media aan bod. 

Als een bijkomende extra wordt ook de publicatie in de media besproken. Maar dan vanuit het standpunt van de opdrachtgever. Zo leer je advies geven over jouw ontwerpen aan de klant. In de cursus ben je bezig met opdrachten, welke je bijvoorbeeld in een klein portfolio zou kunnen gebruiken.

Cursus Inhoud

Alles uitklappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Over de instructeur

Belinda Kampf

28 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Ratings and Reviews

4.8 Avg. Rating

39 Ratings

 • 5
  32
 • 4
  7
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goede cursus. Alles heel helder en duidelijk uitgelegd. Ook de voorbeelden en de opdrachten zijn leuk en zeer leerzaam om te doen.

 2. Super leuke en leerzame cursus! Er wordt een duidelijke uitleg gevegeven bij alle onderwerpen en deze worden duidelijker gemaakt met voorbeelden. Super fijn om te zien en er zelf ook mee aan de slag te gaan.

 3. Ik heb al eerder iets over de cursus geschreven…. Ga niet alles herhalen.

  De cursus heb ik met enorm veel plezier gevolgd. Ik werd op verschillende manieren aangesproken/uitgenodigd (via kennis opdoen, gevoelslaag aanspreken, intuïtie laten spreken, handelen en creatief aan de gang, reflecteren over bestaande uitingen, meer info vergaren op internet …).
  De bijbehorende opdrachten waren stimulerend, goed uitgelegd en gekaderd.
  Ik heb enorm veel bijgeleerd. Mijn doel was niet grafisch ontwerper te worden, maar te kijken door de ogen van een grafisch ontwerper, daarvan te leren en die kennis toe te passen in het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal. De cursus was daar heel geschikt voor.
  Een ding zou m.i. een goede toevoeging zijn: een kort filmpje aan het begin met daarin alternatieve opensourcesoftware suggesties om de opdrachten mee te maken. Enkele ken ik, maar dat zal niet voor iedereen gelden. En omdat ik geen grafisch ontwerper wordt zal ik de dure (Adobe) software niet aanschaffen. Wellicht had ik een gratis proefperiode van 30 dagen kunnen nemen, maar dan stopt daarna meteen ook het spelen en toepassen.
  Dank je wel, Belinda!
  Hartelijke groet, bernice wessel

 4. Als fotograaf wil ik graag weten hoe een vormgever werkt en denkt. Hoe die zijn/haar composities maakt, met kleuren werkt etc.
  Dat zit allemaal in deze cursus. Ik heb daar dus veel aan gehad. Dank Belinda!

  Wat er op zich nog wel in zou kunnen is het verdienmodel; Vanaf welk punt kun je gaan facturen bijvoorbeeld. En stel je voor dat een opdrachtgever achteraf inderdaad jouw ontwerp op vlaggen of auto’s wil laten zetten. Een beetje dezelfde vraagstukken die een fotograaf ook vaak heeft.

 5. Al een tijdje aan de slag als grafisch vormgever maar het is altijd goed om te blijven leren en je te laten inspireren. Deze cursus heeft mij zeker weer meer inspiratie gegeven, en heeft me weer erg enthousiast gemaakt over bepaalde manieren van ontwerpen. Bijvoorbeeld het gebruiken van letters en lettertypes maar ook de richtingen en een bepaalde balans gebruiken in een ontwerp met kleuren vormen en afbeeldingen. Ook vond ik het erg duidelijk en rustig uitgelegd. Bedankt

 6. Over het algemeen een fijne cursus, je leert de basis begrippen op een fijne manier.

 7. Leuke en duidelijke cursus, alles wordt goed en duidelijk uitgelegd.
  van mij mag het tempo wel iets omhoog van de uitleg.

 8. De instructeur behandelt een breed pakket aan onderwerpen op een gestructureerde manier.
  De onderwerpen worden rustig uitgelegd met duidelijke en ondersteunende voorbeelden.
  Je krijgt de kans om te oefenen door middel van opdrachten. De stem van de instructeur is wat eentonig.

 9. De cursus was erg leerzaam. De vrouw had een stem die makkelijk te volgen was, waardoor het een cursus werd die gemakkelijk te volgen is. Al met al heb ik veel geleerd en genoten va de cursus.

 10. super blij dat ik dit cursus heb gedaan.
  alles wordt heel duidelijk uitgelegd, toffe opdrachten ook.
  Heel veel bijgeleerd.

 11. Als beginner heb ik veel kunnen leren van deze cursus. Duidelijke uitleg en aangename stem. Bedankt!

 12. Wat een ontzettend leuke en leerzame cursus. En fijn om te merken dat ik veel dingen al automatisch toepas op gevoel. Fijn de theorie hierachter te leren in plaats van “dat het gewoon zo klopt’. De cursus wordt ook rustig en duidelijk verteld. Fijne voorleesstem hiervoor. Er zitten een paar kleine oneffenheidjes in de cursus maar die heb ik, of waren al gemeld.

 13. Deze cursus zit boordevol met superhandige tips voor het grafisch vormgeven. Ik heb er veel van opgestoken.

 14. Prettige stem om naar te luisteren en duidelijke uitleg met voorbeelden die ze in illustrator maakt. Ook gelijk wat handige tips daarvan meegekregen 🙂

 15. Erg fijne cursus voor de basisprincipes van grafisch vormgeven. Leuk dat je meegenomen wordt in de geschiedenis van vormgeven, de betekenissen van kleuren en vormen en nog meer veel! Goed te volgen en prettig om Belinda zelf bezig te zien in haar ontwerp proces! Praktijkgericht en visueel, daar leer je van! Deze cursus heeft mijn enthousiasme in grafisch vormgeven nog meer vergroot en ik kan niet wachten met deze kennis rijker aan de slag te gaan. Dit smaakt naar meer!

 16. Onwijs fijne en zeer leerzame cursus. Ondanks een grafische voor opleiding heb ik hier erg veel van geleerd. Dankjewel Belinda Kampf! Ik kijk uit naar je verdere cursussen

 17. Onwijs fijne en zeer leerzame cursus. Ondanks een grafische voor opleiding heb ik hier erg veel van geleerd. Dankjewel Belinda Kampf! Ik kijk uit naar je verdere cursussen.

 18. De cursus is beknopt, duidelijk en bespreekt de belangrijkste zaken die je wil weten over grafische vormgeving en bevat boeiende oefeningen. Het is precies wat ik zocht.

 19. Belinda Kampf heeft mij zó geïnspireerd met deze cursus, dat ik heb besloten om meerdere cursussen van haar te volgen. Het is duidelijke taal, goed uitgelegd, vooral rustig en ze heeft mij veel Eyeopeners gegeven. En ook de opdrachten waren heel leuk om te maken, al waren ze soms niet echt makkelijk! Belinda heeft ongekend veel ervaring en verstaat haar vak! Het is heel leuk om iemand met zoveel passie te horen spreken over haar werk. Ik heb heel veel geleerd in deze cursus en daar wil ik Belinda dus enorm voor bedanken. Op naar illustrator cursus….van….Belinda natuurlijk!!

 20. Ik vond het een erg leuke cursus om te volgen. Zeer uItgebreid en een prettige manier van uitleggen met duidelijke voorbeelden.

 21. De cursus is goed opgezet en heel leerzaam.
  Belinda is zeer duidelijk en het is prettig om naar haar te luisteren.
  Ik vond de cursus zeer interessant!

 22. Mooi helder gebracht. Inspirerend om meer te leren over vormgeving en er mee aan de slag te gaan.

 23. De video’s zijn erg duidelijk, zeker ook omdat er veel voorbeelden worden gegeven. De cursus geeft veel inzicht en inspireert om er verder mee aan de slag te gaan.

 24. Super interessante cursus, helder uitgelegd en interesse in het verder verdiepen in grafische vormgeving zeer sterk aangewakkerd.

 25. Hele prettige filmpjes en uitleg. Je wordt er gewoon helemaal enthousiast van!!!
  Ik heb er ook veel van geleerd en heel veel inzichten van gekregen.

 26. Deze cursus gaf mij een goed inzicht in een nieuwe wereld. Heldere uiteenzetting, goede voorbeelden en prettig om naar te kijken en luisteren. Bovendien leuke praktijk opdrachten

 27. Ik beveel deze cursus can harte aan. De opzet is overzichtelijk en compleet. De video’s zijn duidelijk en illustratief. Belinda heeft een prettige en duidelijke spreekstem, waardoor niet alleen het kijken, maar ook het luisteren naar de instructies een positieve leerervaring oplevert.

 28. Hele fijne cursus om de basis te leren! Ook heeft Belinda een fijne en rustige stem om naar te luisteren. Het hebben van Adobe Illustrator en Photoshop is wel handig bij het maken van de oefenopdrachten, maar het kan ook prima op papier of Word.

 29. Echt een heel goede e-learning! Gaf me veel inzichten, Belinda vertelt goed en geeft veel inspiratie.

 30. Deze cursus was zeer prettig om naar te kijken. heel goed stap voor stap alles uitgelegd. alles in deze cursus kan je niet missen als je grafisch vormgever wilt worden of extra vaardigheden wilt krijgen.

 31. De cursus is erg uitgebreid en een fijne aanvulling op de opleiding mediavormgeving die ik volg.

 32. Belinda geeft een hele duidelijke heldere en rustige uitleg. In kleine stapjes is deze cursus voor iedereen heel goed te volgen

99Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+340 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.