Grafische Vormgeving Cursus

Belinda Kampf · 21 Maart 2024
Wil jij grafisch vormgever worden, je design skills oppoetsen of ben je een ondernemer die zelf aan de slag wil met grafisch design? In deze cursus leer je alles wat je moet weten om creatief aan de slag te gaan.
 • Beginner
 • 52 Lessen
 • 4u 24min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over grafische vormgeving te weten komen
 • De geheimen van design leren kennen
 • Leer belangrijke factoren bij grafisch ontwerp kennen en gebruiken
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten leren ontwerpen

Wil je nóg meer leren over grafische vormgeving? Bekijk dan de complete opleiding Grafisch Vormgever worden →

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Volg een grafisch design cursus online

Grafisch design is overal om je heen, al heb je dat niet door. Het is een onmisbaar aspect in communicatie en marketing: want juist ook met visuals kun je een verhaal vertellen, niet alleen met woorden. Steeds meer creatieve en marketing-gerelateerde beroepen vragen om grafisch design vaardigheden, dus een online cursus grafische vormgeving kan zich al snel terugbetalen.

Grafische vormgeving is een combinatie van creatieve en technische vaardigheden. Zo heb je ten eerste visie nodig en moet je weten wat de doelgroep wilt zien. Ten tweede moet je weten hoe je jouw visie op het scherm kan maken. Dat ga je in deze cursus grafisch vormgever leren. En wanneer deze twee vaardigheden samenkomen, kan je succesvol vormgeven. Ideaal voor ondernemers, marketingstudenten die zichzelf klaar willen stomen voor de toekomst, creatievelingen pur sang en iedereen die nieuwsgierig is naar grafisch design! Je gaat aan de slag met oefenbestanden en praktische opdrachten, zodat je het ook echt leert doen – niet alleen begrijpen. 

Wat je in deze online cursus grafisch design gaat leren

Alle facetten van de grafische vormgeving! Ho, is dat niet wat veel, en wat moeilijk? Nee, deze cursus grafische vormgeving is ook geschikt voor beginners. Om het maximale uit deze cursus te halen is het fijn om kennis en ervaring te hebben met grafische software als Adobe Indesign, -Illustrator en/of -Photoshop. Dat zijn de programma’s waarin ik werk en het een en ander uitleg en voordoe. Natuurlijk kun je ook werken met Open Source (gratis) programma’s als Inkscape, Scribus en Gimp. Of de zeer betaalbare programma’s van Affinity (Designer, Photo en/of Publisher). Wil je enkel meer kennis en inzicht krijgen in Grafische vormgeving dan is deze cursus zonder pakketkennis ook al heel waardevol. Misschien geeft het je zelfs de motivatie om wel al die grafische pakketten te gaan leren als je ziet en leert welke mooie vormgeving je hierin kunt gaan maken.

We leggen de nadruk op conceptueel denken. Dit is namelijk een vereiste voor iemand die als grafisch vormgever wilt werken. Wil je dus op de vacatures voor vormgever willen reageren, dan moet je weten wat er allemaal nodig is om een succesvol design te maken te hebben. Je wilt als vormgever elk soort publicatie kennen en kunnen gebruiken. Het is dus belangrijk dat je de exacte begrenzingen én de mogelijkheden per publicatievorm kent. In deze cursus leer je deze mogelijkheden kennen én leer je ideeën om te zetten naar een concept. In deze cursus krijg je les van Belinda Kampf van House of Training. Zij is al jaren actief als grafisch vormgever en kan jou als geen ander alle ins en outs vertellen.

Online cursus tot grafisch ontwerper

Binnen de communicatie zijn vrijwel alle visuele onderdelen een belangrijk onderdeel van de communicatiekracht. Onder deze visuele onderdelen vallen bijvoorbeeld de typografie, de verschillende vormen, de kleuren en het beeld. 

In deze cursus leer je met deze visuele prikkels omgaan en leer je communicatiekracht te gebruiken binnen de grafische vormgeving. De cursus is ideaal voor mensen met een opleiding in design, marketing of een andere tak van communicatie!

In deze online cursus leer je:

De geschiedenis en de huidige plek van de grafische vormgeving kennen;

Van idee tot een concept komen;

Hoe je gebruikmaakt van ruimte en verschillende vormen;

Typografie te gebruiken als visueel onderdeel van een ontwerp;

De verschillende kleuren en betekenissen van kleuren kennen;

Hoe je illustraties en afbeeldingen het beste kan inzetten;

Een degelijke lay-out en compositie te maken;

Hoe je het uiteindelijke ontwerp het beste kan presenteren.

Van idee tot concept tot design

In deze online cursus grafische vormgeving leer je op professionele wijze vorm te geven aan publicaties in de ruimste zin van het woord. Hierbij draait het vooral om het ontwikkelen, ontwerpen, presenteren en (uiteindelijk) motiveren van het concept. Vervolgens komt hier ook de voorbereiding voor de media en de uiteindelijke publicatie in de media aan bod. 

Als een bijkomende extra wordt ook de publicatie in de media besproken. Maar dan vanuit het standpunt van de opdrachtgever. Zo leer je advies geven over jouw ontwerpen aan de klant. In de cursus ben je bezig met opdrachten, welke je bijvoorbeeld in een klein portfolio zou kunnen gebruiken.

Over de instructeur

Belinda Kampf

40 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.8 Gemiddelde beoordeling

49 Beoordelingen

 • 5
  40
 • 4
  8
 • 3
  0
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Duidelijke opbouw, rustig verteld, goed gebruik van videomogelijkheden om uit te leggen of voor te doen, compact met veel inhoud. Daarmee een echte aanrader als dit (relatief) nieuw is voor je en je er van wilt weten.

 2. Als iemand die bezig is met industriëel design is dit een goede toevoeging en laat goed zien welke mogelijkheden er zijn.

 3. Ik denk dat dit een super toffe cursus is als je al kan werken met InDesign en Illustrator. Op voorhand was dit echt nog niet duidelijk. Ik vond dat erg jammer.

 4. Hele fijne cursus om de beginselen van grafisch vormgeven te leren.

 5. Dit is een geweldige cursus die zijn geld dubbel-en-dwars waard is. Belinda legt de materie met haar fijne stem heel duidelijk en rustig uit. Naast de broodnodige achtergrondinformatie en theorie, komen ook handige, praktische tips voorbij voor de beginnende vormgever. Bovenal is de opbouw van de opdrachten qua uitdaging en moeilijkheidsgraad heel mooi gedaan. In ieder geval heb ik er heel veel van geleerd. Tot slot, ook al wordt in de cursus gebruikgemaakt van Adobe software, hij is ook heel goed te doen met de Affinity software-suite.

 6. Ik vond dit een geweldige cursus! Mede hierdoor heb ik beseft dat grafische vormgeving mijn droomvak is en ben ik inmiddels bezig om een carrièreswitch te maken.
  Deze cursus is goed, omdat Belinda alle aspecten van grafische vormgeving de revue laat passeren. Je krijgt zo een beeld van wat er allemaal bij dit vak komt kijken. Ik vond alle opdrachten ontzettend leuk en er wordt heel helder uitgelegd en gesproken. Je kunt goed merken dat Belinda weet waar ze het over heeft.
  De reden dat ik geen 5 sterren gegeven heb, is omdat er voor mij soms wat dingetjes onduidelijk waren in de opdrachten en omdat ik echt de mogelijkheid tot feedback heb gemist. Een keer een blik van een deskundig oog, zou cursisten enorm vooruit kunnen helpen. Maar kunnen sparren met mensen die deze cursus ook volgen of werk van anderen kunnen bekijken na een opdracht, zou ook al heel zinvol kunnen zijn.
  Al met al ben ik zeer tevreden over deze cursus en zou ik hem zeker aanraden aan iedereen die meer wil weten over wat grafische vormgeving inhoudt.

 7. Goede cursus. Alles heel helder en duidelijk uitgelegd. Ook de voorbeelden en de opdrachten zijn leuk en zeer leerzaam om te doen.

 8. Super leuke en leerzame cursus! Er wordt een duidelijke uitleg gevegeven bij alle onderwerpen en deze worden duidelijker gemaakt met voorbeelden. Super fijn om te zien en er zelf ook mee aan de slag te gaan.

99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 630 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.