Grafische Vormgeving Cursus

Belinda Kampf · 24 maart 2022
In deze online cursus grafische vormgeving leer je de kneepjes van dit steeds belangrijker wordende vak. Wil jij een grafisch vormgever worden, je design skills oppoetsen of ben je een ondernemer die zelf aan de slag wil met grafisch design? In deze graphic design cursus leer je alles wat je moet weten om creatief aan de slag te gaan: wat grafische vormgeving precies inhoudt, hoe je vanuit ideeën tot een concept komt en hoe jij je concept kunt realiseren.
 • 52 Lessen
 • 4u 24min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over grafische vormgeving.
 • De geheimen van design kennen.
 • Leer belangrijke factoren kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Volg een grafisch design cursus online

Grafisch design is overal om je heen, al heb je dat niet door. Het is een onmisbaar aspect in communicatie en marketing: want juist ook met visuals kun je een verhaal vertellen, niet alleen met woorden. Steeds meer creatieve en marketing-gerelateerde beroepen vragen om grafisch design vaardigheden, dus een online cursus grafische vormgeving kan zich al snel terugbetalen.

Grafische vormgeving is een combinatie van creatieve en technische vaardigheden. Zo heb je ten eerste visie nodig en moet je weten wat de doelgroep wilt zien. Ten tweede moet je weten hoe je jouw visie op het scherm kan maken. Dat ga je in deze cursus grafisch vormgever leren. En wanneer deze twee vaardigheden samenkomen, kan je succesvol vormgeven. Ideaal voor ondernemers, marketingstudenten die zichzelf klaar willen stomen voor de toekomst, creatievelingen pur sang en iedereen die nieuwsgierig is naar grafisch design! Je gaat aan de slag met oefenbestanden en praktische opdrachten, zodat je het ook echt leert doen – niet alleen begrijpen. 

Wat je in deze online cursus grafisch design gaat leren

Alle facetten van de grafische vormgeving! Ho, is dat niet wat veel, en wat moeilijk? Nee, deze cursus grafische vormgeving is ook geschikt voor beginners. Om het maximale uit deze cursus te halen is het fijn om kennis en ervaring te hebben met grafische software als Adobe Indesign, -Illustrator en/of -Photoshop. Dat zijn de programma’s waarin ik werk en het een en ander uitleg en voordoe. Natuurlijk kun je ook werken met Open Source (gratis) programma’s als Inkscape, Scribus en Gimp. Of de zeer betaalbare programma’s van Affinity (Designer, Photo en/of Publisher). Wil je enkel meer kennis en inzicht krijgen in Grafische vormgeving dan is deze cursus zonder pakketkennis ook al heel waardevol. Misschien geeft het je zelfs de motivatie om wel al die grafische pakketten te gaan leren als je ziet en leert welke mooie vormgeving je hierin kunt gaan maken.

We leggen de nadruk op conceptueel denken. Dit is namelijk een vereiste voor iemand die als grafisch vormgever wilt werken. Wil je dus op de vacatures voor vormgever willen reageren, dan moet je weten wat er allemaal nodig is om een succesvol design te maken te hebben. Je wilt als vormgever elk soort publicatie kennen en kunnen gebruiken. Het is dus belangrijk dat je de exacte begrenzingen én de mogelijkheden per publicatievorm kent. In deze cursus leer je deze mogelijkheden kennen én leer je ideeën om te zetten naar een concept. In deze cursus krijg je les van Belinda Kampf van House of Training. Zij is al jaren actief als grafisch vormgever en kan jou als geen ander alle ins en outs vertellen.

Online cursus tot grafisch ontwerper

Binnen de communicatie zijn vrijwel alle visuele onderdelen een belangrijk onderdeel van de communicatiekracht. Onder deze visuele onderdelen vallen bijvoorbeeld de typografie, de verschillende vormen, de kleuren en het beeld. 

In deze cursus leer je met deze visuele prikkels omgaan en leer je communicatiekracht te gebruiken binnen de grafische vormgeving. De cursus is ideaal voor mensen met een opleiding in design, marketing of een andere tak van communicatie!

In deze online cursus leer je:

De geschiedenis en de huidige plek van de grafische vormgeving kennen;

Van idee tot een concept komen;

Hoe je gebruikmaakt van ruimte en verschillende vormen;

Typografie te gebruiken als visueel onderdeel van een ontwerp;

De verschillende kleuren en betekenissen van kleuren kennen;

Hoe je illustraties en afbeeldingen het beste kan inzetten;

Een degelijke lay-out en compositie te maken;

Hoe je het uiteindelijke ontwerp het beste kan presenteren.

Van idee tot concept tot design

In deze online cursus grafische vormgeving leer je op professionele wijze vorm te geven aan publicaties in de ruimste zin van het woord. Hierbij draait het vooral om het ontwikkelen, ontwerpen, presenteren en (uiteindelijk) motiveren van het concept. Vervolgens komt hier ook de voorbereiding voor de media en de uiteindelijke publicatie in de media aan bod. 

Als een bijkomende extra wordt ook de publicatie in de media besproken. Maar dan vanuit het standpunt van de opdrachtgever. Zo leer je advies geven over jouw ontwerpen aan de klant. In de cursus ben je bezig met opdrachten, welke je bijvoorbeeld in een klein portfolio zou kunnen gebruiken.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Over de instructeur

Belinda Kampf

35 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Ratings and Reviews

4.8 Gemiddelde beoordeling

44 Beoordelingen

 • 5
  36
 • 4
  8
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Dit is een geweldige cursus die zijn geld dubbel-en-dwars waard is. Belinda legt de materie met haar fijne stem heel duidelijk en rustig uit. Naast de broodnodige achtergrondinformatie en theorie, komen ook handige, praktische tips voorbij voor de beginnende vormgever. Bovenal is de opbouw van de opdrachten qua uitdaging en moeilijkheidsgraad heel mooi gedaan. In ieder geval heb ik er heel veel van geleerd. Tot slot, ook al wordt in de cursus gebruikgemaakt van Adobe software, hij is ook heel goed te doen met de Affinity software-suite.

 2. Ik vond dit een geweldige cursus! Mede hierdoor heb ik beseft dat grafische vormgeving mijn droomvak is en ben ik inmiddels bezig om een carrièreswitch te maken.
  Deze cursus is goed, omdat Belinda alle aspecten van grafische vormgeving de revue laat passeren. Je krijgt zo een beeld van wat er allemaal bij dit vak komt kijken. Ik vond alle opdrachten ontzettend leuk en er wordt heel helder uitgelegd en gesproken. Je kunt goed merken dat Belinda weet waar ze het over heeft.
  De reden dat ik geen 5 sterren gegeven heb, is omdat er voor mij soms wat dingetjes onduidelijk waren in de opdrachten en omdat ik echt de mogelijkheid tot feedback heb gemist. Een keer een blik van een deskundig oog, zou cursisten enorm vooruit kunnen helpen. Maar kunnen sparren met mensen die deze cursus ook volgen of werk van anderen kunnen bekijken na een opdracht, zou ook al heel zinvol kunnen zijn.
  Al met al ben ik zeer tevreden over deze cursus en zou ik hem zeker aanraden aan iedereen die meer wil weten over wat grafische vormgeving inhoudt.

 3. Goede cursus. Alles heel helder en duidelijk uitgelegd. Ook de voorbeelden en de opdrachten zijn leuk en zeer leerzaam om te doen.

 4. Super leuke en leerzame cursus! Er wordt een duidelijke uitleg gevegeven bij alle onderwerpen en deze worden duidelijker gemaakt met voorbeelden. Super fijn om te zien en er zelf ook mee aan de slag te gaan.

 5. Ik heb al eerder iets over de cursus geschreven…. Ga niet alles herhalen.

  De cursus heb ik met enorm veel plezier gevolgd. Ik werd op verschillende manieren aangesproken/uitgenodigd (via kennis opdoen, gevoelslaag aanspreken, intuïtie laten spreken, handelen en creatief aan de gang, reflecteren over bestaande uitingen, meer info vergaren op internet …).
  De bijbehorende opdrachten waren stimulerend, goed uitgelegd en gekaderd.
  Ik heb enorm veel bijgeleerd. Mijn doel was niet grafisch ontwerper te worden, maar te kijken door de ogen van een grafisch ontwerper, daarvan te leren en die kennis toe te passen in het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal. De cursus was daar heel geschikt voor.
  Een ding zou m.i. een goede toevoeging zijn: een kort filmpje aan het begin met daarin alternatieve opensourcesoftware suggesties om de opdrachten mee te maken. Enkele ken ik, maar dat zal niet voor iedereen gelden. En omdat ik geen grafisch ontwerper wordt zal ik de dure (Adobe) software niet aanschaffen. Wellicht had ik een gratis proefperiode van 30 dagen kunnen nemen, maar dan stopt daarna meteen ook het spelen en toepassen.
  Dank je wel, Belinda!
  Hartelijke groet, bernice wessel

 6. Als fotograaf wil ik graag weten hoe een vormgever werkt en denkt. Hoe die zijn/haar composities maakt, met kleuren werkt etc.
  Dat zit allemaal in deze cursus. Ik heb daar dus veel aan gehad. Dank Belinda!

  Wat er op zich nog wel in zou kunnen is het verdienmodel; Vanaf welk punt kun je gaan facturen bijvoorbeeld. En stel je voor dat een opdrachtgever achteraf inderdaad jouw ontwerp op vlaggen of auto’s wil laten zetten. Een beetje dezelfde vraagstukken die een fotograaf ook vaak heeft.

 7. Al een tijdje aan de slag als grafisch vormgever maar het is altijd goed om te blijven leren en je te laten inspireren. Deze cursus heeft mij zeker weer meer inspiratie gegeven, en heeft me weer erg enthousiast gemaakt over bepaalde manieren van ontwerpen. Bijvoorbeeld het gebruiken van letters en lettertypes maar ook de richtingen en een bepaalde balans gebruiken in een ontwerp met kleuren vormen en afbeeldingen. Ook vond ik het erg duidelijk en rustig uitgelegd. Bedankt

 8. Over het algemeen een fijne cursus, je leert de basis begrippen op een fijne manier.

 9. Leuke en duidelijke cursus, alles wordt goed en duidelijk uitgelegd.
  van mij mag het tempo wel iets omhoog van de uitleg.

99Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 556 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →