Online geld verdienen met een cursus op Soofos

Elke ochtend en middag in de trein dwaalt dezelfde gedachte door mijn hoofd, dat ik wel wat voor mezelf wil beginnen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar van het idee gaat mijn avontuurlijke hart wel harder kloppen. Ik kan me voorstellen dat jij zelf ook wel eens met het idee zit: slapend rijk worden. Jammer genoeg gaat dat niet vanzelf.

Zet in ieder geval één stap

Geld verdienen is leuk, natuurlijk, maar uiteraard niet alles. Het zou dus tof zijn als dat lekker op de achtergrond gebeurt, zodat jij lekker van het leven kan genieten. Maar voordat het zover is, moet je flink wat stappen zetten en werk verzetten om een passief inkomen te kunnen creëren. Dus zorg er voor dat je gemotiveerd bent en kan blijven.

Weet wat je wilt bereiken online

De eerste stap is een belangrijke, deze bepaald niet alleen wat je gaat doen om passief inkomen te creëren, maar ook hoe je het gaat doen. Een strategie en planning maakt het mogelijk om de juiste dingen op de juiste momenten te doen. Weet dus voor je begint wat je wilt gaan doen. Ben je hier nog niet helemaal over uit, lees dan lekker verder!

Passief inkomen = Online geld verdienen

In het huidige digitale klimaat, is online geld verdienen de beste manier om gemakkelijk een passief inkomen op te bouwen. Online zijn er verschillende manieren om van jouw passie tot een passief inkomen te komen. De mogelijkheden liggen vooral in de online webshop, de online blog en de online cursus.

Online Geld Verdienen: de webshop, de blog en de cursus

Online webshop

De online webshop is een goede manier om op grotere schaal bij te verdienen, mits je er veel tijd voor over hebt. Het ontwikkelen van de webshop, het inkopen en verkopen van producten, de logistiek en andere zaken nemen enorm veel tijd in beslag, en dat maakt een online webshop op korte termijn minder interessant. Wil je toch een online webshop maken en succesvol vermarkten? Bekijk dan eens deze cursus over webshopmarketing.

Online blog

Een online blog is een goede manier om aan jouw online avontuur te beginnen. De opstartkosten zijn laag en verder zit je niet aan producten of diensten vast. Met een blog maak je het mogelijk om advertentieruimte of promotionele berichten te verkopen, waar je dan geld aan kan verdienen. Het is wel zaak om de groei van het verkeer in de gaten te houden en de website goed te optimaliseren voor de gebruiker en bijvoorbeeld Google.

Online cursus

Een online cursus is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om bij te verdienen. Wij vinden het zelfs de beste manier om online geld te verdienen! Er is namelijk maar een echte vereiste, en dat is de kennis over het onderwerp. Verder is het goed mogelijk om met simpele apparatuur te filmen of geluid op te nemen. Dit maakt de online cursus een enorm effectieve manier om online geld te verdienen. Interesse in een eigen cursus? Lees dan dit blogbericht over het maken van een eigen cursus.

Begin klein, begin bij Soofos

Hoe begin je dan met het maken van een online cursus? De eerste stap is natuurlijk het kijken van de wereldberoemde cursus: “hoe maak ik een cursus“. Dit is een originele Soofos productie waarin duidelijk wordt verteld wat je kan doen en hoe je dat moet doen. Dankzij de velen instructeurs die de cursus volgden, kunnen we zeggen dat het betrouwbaar is! Geen zin om te luisteren? Lees hieronder verder, hier een klein overzicht van de belangrijkste stappen.

Stap 1: Bepaal je onderwerp en schrijf de cursus uit

Jij bent dé expert, dat weet je zelf ook wel. Jij weet dus als geen ander welk onderwerp geschikt is voor een online cursus. Bepaal dit onderwerp en ga dan rustig uitschrijven welke dingen je hierover kan én wilt vertellen. Zo creëer je een duidelijk overzicht van de inhoud van de cursus, en kan je gaan nadenken welke dingen missen of welke overbodig zijn.

Stap 2: Verzamel de apparatuur

Je kan dit zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar er is één vereiste, de kwaliteit moet goed zijn. Wij hebben instructeurs gezien die enkel met een iPhone een cursus hebben opgenomen, en dat resultaat was indrukwekkend. Ga er dus niet vanuit dat je een volledige studio nodig hebt, maar zorg wel voor de tools die een mooi resultaat teweegbrengen.

Stap 3: Ga opnemen

Oké, je weet wat je gaat vertellen én je kan het opnemen. Tijd om te gaan filmen! Wij raden aan dat je in één keer alles, filmt, of in ieder geval grote hoeveelheden in één keer. Het is echt geen schande om te knippen in de video’s, dus je kan jezelf wat fouten permitteren tijdens het filmen. Dus stress niet over de kleine foutjes en praat gewoon lekker over jouw passie.

Stap 4: De nabewerking

Er hoeven echt geen spectaculaire explosies en gekke effecten in jouw video te zitten. Zorg ervoor dat de video gewoon netjes geknipt is en voeg hier en daar extra informatie toe op het scherm ter verduidelijking van het onderwerp en de dingen die je verteld.

Stap 5: Zet hem op Soofos

Nadat je de cursus hebt opgenomen en bewerkt, kan je hem op Soofos zetten. Vanaf dat moment, gaan wij er samen met jou voor zorgen dat jij geld kan gaan verdienen met jouw cursus. Wie weet heb je wel een nieuwe passie gevonden: het geven van cursussen. Jouw cursussen zijn dan beschikbaar voor héél Nederland, hoe vet is dat?

Stap 6: Confetti

De confetti spreekt voor zich, toch? Je kan gaan beginnen met geld verdienen.

Het kan geen kwaad om te beginnen

Weer even terug naar het zetten van die ongelofelijk belangrijke eerste stap. Hopelijk heb ik je ervan kunnen overtuigen dat het de moeite waard is een eerste stap richting een passief inkomen te zetten. Er zijn natuurlijk nog genoeg andere manieren om online geld te verdienen!

Ga aan de slag en begin met geld verdienen.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.