Op Soofos kun je zelf een online cursus maken en aanbieden. Daarvoor is het natuurlijk handig om te weten hoe je een online cursus maakt. Het lijkt misschien veel werk, maar in de basis is het goed te doen. Denk bij een online training alsof het een boek is. Het heeft één hoofdonderwerp, dat onderverdeeld is in hoofdstukken. Deze hoofdstukken bestaan weer uit pagina’s (waar je eventueel video’s op kunt zetten). Het maken van een online cursus is een leuke bezigheid. Je kunt jouw expertise en enthousiasme delen met anderen. Daarnaast kan het je leuke extra inkomsten opleveren.

 

Gewoon beginnen en oefenen

Het is aan te raden om alvast te oefenen met het maken van een online training. Je zult merken dat je de eerste keren zal moeten zoeken naar jouw manier van werken. Zodra je wat meer geoefend bent zal dit steeds makkelijker worden. Begin dus vooral met het oefenen van bijvoorbeeld het opnemen van instructievideo’s. Dit zullen nog niet je uiteindelijke instructievideo’s zijn, maar je krijgt wel meer ervaring en kunt verder werken naar jouw ideale filmpjes. Ook is het aan te raden om je alvast te registreren als instructeur op Soofos. We delen regelmatig handige tips en helpen je graag verder als je vragen hebt, een online cursus maken is makkelijker met onze hulp. Je kunt ook al gebruik maken van het online cursus platform en oefenen met het aanmaken van een cursus. Geen zorgen, de cursus zal pas online komen zodra hij af is en hij door ons gekeurd is. Je kunt zo veel oefen cursussen maken als dat jij wilt.

 

Bedenk welke onderwerpen je wilt gaan behandelen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van te voren welke onderwerpen jij wilt gaan behandelen in jouw online training. Het is een goede houvast om hier mee te beginnen, zodat jij weet waar je aan toe bent. Natuurlijk kun je tijdens het maken van de cursus bepaalde onderdelen toevoegen of weglaten. Dit kan ook nog zodra de cursus al online staat. Probeer alvast globaal een opzet te maken. Dit kun je uiteindelijk invulling geven door het toevoegen van video’s, opdrachten en teksten.

 

Hou een goede verdeling tussen video’s, tekst en oefeningen

Een goede verdeling tussen instructievideo’s, tekst en oefeningen is belangrijk. Dit is per cursus verschillend, afhankelijk van het onderwerp dat jij wilt behandelen. Hou er rekening mee dat mensen moeten oefenen om écht een onderwerp te begrijpen. Daarbij zijn oefeningen en opdrachten de beste manier om de kennis over te brengen. Maak ook een goede afwisseling tussen video’s en tekst. Probeer daarbij voornamelijk op video’s te focussen, dit is een van de meest effectieve manieren om kennis over te dragen.

 

Volg de gratis cursus hoe maak ik een online cursus

Wil je meer weten over hoe je zelf een online cursus kan maken? Bij Soofos hebben we een gratis online cursus gemaakt voor iedereen die een online cursus wil gaan geven. In deze online cursus behandelen we alle aspecten uitgebreid, van het gebruiken van het online platform tot het maken van de video’s. Joris, een van de oprichters van Soofos, legt je uitgebreid uit waar je aan moet denken, welke hulpmiddelen er zijn en waar je kunt starten. Je kunt er mee starten via de cursus: hoe maak ik een cursus, dan kan je binnen no-time zelf een eigen online cursus maken.

18 december 2018

2 Reacties op "Zelf een online cursus maken"

  1. Hoe werkt het system van opslaan en terugvinden?

    • Hey Beth,
      Je kunt jouw cursus terug vinden bij jouw profiel. Als je bent ingelogd klik je rechts boven op jouw naam. Dan komt er een menu te voor schijn, klik vervolgens op “cursussen”. Klik vervolgens in de tweede rij van het menu (horizontaal) op “cursussen die ik geef”. Als het goed is zie je hier alle cursussen staan waar jij mee bezig bent! Zie je de cursussen niet staan of kun je ze niet vinden? Neem dan even contact met ons op via [email protected]

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.