De 5 vaardigheden om deze zomervakantie te leren

Vicky Frissen
  | 
4 augustus 2020

Niet alleen op 1 januari, maar ook na de zomervakantie proberen we massaal beter, slimmer en gezonder van start te gaan. Ambitieus, en dat moedigen we alleen maar aan. Hoewel de zomer er vooral ook is om te rusten en op te laden, heb je er het hele jaar (en meer) ook wat aan om nieuwe skills te leren. Wij zetten vijf vaardigheden voor je op een rijtje waar je mee aan de slag kunt.

Krijg grip op stress en je emoties 

Ga jij ontstressen tijdens je vakantie? Als je terugkomt van vakantie wil je niet meteen in je oude patronen en stresssituaties vallen – of er in elk geval beter op kunnen reageren. Met een cursus die je leert om je stress en emoties onder controle te krijgen, ga je met een goed gevoel weer terug naar kantoor. Daar heb je niet alleen van maandag tot vrijdag tijdens werkuren wat aan, maar ook daarbuiten. Je gaat uiteindelijk beter slapen, bent minder angstig, hebt minder stress en kunt makkelijker relativeren.

Leer een nieuwe taal

Hou dat vakantiegevoel nog wat langer vast, en laat je vakantieliefde niet los. Ga aan de slag met een basiscursus Spaans, of verbeter je Engelse vaardigheden die je ook in je werk inzet. 

Een nieuwe taal leren is ontzettend gezond voor je brein. Je leert op een andere manier denken over taal en het wakkert je creativiteit aan. Daarnaast is het ontzettend leuk. Hoe tof is het om plotseling vrienden en collega’s te kunnen verrassen met een nieuwe taal. Je leert iets nieuws, houdt je hersenen scherp, maar het voelt minder zwaar dan een technische cursus. En wie weet heb je er de volgende zomervakantie ook nog wat aan.

Leer voor je lijf zorgen

Nu je niet meer elke dag in een bureaustoel opgevouwen zit, voel je je vast al beter. Laten we die lijn doortrekken. Misschien heb je in de hitte geen zin om aan een intense workout te beginnen, maar yoga is perfect om deze vakantie mee aan de slag te gaan. Met een beginnerscursus yoga is het lekker wakker worden en zul je je de hele dag nog beter en fitter voelen. In de tuin, voor de televisie (en airco), of op het strand: je kunt yoga overal uitvoeren om nog meer tot rust te komen, ook in je vakantie. Het enige wat je nodig hebt, is jezelf. Zo kom je na de vakantie goed gestretcht met minder knopen in je rug terug. Wel volhouden, dan.

Word assertiever

Heb je er op je werk vaak moeite mee om voor jezelf op te komen, je ideeën uit te spreken en je mening te geven? Laten we daarmee aan de slag gaan, zodat je na de vakantie niet alleen effectiever, maar ook zelfverzekerder weer op je werk verschijnt. Daar voel jij je beter bij, en ook je collega’s zullen er van profiteren: ook jouw goede ideeën mogen gehoord worden! Neem deze vakantie de tijd om te leren hoe je assertiever wordt. Met praktische tips en opdrachten word je een kei in communiceren. 

Ontdek hoe je een passief inkomen opbouwt

Mag de vakantie van jou wel wat langer duren? Echt geen zin om weer fulltime terug naar je baas te gaan? Werk deze vakantie aan je ondernemerskwaliteiten. Ontdek hoe je een passief inkomen kunt opbouwen. Daarmee bouw je aan een basis voor meer vrijheid, of dat voor jou nou minder werken betekent, of juist meer werken aan projecten waar je echt een passie voor hebt. 

Waar ga jij deze zomervakantie aan werken?

Met Soofos zijn de mogelijkheden eindeloos. Leer vanuit je eigen tuin, of het vakantiehuisje in Frankrijk. In jouw tijd, op jouw tempo. Kun je er geen genoeg van krijgen? Met Soofos Plus volg je zoveel cursussen als je wilt, voor maar 19 euro per maand. Probeer het nu 7 dagen gratis!

Artikel uit de categorie:
Persoonlijke Ontwikkeling

0 Reacties op "De 5 vaardigheden om deze zomervakantie te leren"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.