Online Cursus Assertiviteit

Stefan Rooyackers · 3 Februari 2022
Leer in deze online cursus Assertiviteit alles dat je nodig hebt om je gevoelens en gedachten te uiten, en om op te komen voor je eigen belangen. Daarbij is wel belangrijk dat je ook de gevoelens, gedachten en belangen van de ander respecteert. Door middel van deze cursus vind je daarin de juiste balans.
 • 11 Lessen
 • 2u 23min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over assertiviteit.
 • De geheimen van wilskracht kennen.
 • Leer jezelf kennen en verbeteren.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Wat is assertiviteit eigenlijk?

Assertiviteit betekent dat je in staat bent om je gevoelens en gedachten te uiten, en om op te komen voor je eigen belangen. Daarbij is wel belangrijk dat je ook de gevoelens, gedachten en belangen van de ander respecteert. Door middel van deze cursus vind je daarin de juiste balans. We introduceren je in de theorie en de praktijk van de assertiviteit in vijf toegankelijke video’s. De informatie komt terug in een beknopt, schriftelijk overzicht. Deze online training wordt je aangeboden door Stefan Rooyackers van IMNL.

Wat leer je in deze online cursus?

Storende factoren zoals sociale angst of manipulatief gedrag.

Hoe een persoonlijkheid zich vormt.

Hoe een zelfbeeld tot stand komt en hoe zich dit kan uiten in sub-assertief of juist in agressief-assertief gedrag.

Praktische tips voor het vergemakkelijken van de communicatie en je assertiviteit.

Vind jij het:

 Moeilijk voor jezelf op te komen?

 Lastig voor je om de confrontatie aan te gaan of uit de weg te gaan?

 Gaan anderen steeds over jouw grenzen heen of ga jij over anderen hun grenzen heen?

 Lastig je grenzen aan te geven?

Dan heb je waarschijnlijk moeite om assertief te communiceren. Deze cursus over assertiviteit is dan echt iets voor jou! Leer in deze cursus hoe je zelfverzekerder overkomt en de juiste balans vind tussen je eigen gevoelens en die van de mensen om je heen.

Ga online aan de slag met je assertiviteit

Je kan nu online aan de slag met deze cursus om je assertiviteit een boost te geven. Je groeit niet alleen in het assertiever communiceren, maar bijvoorbeeld ook in zelfvertrouwen. Heb je het gevoel dat je deze boost wel kan gebruiken? Wacht dan niet langer en ga aan de slag met deze online cursus. Je krijgt 24/7 toegang tot de cursus en kan al het materiaal zo vaak terugkijken, als je wenst.

Over de instructeur

Stefan is een van de eerste internet marketing pioneers van Nederland. Op basis van zijn ervaring als online marketeer heeft Stefan meerdere online cursussen en trainingen ontwikkeld die jou en jouw website verder helpen. Stefan is er in gedreven er voor te zorgen dat deze kennis zo toegankelijk mogelijk zijn, door zijn cursussen altijd scherp te prijzen. Stefan heeft onderhand 10 boeken geschreven en zijn eigen online cursussen bedrijf opgericht, "De Internet Marketing Academy". De meest populaire cursussen van zijn academie zijn hier op Soofos te volgen.

Beoordelingen

3.4 Gemiddelde beoordeling

34 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  11
 • 3
  8
 • 2
  5
 • 1
  3
 1. Goed bruikbaar voor mijn easyminded communicatie cursus

 2. Ik heb Soofos Plus dus was de cursus voor mij ‘gratis’ maar als je hier €29 voor betaald hebt, dan is dat zonde van het geld.
  De tekst wordt op/voorgelezen door een ‘ingehuurde’ spreekstem. De docent Stefan Rooyackers krijg je in elk geval niet te horen.

  De tekst is nagenoeg die van het WERKBOEK: Download “Cursus Assertiviteit”; pdf, 17 pagina’s. Er wordt in de gesproken tekst steeds verwezen naar oefeningen aan het eind van een hoofdstuk maar die komen niet aan bod. Het is mij niet duidelijk welke oefeningen dit zijn of waar deze staan. Onder WERKBOEK staat nog een link naar: “Download “Assertiviteit – Extra oefeningen”; pdf, 4 pagina’s”. Dit zijn de enige oefeningen die ik kan vinden. Dit document is verder zonder kop en toelichting bij welk hoofdstuk deze oefeningen horen.

  De voorgelezen hoofdstukken zijn qua informatie best interessant maar vrij theoretisch en kun je dus nagenoeg ook op papier lezen: WERKBOEK: Download “Cursus Assertiviteit”; pdf, 17 pagina’s. Elk hoofdstuk begint met een welkom. Dat is op zich netjes maar als je de hoofdstukken achter elkaar bekijkt/luistert, is het overbodig. Te meer omdat de hoofdstukken nog geen 15 minuten in beslag nemen en de laatste 3 zelfs maar 2 minuten. En je weet tenslotte met welke cursus je bezig bent.

  Aan het eind van de voorgelezen hoofdstukken kun je nog 2 informatiebladen downloaden:
  1) Assertieve Rechten – informatieblad > dit betreft een (oude) folder van Stichting Gezondheid in drukwerkopmaak. Dit zijn 5 pagina’s waarin op 2 pagina’s het begrip ‘assertieve rechten’ wordt uitgelegd (ieder mens heeft recht op A Gelijkwaardigheid, B Respect, C Eerlijkheid). De overige pagina’s is betreft de voorpagina, colofon en reclame. Het begrip ‘assertieve rechten’ komt in de cursustekst niet voor.
  2) Assertiviteit informatieblad > dit is ook een (oude) folder met Standaardzinnen behorend bij assertiviteit

 3. Super duidelijke cursus en helpt bij mijn persoonlijke ontwikkeling.
  Dank hiervoor.

 4. Inhoudelijk vind ik het een leerzame en heldere cursus, maar de opbouw en inhoud kloppen niet.

 5. De cursus bestaat vooral uit theorie. Er is, naar mijn idee, weinig moeite in gestoken door de maker. Het handboek dat erbij zit is één grote lap tekst zonder tussenkopjes of hoofdstukken; het is dus moeilijk om hier doorheen te navigeren. Verder is te zien dat de tekst in de filmpjes vrijwel 1-op-1 overeen komt met het handboek. Als je de ene gelezen of gezien hebt, hoef je het andere niet meer te lezen of zien. Ook kreeg ik geen opdrachten gevonden terwijl die wel benoemd worden in de filmpjes.

  Helaas weinig gehad aan deze cursus als het gaat om zelf assertiever te werk gaan. Ik weet nu theoretisch gezien meer over assertiviteit maar heb nog niet de handvaten die ik graag zou willen hebben.

  Voor het geld dat je erin steekt, is het tegelijkertijd ook wel logisch.

 6. het is mooi om te zien hoe je wordt gevormd.

29Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 175 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.