Waarom 15 minuten per dag stoelyoga doen op werk?

Zit je op het werk weleens compleet onderuitgezakt? Voel je je weleens volledig ingedut en heb je moeite met focussen? Dan is dit hét moment om daar verandering in te brengen. Tijd om in beweging te komen. Vandaag verteld Paula van Stoelyoga Nederland je meer over deze vorm van yoga.

Over Paula

Paula Jap Tjong is initiatiefneemster van Stoelyoga Nederland en Vlaanderen. Ook is ze gecertificeerd yogadocente en stressmanagementtrainer met een passie voor lesgeven. Met het platform Stoelyoga-Nederland.nl nodigt zij mensen uit om te blijven bewegen en regelmatig te ontspannen. Dit is namelijk een must voor welzijn en vitaliteit.

Ga elke dag 15 minuten aan de slag met stoelyoga

Rugklachten, een stijve nek en pijn in de schouders. Helaas zijn dit herkenbare klachten voor iedereen met een kantoorbaan. Langdurig zitten is funest voor het lichaam, maar er is een simpele remedie: het beoefenen van Stoelyoga. Slechts vijftien minuten stoelyoga per dag draagt al bij aan de vermindering van lichamelijke klachten, waardoor je je beter voelt en je beter kunt concentreren op je werk.

Naast fysieke aandoeningen door langdurig zitten, kampen veel werknemers tevens met psychologische klachten zoals stress. Chronische stress kan onder andere leiden tot een verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen en slaapproblemen. Yoga en meditatie zijn twee alternatieve behandelmethoden die dit tegengaan, en toevallig gaan ze ook heel goed samen. Uit recent onderzoek blijkt dat het beoefenen van yoga en meditatie op de werkplek directe positieve effecten heeft op de fysieke en mentale gezondheid. Een rustmoment van vijftien minuten waarin aan yoga of meditatie, bij voorkeur beide, wordt gedaan blijkt voldoende te zijn om het lichaam tijdelijk te herstellen. De ademhaling wordt rustig, gedachtes worden helder, en het lichaam ontspant.

Een van de stoelyoga-houdingen die je gewoon op werk kan doen

Op de bureaustoel yoga doen

Stoelyoga is de ideale manier om de vruchten van yoga op de werkvloer te plukken. Je hoeft er niet bijzonder veel tijd voor vrij te maken, je hebt er geen apparaten of sportkleding voor nodig en je kunt het letterlijk op je bureaustoel doen. Simpele oefeningen kunnen al enorm bijdragen aan verbeterde flexibiliteit en een soepeler lichaam. Bepaalde rek en strekoefeningen, bijvoorbeeld voor de handen en polsen, kunnen bijdragen aan het voorkomen van RSI-klachten. Wij raden aan om naast de yoga-oefeningen tijd vrij te maken om op de ademhaling te letten, ofwel te mediteren.

Een paar minuten per dag is al genoeg

Een paar minuten per dag kan al bijdragen aan vermindering van stress en onrust. Ook dit kan op de bureaustoel gedaan worden. Yoga en meditatie op de werkplek kan op sommige mensen overkomen als tijdsverspilling. Het tegendeel is echter waar. Gezonde werknemers zijn productiever, vindingrijker en makkelijker in de omgang. Door vijftien minuten per dag in je
gezondheid te investeren zul je op de lange termijn beter functioneren, simpelweg omdat je je beter voelt.

Leer meer over yoga en de houdingen

Wil je meer gaan leren over yoga, ademhaling en de verschillende houdingen? Dan is de online cursus stoelyoga een echte aanrader om fysiek en mentaal gezond te blijven. Hier kan je gratis een proefles volgen, zodat je kosteloos kennis kan maken met stoelyoga.

Ga vandaag nog aan de slag en blijf fit!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.