Online Stoelyoga Les

Paula · 6 November 2023
Ontdek blessurevrije Stoelyoga voor rust tijdens werk of thuis. Leer 100 houdingen en series uit 'Stoelyoga voor iedereen!' en beoefen het zelf met deze praktische online cursus.
 • Beginner
 • 51 Lessen
 • 13u 24min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Oefen waar en wanneer je wilt.
 • Lessen van 5, 10, 20, 30 en 60 minuten.
 • Ontdek de kracht van Stoelyoga
 • Doe mee middels je Smartphone, tablet, computer of TV.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Wil je eenvoudig en blessurevrij yoga beoefenen? Of zoek je een effectief pauzemoment tijdens werk? Dan is ‘Online Stoelyoga Les’ iets voor jou! Aan de hand van 100 houdingen en series uit het boek Stoelyoga voor iedereen! Gezond en fysiek beperkt heeft Paula Jap Tjong 45 videolessen en 5 geleide meditaties opgenomen die je thuis of op je werk kunt doen. Met o.a. lessen voor in de ochtend, avond, achter je bureau, voor soepele nek en schouders, energie en focus, mindful breaks en veel meer..

Deze cursus, houdingen en oefeningen zijn gebaseerd op het boek ‘Stoelyoga voor iedereen‘. Het boek kun je direct aanschaffen bij Stoelyoga Nederland, door hier te klikken.

Voor wie is Online Stoelyoga Les bedoeld?

De Online Stoelyoga lessen zijn voor iedereen die thuis of op het werk stoelyoga wilt beoefenen. Ook is de cursus geschikt voor yogaleraren, beweegagogen en sportdocenten die inspiratie zoeken voor hun lessen.

Er is geen ervaring met yoga nodig. Voor ieder moment is er een geschikte yogales om te beoefenen. Je kunt dit alleen doen of samen met anderen – het enige wat je nodig hebt is een stoel en een klein beetje tijd. Als je regelmatig aan (stoel)yoga doet, dan zijn de vele voordelen van lange duur!

Belangrijk!

Mensen met lichamelijke klachten zijn soms onzeker of yoga wel geschikt voor hen is. Bij het beoefenen van de houdingen is het van belang je grenzen te (leren) kennen en te respecteren. Een houding mag je bijvoorbeeld wel voelen, maar hij mag nooit pijn doen. Pijn is een teken van het lichaam dat je te ver bent gegaan. Doe elke houding daarom rustig en met aandacht. Blijf voelen. Het is belangrijk om te onthouden dat iedere beweging bijdraagt aan een gezond lichaam. Bij twijfel of pijn is het aangeraden om een arts te raadplegen.

Over de instructeur

Paula

4 Cursussen

Paula is gecertificeerd yogadocent en stressmanagementtrainer met een passie voor lesgeven. Met het platform Stoelyoga-Nederland.nl zet zij zich in om mensen uit te nodigen om te blijven bewegen en regelmatig te ontspannen, een must voor welzijn en vitaliteit. Dit doet zij door het faciliteren van allerlei beweeg- en ontspanningsprogramma’s voor particulieren, het onderwijs en het bedrijfsleven. In deze online training heeft zij haar kennis – die ze heeft opgedaan in de afgelopen vijftien jaar – over yoga, ademhaling, ontspanning, massage bij jezelf, meditatie en meer verwerkt in een 10-weeks programma. In het e-book dat je krijgt geeft zij uitleg over de verschillende onderwerpen voor verdieping en inspiratie. Ook vind je in het boek 100 yogahoudingen die eenvoudig te leren zijn om thuis of op je werk uit te voeren. Speciaal voor jou heeft zij een zittende en liggende geleide meditatie ingesproken voor een waardevol ontspanmoment. De negen videoyogalessen zullen je motiveren en stimuleren zodat je snel de voordelen van yoga ervaart. De lessen zijn gevarieerd, gemakkelijk te volgen, effectief en vooral heerlijk om te doen!

Beoordelingen

4.8 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Makkelijk tussendoor te doen met direct gevoel van ontspanning. Prettig uitgelegd en in goed tempo aangeboden

 2. Geweldig deze cursus en ik kan deze goed toepassen in mijn praktijk en onderneming.
  Het kan zelfs buiten plaats vinden dus ook tijdens een wandeling kan ik het toepassen.
  Warme groeten van Annet

 3. Erg leerzame cursus. Naar mijn mening kwam alles aan bod. Van verschillende zonnegroeten, vele asana’s, oefeningen voor mensen met lichamelijke “beperkingen”, ontspanningsmeditaties enz.
  Paula brengt het prettig en duidelijk over, je hoort dat ze erg kundig is.
  Stoelyoga is voor iedereen en af en toe best pittig.
  Leuk detail is dat ze iedere les de ruimte en haar kleding weer opnieuw aanpast.
  Kortom deze cursus is een aanrader voor iedereen.

 4. Deze cursus is supergoed. Alles wordt duidelijk uitgelegd met enorm veel liefde en passie. De video’s met oefeningen zijn zeer duidelijk en kun je zo allemaal meedoen. Kortom een grote aanrader. Het enigste nadeel is, dat de video’s niet op te slaan zijn, waardoor na afloop van de cursus-en als je geen lid meer bent van Soofos, je ze niet meer kunt gebruiken. Erg jammer. Vandaar 4 sterren, anders had ik zeker 5 sterren gegeven.

69Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 58 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.