Zelf kunst maken met fotografie. Jij kan het!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Wereldberoemde fotografen verdienen met de fotocamera hun brood. Iedereen kan het leren en dat betekent natuurlijk dat jij óók aan de slag kan gaan met fotografie. Het is een van de meest populaire kunstvormen geworden en zal daardoor nog lang relevant blijven. Zie maar eens hoeveel exposities er elk jaar opgezet worden rond de fotografie. Leer zelf kunst maken met de digitale fotocamera. Wij zullen je vandaag vertellen waar je moet beginnen en wat je ervoor nodig hebt.

 

Zelf aan de slag met fotografie

Foto’s maken kan in principe iedereen, maar hoeveel mensen kunnen echt de essentie van een moment of gevoel vastleggen op beeld? Dat zullen er niet veel zijn, daardoor kan je je niet zomaar fotograaf noemen. Een fotograaf kan dit namelijk wél en heeft daar waarschijnlijk jaren lange ervaring voor nodig gehad. Niet alleen ervaring is belangrijk, ook de juiste scholing over fotografie, kennis over techniek én mensenkennis (in het geval van portretfotografie) zijn belangrijk voor de beste fotografen ter wereld.

 

Wat heb je nodig voor goede fotografie?

De tijd van de fotorolletjes is wel enigszins voorbij. Natuurlijk hebben hier en daar wat mensen behoefte aan die nostalgie, maar op het gebied van moderne fotografie is het wel een beetje uit de tijd. Er zijn wel andere dingen die je nodig hebt om tot een goede foto of fotoserie te komen.

 

De fotocamera

Dit komt vast als een grote verrassing, maar de camera staat bovenaan deze lijst. Tegenwoordig heeft elke fotograaf zijn eigen voorkeur, maar is de spiegelreflexcamera toch wel een populaire keuze. Gewapend met meerdere soorten lenzen en met meer opties dan je ooit kan gebruiken is het de beste allrounder. De beste spiegelreflexcamera’s zijn niet goedkoop, maar je krijgt wel ongekend goede kwaliteit voor het geld dat je besteed. Er zijn gelukkig ook andere, goedkopere camera’s die je kan gebruiken. Het is daarbij belangrijk dat je let op het aantal megapixels en of de camera bij jouw niveau van fotograferen past.

 

Het statief

Niet het eerste waar je aan denkt, maar we hebben helaas niet allemaal een stabiele hand. Daarom is een statief voor bijna elke fotograaf een vereiste. Zeker als de camera niet over functies beschikt die helpt bij stabiliseren of timen. Maak daarom gebruik van een statief en desnoods een clicker, waarmee je zonder de camera te bewegen een foto kan maken.

 

Belichting

Dit is iets waar je niet altijd de volledige controle over hebt, zoals in de buitenlucht. Dan is het een kwestie van aanpassen en doorgaan. Maar vaak heb je binnenshuis wel de mogelijkheid om te spelen met het licht, schaduwen en kleur. Maak daar dus gebruik van bij het maken van foto’s. Het heeft niet alleen effect op hoe goed dingen zichtbaar zijn, maar ook het gevoel dat in de foto zit. Denk bijvoorbeeld hoe warme of koude kleuren je kunnen helpen.

 

Hoe kan je kunst maken van een foto?

Het maken van een goede foto is één, maar nabewerking mag zeker niet vergeten worden. Hier heb je gelukkig ook opties. Je kan natuurlijk aan de slag met de meest bekende fotobewerker: Photoshop. Hiermee kan je een foto compleet veranderen. Maar er zijn ook andere opties, zo is het kleinere broertje Adobe Lightroom speciaal ontwikkelt voor het nabewerken van fotografie. Hierdoor verander je foto’s niet per se, maar je optimaliseert deze waar mogelijk. Dit is van de twee programma’s dan ook degene die we aanraden.

Daarna is het enkel een kwestie van selecteren welke foto’s je gaat laten zien aan al je fans!

 

Ga aan de slag met fotografie en maak zelf kunst!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Artikel uit de categorie:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.