4 Manieren om geld te verdienen aan je hobby

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Als kind hebben we het allemaal wel: een hobby. De een zit op paardrijden, de ander geniet van blokfluit en je buurjongen is de voetbalkoning van de straat. Naarmate we ouder worden lijken we minder tijd te hebben voor hobby’s. Werk, familie, boodschappen: het staat het allemaal in de weg.

Maar het wordt meer en meer duidelijk dat ontspannen belangrijk is. En dat kun je op meer manieren doen dan horizontaal Netflix te kijken. Een hobby is de perfecte manier om te ontspannen, terwijl je toch je brein of lijf aan het werk zet.

Heb je al een passie? Top. Loop je ondertussen al jaren te twijfelen of je schilderen weer moet oppakken, of dat kinderboek moet gaan schrijven? Tijd voor actie! 

Een extra voordeel van talloze hobby’s is namelijk dat je het niet alleen hoeft te beperken tot iets leuks. Voor veel mensen is ondernemend bezig zijn namelijk ook een hobby. Dus, laten we kijken naar vier manieren waarop jij en anderen van je hobby kunnen genieten, en jij ook nog eens een extra zakcentje verdient!

#1 Een cursus over je hobby geven

Je had vast al kunnen raden wat ons eerste advies zou zijn, maar we zitten dan ook op de eerste rang als we zien voor hoeveel mensen dit werkt. Een cursus maken is een geweldige creatieve bezigheid, en met een cursus verkopen verdien je een leuk passief inkomen. 

Je hoeft geen expert te zijn in lesgeven, we geven je alle tips die je nodig hebt om jouw verhaal goed te vertellen. Wat je wel nodig hebt? Passie. Oh, en een internetverbinding is ook handig.

Check ook deze cursus: Online Cursus Passief Inkomen Opbouwen

#2 Over je hobby bloggen

Bloggen is nog steeds hip en happening! Veel mensen weten niet goed hoe het werkt: schrijven over iets wat je leuk vindt en daar een inkomstenbron van maken. Allow us to explain: wanneer je lang genoeg blogt en genoeg lezers hebt, kan het zomaar zijn dat bedrijven je willen sponsoren. Ook kun je als je genoeg websitebezoekers hebt inkomsten genereren uit advertenties. Het vergt wel de nodige moeite en geduld: je wordt niet van de een op de andere dag een succesvol blogger. Maar hou je sowieso wel van schrijven? Dan kan dit absoluut geen kwaad en is het een mooie manier om anderen en jezelf meer over je hobby te leren.

Check ook deze cursus: BLOG FORMULE: Geld verdienen met bloggen

# 3 Een YouTube kanaal starten over je hobby

Doe jij het minder goed op papier, en beter op beeld? Dan kun je in plaats van bloggen ook je wijsheid op YouTube plaatsen. Hiervoor geldt hetzelfde als met bloggen: je zult een groot genoeg publiek moeten opbouwen, al is het met youtube vaak net wat makkelijker je content in de spotlight te zetten, bijv. via instagram. Een blogpost delen in je story’s ziet er gewoon wat minder aantrekkelijk uit. 

Of je beter kunt bloggen of vloggen over je onderwerp hangt enorm af van je hobby. Een schilder zal meer kunnen laten zien, terwijl iemand met kennis van tuinieren juist het hele jaar door waardevolle blogs kan schrijven.

#4 Verkoop producten gerelateerd aan je hobby

Ja, dit is een hele business, maar vele male makkelijker te doen als je oprecht geïnteresseerd bent in de producten die je verkoopt. Wellicht kun je samenwerken met een bedrijf dat producten verkoopt gerelateerd aan je hobby. De makkelijkste manier om dit te doen is via affiliate marketing. Dat werkt met een linkje: wanneer mensen iets kopen via jouw link, ontvang jij een stuk commissie. 

Heb jij er ooit over nagedacht om je hobby tot een inkomstenbron te maken? Voor wie op zoek is naar inspiratie, scroll eens door al onze cursusonderwerpen. Dan zie je echt hoeveel verschillende onderwerpen geschikt zijn om in een cursus te gieten. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Artikel uit de categorie:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.