Behind the screens bij Soofos: maak kennis met Anton!

Soofos kwam niet zomaar uit de lucht vallen. De komende tijd stellen we je voor aan iedereen die Soofos mogelijk maakt. In dit artikel stellen we je voor aan Anton: co-founder van Soofos en Maatos. Die heeft natuurlijk heel wat te vertellen!

Anton is een van de oprichters van Soofos en Maatos

Dat begon ooit klein, maar met grote ambities. 

“Het is mijn verantwoording om te kunnen zorgen dat iedereen goed z’n werk kan doen. Of dat nou is door de juiste tools te geven of door mee te kijken met wat er gebeurt, een klankbord te zijn of door bepaalde taken over te nemen. Daarnaast doe ik de business development, samen met het team natuurlijk. Denk dus aan langetermijnstrategieën, zakelijke gesprekken, juridische dingen, en alles wat er bij komt kijken.”

The Original Digital Nomad

Op het moment van schrijven zit Anton in Portugal, maar dat verandert regelmatig. Van Vietnam tot Nederland, en van alles daartussenin en -buiten: hij is het schoolvoorbeeld van een digital nomad – nog voordat het ‘cool’ was. En hij is niet de enige binnen Soofos. 

“Ons hele team werkt remote. Door alle verschillende tijdzones is het soms lastig om goed met elkaar te blijven communiceren. Toch is het gelukt om hier meer structuur en regelmaat in te brengen.”

Al sinds 2019 is Anton remote aan het werken. Het begon met een mooi avontuur richting Spanje, en ondertussen heeft hij meer vastigheid. Na tientallen co-working spaces van binnen te hebben gezien, heeft hij in Da Nang een eigen coworkingspace opgezet: Coworking Danang.

Comfortabel minder werken

Een werkweek bij Soofos duurt 32 uur. Maar dat betekent niet dat dagen daarom extra stressvol zijn. Integendeel: Anton stelt als doel niet minder werken, maar comfortabel minder werken. 

“Maar om jezelf daar ook aan te houden als een van de oprichters is soms lastig. Snel werk je meer, of doe je nog even wat extra. Om jezelf de rust te geven om soms niet te werken kan dan ook moeilijk zijn – al helemaal als je het werk ook nog leuk vindt. Trots kan ik dan ook zeggen dat ik voor het grootste gedeelte van 2022 vier dagen per week heb gewerkt!

Mijn dagen beginnen meestal zo rond 9 uur, en duren tot een uurtje of 6, als ik alles heb afgerond. Tussendoor probeer ik altijd minimaal een uurtje pauze te houden en naar buiten te gaan, soms wat langer. 

Door de diversiteit van mijn taken, is het daadwerkelijke werk echt enorm divers. Vaak heb ik een to-do list liggen, van het betalen van facturen tot checken van gemaakt materiaal of het opzetten van marketing funnels. Ik werk daarbij graag met to-do lists, zodat ik echt lekker wat afrond.”

Zelf blijft ‘ie ook doorleren. 

Zo is Anton bezig met een nieuwe taal leren

“De start is gemaakt. De basis van Vietnamees is gelegd. Ik ben nog niet helemaal daar, maar het begin is er.”

Maar natuurlijk gaat doorleren voor het team ook via Soofos

“Op dit moment is mijn lievelingscursus de cursus JavaScript. Ik heb eigenlijk altijd al meer willen leren over programmeren, en heb duizenden ideeën om het te automatiseren. En dan moet je dus soms ook gewoon echt even starten.”

Gaat hij zelf nog een cursus maken?

Dat zit er niet in – tenzij het cursussen zijn die specifiek instructeurs op Soofos helpen.

“Omdat ik geen oneerlijke concurrentie wil, zal dat niet gebeuren. Ik wil niet in het vaarwater van andere instructeurs zitten. Maar als het dan echt moet: business & marketing. Dat is natuurlijk te breed als cursus, maar het zou wel in die richting zitten. Dus hoe je een bedrijf opbouwt, wat je moet doen & wat je niet moet doen, samen met het vermarkten van je product.”

Meer weten? Volg Anton op LinkedIn. 

Heb je vragen, opmerkingen of gewoon complimenten voor Anton? Laat een comment achter! 👇

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.