Cursussen voor en door instructeurs: leer van elkaar!

Je bent nooit uitgeleerd. Ook al ben je zelf instructeur op Soofos en heb je honderden cursussen gemaakt en duizenden cursisten: er valt altijd wat nieuws te leren. 

Zo staat SEO en social media nooit stil. En worden er nieuwe leertechnieken ontwikkeld en ontdekt. We weten steeds beter welke copy goed aanslaat, en hoe je in een video de show steelt. Maar er zijn ook lessen die je leert waar je cursus business beter van wordt. 

Moet je als instructeur leren om instructeur te worden?

Niet per se. Als je graag meer wilt weten over verschillende technieken om les te geven, staan we je natuurlijk niet in de weg. Maar het leuke van Soofos is juist dat je kennis op jouw manier kunt overbrengen. Cursisten kunnen zo een instructeur vinden die echt bij hen aansluit. Want er zijn 1001 verschillende manieren om iets te leren!

Dat gezegd hebbende, is het als online instructeur uiteraard wel handig als je de technische zaken onder controle hebt. Een video maken bijvoorbeeld. 

In dit artikel vind je een handig overzicht van cursussen waar je als instructeur zeker wat zult hebben, of je nou net begint of al een ervaren rot in het vak bent.

Cursussen over het maken van je cursus 

Uiteraard willen we bij Soofos dat alle cursussen van een goede kwaliteit zijn. We checken ze natuurlijk allemaal, maar we geven ook tips en instructies over hoe je de cursus op een goede manier in elkaar zet. En goed nieuws: die cursussen zijn gratis. 

Hoe maak ik een cursus?

Wil je aan de slag met het maken van jouw eerste online cursus? In deze gratis training behandelen we alle belangrijke stappen, van het maken van een cursuspagina en video’s tot het promoten van jouw online cursus. Geld verdienen met jouw passie of expertise? Dat begint hier!

Basiscursus video’s maken voor je cursus

Ready, set, action! Maar wacht even: hoe maak je nou eigenlijk goede instructievideo’s? Samen met de Videomakers maakten we deze korte maar zeer krachtige cursus om de basis van video’s voor je cursus maken onder de knie te krijgen.

Gratis Cursus – Eigen Online Cursus Maken

Leg de basis om van jouw passie je passieve inkomen te maken door aan de slag te gaan met het maken van een eigen online cursus.

Cursussen voor het verkopen van je cursus

Gratis Cursus Instagram Stories

Heb jij een Instagram account? Vergeet dan zeker niet om Instagram Stories in te zetten om je cursus te promoten. In deze gratis cursus leer je wat Instagram Stories zijn en hoe je ze slim kunt inzetten. In slechts 3 videolessen leer je alle essentiële tips en trucs om boeiende en creatieve stories te maken.

ActiveCampaign E-mailmarketing – Word een Pro

Wil jij beginnen met e-mail marketing? Jouw sales-funnels automatiseren? ActiveCampaign is hier heel geschikt voor. In deze cursus leer je de basis van e-mailmarketing met ActiveCampaign. Van het opzetten en beheren van jouw account, tot het maken en versturen van campagnes en automatiseringen. Leer het allemaal in deze handige online cursus!

Creëer een succesvol Personal Branding Plan in 8 stappen

Je leert in deze cursus wat personal branding precies inhoudt, hoe je een personal branding plan opstelt en hoe je dit plan in de praktijk kunt brengen. De P’s van P-Plan helpen je stap voor stap met het bouwen van een krachtig personal brand.

Cursussen voor je ondernemende zelf

Ontwikkel meer Overtuiging

Een informatieve DOE training specifiek gericht op het onderwerp ‘Overtuiging’. ‘Hoe ontwikkel je meer overtuiging?’ Want hoe meer overtuigd je bent; van jezelf, van jouw kennisniveau en van jouw sociale vaardigheden, hoe meer zelfvertrouwen, hoe meer zelfverzekerdheid, hoe meer je voor elkaar zult krijgen en hoe meer succes en resultaat je zult behalen in jouw leven.

Gebruik je brein en word een ‘happy thuiswerker’

Werk je veel thuis en vind je dat steeds zwaarder worden? Je mist je collega’s, je vindt het moeilijk om gemotiveerd te blijven of spendeert juist veel te veel uren aan je werk? In deze cursus leer je hoe je je brein een boost kunt geven en werk je aan je eigen werkgeluk en vitaliteit.

Online Cursus Passief Inkomen Opbouwen

Leer om van jouw passie een passief inkomen te maken! Ik laat je stap voor stap hoe ik van ‘idee’ voor een online cursus naar het eindproduct werk.

Coachen

Ontdek in één avond de fijne kneepjes van het coachvak!

Met deze cursus maak je kennis met de essentie van coachen en krijg je 14 stuks coachgereedschap aangereikt waar je direct mee aan de slag kunt. In deze cursus krijg je door middel van korte filmpjes de fijne kneepjes van het coachvak uitgelegd:

  • Je ontdekt hoe onze hersenen werken,
  • Je krijgt inzicht in de vier hoofdstromen van coachen,
  • Je leert alles over de methode resultaatgericht coachen,
  • Je leert betere vragen te stellen en daardoor betere gesprekken te voeren,
  • Je ontvangt 14 stuks concreet coach gereedschap.

Waar zou jij als (aanstaande) instructeur graag een cursus over zien? Deel het met ons in de community voor instructeurs!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.