Basiscursus video’s maken voor je cursus

de Videomakers · 10 Oktober 2023
Ready, set, action! Maar wacht even: hoe maak je nou eigenlijk goede instructievideo's? Samen met de Videomakers maakten we deze korte maar zeer krachtige cursus om de basis van video's voor je cursus maken onder de knie te krijgen.
 • Beginner
 • 18 Lessen
 • 5u 7min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Leer pakkende video's maken
 • Van storytelling tot montage
 • Technieken voor het mooiste beeld
 • Ben je instructeur op Soofos? Volg deze cursus dan gratis!

Wil je nóg meer leren en begeleiding bij het maken van jouw online cursus? Bekijk dan de complete opleiding Maak een professionele online cursus →

Basiscursus video’s maken voor je cursus

Je hebt alle info verzameld, en misschien zelfs al een script geschreven. Helemaal klaar om je online cursus werkelijkheid te maken! Video is voor velen een nieuw iets waar ze in dit proces mee te maken krijgen. Zelfs als je nog nooit een camera vast hebt gehouden, kun je leren hoe je mooie en sterke video’s maakt voor je online cursus. De Videomakers leggen het je in vier lessen uit.

Met goede video’s zet je je boodschap kracht bij. Geen foutjes of irritante zaken die je cursisten afleiden, maar een scherp beeld en helder verhaal. Ook is video een krachtig stuk content om je cursus te promoten, dus met de tips en tricks uit deze cursus sla je twee vliegen in één klap.

Deze cursus is gericht op je echt een video te leren maken. Lekker praktisch dus!

In de cursus leggen we uit hoe je beeld produceert en monteert dat er professioneel uitziet. Ook geluid nemen we mee. De cursus is opgebouwd uit vier stukken:

 1. Storytelling: first things first, wåt ga je nu eigenlijk filmen en vertellen? We beginnen met een stukje storytelling, zodat je cursisten aan het beeldscherm gekluisterd zitten.
 2. Mooi beeld maken: de juiste hoek, het mooiste licht – laten we kijken hoe je shots creëert die van het scherm afspatten!
 3. Techniek van het filmen: je hoeft geen techneut te zijn om daadwerkelijk goed te kunnen filmen. We nemen je mee in de basis van de techniek: alles en alleen wat je nodig hebt.
 4. Monteren: het zit er bijna op! De laatste les focust zich op het monteren van je video’s tot een kloppend geheel

TIP: we hebben ook een GRATIS cursus over het maken van een cursus. En in onze blog vind je talloze tips rondom het creëren van een online cursus, van microfoons tot schermopnames en andere how to’s!

Over de instructeur

Of het nu op je website is, op social media of tijdens een presentatie: video is overal.

 

Wij merken dan ook dat steeds meer mensen en organisaties ‘iets met video’ willen. Maar wat dan? Wie wil je bereiken, wat is je boodschap? En minstens zo belangrijk: hoe pak je dat vervolgens aan, het maken van zo’n video?

 

Als jij je dit soort vragen stelt, dan zijn wij er voor jou. Op de Videomakers helpen we je bij het maken van professionele video’s. Of je nu iemand wilt inhuren, of zelf aan de slag gaat. Voor een groot, of een klein budget.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

12 Beoordelingen

 • 5
  9
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. leuke cursus, helder opgezet. Vraag me alleen af of het stukje over de promotievideo nog van toepassing is, aangezien ik er niet een heb kunnen vinden.

 2. Ik ben positief verrast dat deze cursus me juist enthousiaster heeft gemaakt om te beginnen.
  De video’s in de cursus zijn simpel van opzet en duidelijk uitgelegd.
  Ik keek er best tegenop om te beginnen maar nu zeker niet meer!

 3. Fijne informatie om aan de slag te kunnen. Positieve uitstraling helpt.

 4. Ben al een tijdje met video bezig en alles zelf een beetje uitgezocht. Goed om alles een keer op een rijtje te zien en horen om te zien dat ik goed bezig ben. Al had ik dit programma eerder gevolgd had het me een hoop tijd gescheeld 😉

 5. Twee enthousiaste dames die op een leuke en duidelijke manier uitleggen waar ik allemaal aan mag denken, voor ik ga starten met video’s maken. Ik vind ook de afwisseling leuk tussen beiden, ieder presenteert op haar eigen manier.
  Ik vond de cursus wel lang duren (5 uur), maar ik heb hem gewoon uitgesmeerd over een paar weken. De hoofdstukken over techniek vond ik het meest leerzaam. Hier heb ik veel goede tips gevonden. Er zitten onderwerpen tussen die ik zeker vaker nog even terug ga kijken.

 6. De meeste onderwerpen die in de cursus aan bod kwamen waren niet nieuw voor mij.
  Maar door de leuke en enthousiaste manier van presenteren heb ik toch heel de cursus afgekeken.
  Ik werd er blij van en ga met veel zin mijn eigen video’s opnemen nu!

 7. Deze cursus had echt in de helft van de tijd gekund. Best aardige tips, maar zo ‘wollig’ uitgelegd dat ik het moeilijk vond om de video’s met aandacht te blijven volgen.

 8. Hartstikke leuk en leerzaam. Praktische kennis die je meteen kunt toepassen.

 9. Precies wat ik nodig heb; duidelijk en inspirerend.
  nu hoef ik het alleen nog te ……..DOEN!

 10. Geweldig en leerzame cursus.
  Geluid is ontzettend belangrijk voor video, heb ik geleerd, en dit is eindelijk een cursus met goed geluid.
  Veel nuttig informatie.
  Hopelijk komt er mee!

 11. Duidelijke cursus om te volgen. Veel nieuwe tips gekregen voor het maken van video’s. Ik heb al wel wat youtube video’s gemaakt en heb ook veel dingen fout gedaan zie ik nu. Ik hoop de video’s voor mijn cursus nu in elk geval beter te maken. Het script staat, binnenkort een filmdagje plannen. Er zijn ook een aantal lessen die ik zeker nog terug ga kijken voor mijn eigen cursus online gaat komen.

67Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 202 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.