Maak een professionele online cursus

In deze online opleiding ga je jouw kennis en expertise vertalen naar een (online) cursus. Van het bepalen van je doelgroep en cursus onderwerp, tot het maken van professionele video’s en het vermarkten van jouw cursus.

€995

Of betaal 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
Soofos Logo
In dit stap traject leer je van Soofos hoe je zelf een online cursus kunt maken en verkopen
Een eigen online cursus maken leer je hier

Dit ga je leren 👨‍🎓

Dit is een hands-on, praktisch online opleiding. We starten met het bepalen van jouw cursus onderwerp. Wat wordt jouw precieze onderwerp, hoe sluit dit aan bij je doelgroep en hoe weet je of hier voldoende vraag naar is? Vervolgens ga je de opzet van jouw cursus maken die de basis van jouw cursus vormt. Al snel ga je praktisch aan de slag met het maken van de inhoud en video’s voor jouw cursus. We ronden de opleiding af door dieper in de verkoop en marketing van jouw cursus te duiken.

Zo zit deze opleiding in elkaar

In dit stap traject leer je zelf een professionele online cursus maken
Video afspelen over In dit stap traject leer je zelf een professionele online cursus maken

Krijg online les van de experts van Soofos

Op Soofos komen nieuwsgierige cursisten en bevlogen experts samen. Het is dé plek om jouw kennis te delen, en iets nieuws te leren.

Inmiddels hebben we al jarenlang ervaring met het maken en verkopen van online cursussen en werd het hoog tijd om deze waardevolle kennis met jou te delen!

Wil jij jouw skills en kennis op een leuke en toegankelijke manier te delen? Wil je meer weten over het maken van video’s? Wil je weten wat de beste tools zijn om een cursus te maken? Wil je tips voor de marketing van je cursuspagina? Maar wil je vooral eindelijk concreet aan de slag met jouw cursusidee? Dan zit je hier goed!

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren

Registreer je voor de opleiding door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.

Stap 2 Bevestig jouw aanmelding

Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.

Stap 3 Begin met leren

Jij kunt je nu focussen op het volgen van de opleiding. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Zodra je de opleiding afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij hebt een berg nieuwe kennis opgedaan!

Dit zijn alle onderdelen van deze opleiding

We beginnen in dit traject bij de basis van wat een online cursus is en wat je er allemaal mee kan

De basis van online lesgeven

Een goed begin is het halve werk! We gaan dus eerst kijken naar wat een online cursus precies is en waarom het zo’n effectieve manier van leren is.

In dit onderdeel gaan we kijken of er wel vraag is naar jouw cursus

Marktanalyse

Wie is jouw doelgroep en waar ga je ze mee helpen? En willen zij ook echt een cursus volgen? In dit onderdeel gaan we kijken of er vraag is naar jouw cursus en jouw onderwerp. 

We beginnen met het maken van de structuur van je cursus, een blauwdruk

Opbouw & inhoud

In dit onderdeel ga je de structuur van jouw cursus uitwerken. Je krijgt hiermee een goed beeld van de inhoud van je cursus en hebt een goede houvast voor bij het maken van je cursus.

In dit onderdeel ga je leren hoe je de video's voor jouw cursus kunt maken

Filmen & opnemen

In dit onderdeel leer je alles over het maken van de video’s voor jouw cursus. Of je nou opnames maakt van je scherm, of zelf in beeld gaat – het komt hier aan bod. 

In dit onderdeel leer je hoe je jouw video's op een efficiente manier kunt editen

Bewerken & exporteren

Je gemaakte video’s moet je klaar maken om te plaatsen in een cursus. In dit onderdeel leer je meer over het bewerken van video’s met handige programma’s.

Wat komt er allemaal kijken bij het publiceren van je cursus

De cursus publiceren

Je wilt jouw cursus natuurlijk aan zoveel mogelijk cursisten laten zien. Waar je de cursus aanbiedt en voor welke prijs zijn hiervoor erg belangrijk. In dit onderdeel krijg je inzicht in de verschillende mogelijkheden.

Hier leer je hoe je jouw cursus het beste kunt promoten

Promotiematerialen

Om je cursus succesvol te promoten zijn er een aantal elementen essentieel. Je leert een goede cursustekst schrijven, een strakke afbeelding maken en je bereidt een promotievideo voor.

Tijdens dit traject kun je ons altijd om feedback vragen voor jouw cursus

Feedback

Tijdens de opleiding kun je feedback vragen. Dit kan gaan over jouw onderwerp, jouw gemaakte video’s of hoe je jouw cursus gaat promoten. Wij en andere deelnemers helpen je graag verder!

In dit onderdeel leer je hoe je cursisten kunt aantrekken voor jouw cursus

Bonus: Klanten aantrekken

Verkoopfunnels, landingspagina’s, weggevers – je hebt het vast wel eerder gehoord. Wat deze dingen zijn en hoe je ze inzet om klanten aan te trekken leer je in dit onderdeel.

Volg live sessies om je te verdiepen en stel al je vragen live!

Bonus: Live sessies

Tijdens de opleiding zijn er meerdere interactieve live sessies over de verschillende onderdelen. Duik verder de diepte in en stel vragen aan experts op dit onderwerp.

€995

Of betaal 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Dit vinden cursisten van de opleiding

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected] We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

💡 Tip: Ben je in tijdnood? Probeer je dan echt te richten op de eindopdracht. De eindopdracht is verplicht en moet voldoende worden afgesloten om de opleiding succesvol te kunnen afronden. 

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Is jouw STAP-budget toegekend, maar wil je eerder of later starten? Neem dan eerst contact met ons op (via [email protected]) om te bespreken of dit mogelijk is.

Vervolgens dien je zelf bij het UWV een nieuwe startdatum door te geven, en een schermafbeelding hiervan naar ons te sturen.

Ben je al gestart met de opleiding, of is de startdatum al geweest? Dan is het niet meer mogelijk om dit te verzetten.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt.

Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende de tijd voor.

Als je ervoor kiest de opleiding met het STAP-budget te volgen dan betaalt de overheid namens jou maximaal €1000,-. Is de opleiding minder dan €1000,-? Dan hoef jij dus niets meer te betalen. Bij een bedrag hoger dan €1000,- wordt een eigen bijdrage van jou verwacht. Hier ontvang je in dat geval een aparte factuur voor die je kunt voldoen zodra het STAP budget aan je is toegekend.

Heb je bepaalde software nodig voor jouw opleiding? Dan dien je hier zelf voor te zorgen. Dit zit niet bij de opleiding inbegrepen.

De voorwaarde vanuit STAP is dat je tenminste 80% van de lessen volgt.

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Er is een aantal belangrijke verschillen met losse online cursussen op Soofos:

  1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
  2. Tijdens de opleiding worden meermaals live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
  3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor krijgt.
  4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens op de dag dat het budget wordt verdeeld bevestigen met jouw DigiD.

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen.

Als jouw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijg je op de startdatum die in jouw aanmeldbewijs staat toegang tot de opleiding. Je vindt deze als je bent ingelogd op Soofos, bij het tabblad ‘Opleidingen’.

Wil jij meedoen aan de opleiding "Maak je eigen cursus" en dit leren:

€995

Of betaal 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

€995

Of 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
Meer weten over het traject?
Vraag de brochure aan 📘

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →