Ontdek de online opleidingen op Soofos.

Opleiding tot het maken van een professionele online cursus

In deze online opleiding ga je jouw kennis en expertise vertalen naar een (online) cursus. Van het bepalen van je doelgroep en cursus onderwerp, tot het maken van professionele video’s en het vermarkten van jouw cursus.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Soofos Logo
In dit stap traject leer je van Soofos hoe je zelf een online cursus kunt maken en verkopen
Een eigen online cursus maken leer je hier

Dit ga je leren over het maken van een cursus👨‍🎓

Dit is een hands-on, praktisch online opleiding. We starten met het bepalen van jouw cursus onderwerp. Wat wordt jouw precieze onderwerp, hoe sluit dit aan bij je doelgroep en hoe weet je of hier voldoende vraag naar is? Vervolgens ga je de opzet van jouw cursus maken die de basis van jouw cursus vormt. Al snel ga je praktisch aan de slag met het maken van de inhoud en video’s voor jouw cursus. We ronden de opleiding af door dieper in de verkoop en marketing van jouw cursus te duiken.

Zo zit deze opleiding in elkaar

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Krijg online les van de experts van Soofos

Op Soofos komen nieuwsgierige cursisten en bevlogen experts samen. Het is dé plek om jouw kennis te delen, en iets nieuws te leren.

Inmiddels hebben we al jarenlang ervaring met het maken en verkopen van online cursussen en werd het hoog tijd om deze waardevolle kennis met jou te delen!

Wil jij jouw skills en kennis op een leuke en toegankelijke manier te delen? Wil je meer weten over het maken van video’s? Wil je weten wat de beste tools zijn om een cursus te maken? Wil je tips voor de marketing van je cursuspagina? Maar wil je vooral eindelijk concreet aan de slag met jouw cursusidee? Dan zit je hier goed!

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt een opleiding op Soofos 🚀

Een opleiding op Soofos werkt anders dan een online cursus. Aan de hand van zelfstudiematerialen, live-sessies en een afsluitende opdracht, word jij opgeleid tot een volwaardig expert op dit gebied. Haal je een voldoende op de eindopdracht? Dan ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je de stof beheerst.
Bekijk uitlegvideo

Stap 1 Aanmelden

Betaal de opleiding via jouw werkgever of maak gebruik van een opleidingsbudget. Betaal je zelf? Dan kun je ook kiezen voor gespreid betalen.

Stap 2 Begin met leren

Zodra de betaling verwerkt is kun je starten met de opleiding. Ga aan de slag met de zelfstudie materialen, neem deel aan een live sessie en stel vragen.

Stap 3 Maak de eindopracht

De eindopdracht is dé manier om te laten zien dat je de nieuwe kennis beheerst. Je levert deze in en de begeleider zal jouw eindopdracht beoordelen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Behaal je een voldoende voor de eindopdracht? Dan krijg je een certificaat voor de opleiding waarmee je kunt aantonen dat je de skills beheerst.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit zijn alle onderdelen van de maak een cursus opleiding

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

We beginnen in dit traject bij de basis van wat een online cursus is en wat je er allemaal mee kan

De basis van online lesgeven

Een goed begin is het halve werk! We gaan dus eerst kijken naar wat een online cursus precies is en waarom het zo’n effectieve manier van leren is.

In dit onderdeel gaan we kijken of er wel vraag is naar jouw cursus

Marktanalyse

Wie is jouw doelgroep en waar ga je ze mee helpen? En willen zij ook echt een cursus volgen? In dit onderdeel gaan we kijken of er vraag is naar jouw cursus en jouw onderwerp. 

We beginnen met het maken van de structuur van je cursus, een blauwdruk

Opbouw & inhoud

In dit onderdeel ga je de structuur van jouw cursus uitwerken. Je krijgt hiermee een goed beeld van de inhoud van je cursus en hebt een goede houvast voor bij het maken van je cursus.

In dit onderdeel ga je leren hoe je de video's voor jouw cursus kunt maken

Filmen & opnemen

In dit onderdeel leer je alles over het maken van de video’s voor jouw cursus. Of je nou opnames maakt van je scherm, of zelf in beeld gaat – het komt hier aan bod. 

In dit onderdeel leer je hoe je jouw video's op een efficiente manier kunt editen

Bewerken & exporteren

Je gemaakte video’s moet je klaar maken om te plaatsen in een cursus. In dit onderdeel leer je meer over het bewerken van video’s met handige programma’s.

Wat komt er allemaal kijken bij het publiceren van je cursus

De cursus publiceren

Je wilt jouw cursus natuurlijk aan zoveel mogelijk cursisten laten zien. Waar je de cursus aanbiedt en voor welke prijs zijn hiervoor erg belangrijk. In dit onderdeel krijg je inzicht in de verschillende mogelijkheden.

Hier leer je hoe je jouw cursus het beste kunt promoten

Promotiematerialen

Om je cursus succesvol te promoten zijn er een aantal elementen essentieel. Je leert een goede cursustekst schrijven, een strakke afbeelding maken en je bereidt een promotievideo voor.

Tijdens dit traject kun je ons altijd om feedback vragen voor jouw cursus

Feedback

Tijdens de opleiding kun je feedback vragen. Dit kan gaan over jouw onderwerp, jouw gemaakte video’s of hoe je jouw cursus gaat promoten. Wij en andere deelnemers helpen je graag verder!

In dit onderdeel leer je hoe je cursisten kunt aantrekken voor jouw cursus

Bonus: Klanten aantrekken

Verkoopfunnels, landingspagina’s, weggevers – je hebt het vast wel eerder gehoord. Wat deze dingen zijn en hoe je ze inzet om klanten aan te trekken leer je in dit onderdeel.

Volg live sessies om je te verdiepen en stel al je vragen live!

Bonus: Live sessies

Tijdens de opleiding zijn er meerdere interactieve live sessies over de verschillende onderdelen. Duik verder de diepte in en stel vragen aan experts op dit onderwerp.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Dit vinden cursisten van de opleiding

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de uitlegvideo over hoe een opleiding op Soofos werkt.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected]. We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

Als je direct betaald krijg je direct toegang. Je kunt ook kiezen voor een latere startdatum. Je ontvangt dan een mail met de mogelijkheid om eerder te starten als dat gewenst is.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt. Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende tijd voor.

De belangrijkste verschillen tussen opleidingen en cursussen zijn:

 1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
 2. Tijdens de opleiding worden meerdere live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
 3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor behaald.
 4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.
Zeker. Tijdens het afrekenen kan je de bedrijfsgegevens van jouw werkgever invullen. Je kunt direct zelf betalen en de kosten terugvragen bij je werkgever, of je kunt kiezen om op rekening te betalen. De factuur wordt dan direct naar jouw werkgever gestuurd. Je krijgt dan toegang zodra de betaling van jouw werkgever verwerkt is.

Er zijn verschillende mogelijkheden en subsidies beschikbaar. Helaas is vanaf 2024 het STAP-budget afgeschaft. Echter zijn er nog veel andere subsidies beschikbaar, die je ook voor de opleidingen bij Soofos kunt gebruiken. Zo zijn er mogelijkheden in samenwerking met het UWV, kun je gebruik maken van het omscholingsbudget in Rotterdam en zijn er andere budgetten beschikbaar. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen situatie.

Klik hier om een overzicht van beschikbare subsidies te bekijken

Wil jij meedoen aan de opleiding "Maak je eigen cursus" en dit leren:

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Volg deze complete opleiding op Soofos

995

Of 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Meer weten over de opleiding?
Vraag de brochure aan 📘

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.