Starten met Cinema 4D

Anco Dijkman · 1 Augustus 2023
Leer 3D-modellen maken die je kunt toepassen in illustraties, motion-(info)graphics, productvisualisaties, 3D-printmodellen, games en nog veel meer soorten producties.
  • Alle niveaus
  • 33 Lessen
  • 2u 39min
  • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

  • 3D-modellen maken op een professionele manier
  • De interface van Cinema 4D begrijpen en naar je hand zetten
  • Werken met splines en generators
  • Animaties opnemen en renderen

Cursus inhoud

Vouw uit

Professioneel aan de slag met Cinema4D

Cinema4D is een 3D-modelleer en -animeerprogramma. Je maakt hierin 3D-modellen die je daarna kunt toepassen in illustraties, motion-(info)graphics, productvisualisaties, 3D-printmodellen, games en nog veel meer soorten producties. Dit programma wordt veel gebruikt in de filmwereld, bij ontwerp- en reclamebureaus, game- & animatie studio’s. Een 3D-model is voor veel doeleinden inzetbaar en veel creatieve programma’s ondersteunen de 3D-import.

Zo is sinds 2014 C4D ook als PlugIn (C4DLite) aanwezig in Adobe After Effects. Hierdoor is de uitwisseling tussen animatie, videobewerking en 3D dusdanig laagdrempelig geworden dat je snel in staat bent om met 3D-objecten creatieve producties te maken.

Leer de ins en outs van Cinema 4D

Cinema4D heeft een indrukwekkende interface. Wij loodsen je in deze beginnerscursus door de belangrijkste vensters en opties, zodat je niet direct verdwaalt in de eindeloze opties en instellingen. Uiteindelijk ben je in staat om zelf eenvoudige 3D-modellen op een professionele manier te maken. Daarnaast leer je hoe je met schaduw, achtergronden, licht & lampen perfecte presentaties kunt renderen.

Wat ga je leren in deze online cursus?

Standaard programma- en voorkeursinstellingen
Rondgang door de interface en workflow van C4D
3D modelleren en werken met de standaard modelleergereedschappen
Werken met Splines en Generators
Geavanceerde modelleergereedschappen
Geavanceerde (ver)vormgereedschappen (deformers)
Scene opbouwen
Toepassen van diverse soorten belichting
Werken met verschillende camera’s
Renderen van stilstaand beeld

Zelfstudie cursus

Onze video’s zijn met zorg gemonteerd. Hierin leggen we in een zo kort mogelijke tijd exact uit wat je moet weten. Om je deze technieken echter volledig eigen te maken zul je met al het geleerde moeten experimenteren en oefenen. Hiervoor kun je onze oefenbestanden gebruiken, of eigen materiaal.

Voor wie is deze cursus?

Voor iedereen die kennis wil maken met Cinema 4D of hiermee al een begin heeft gemaakt in een ander 3D-pakket. Ben je enkel in bezit van Cinema 4D Lite (deze zit standaard als plugin in Adobe After Effects), dan is deze cursus in het bijzonder ook geschikt voor jou!

Nederlands gesproken en ondertiteld

De video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen.

Benodigdheden

Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer. Je kunt de cursus volgen met het programma Cinema 4D, maar ook als je alleen over Cinema 4D Lite beschikt, kun je deze cursus volgen. Voor deze cursus heb je geen specifieke voorkennis nog. Algemene kennis van de computer en omgang met programma’s is wel aan te raden.

Schrijf je vandaag nog in voor deze cursus en leer Cinema 4D!

Over de instructeur

Anco Dijkman

13 Cursussen

Anco is van huis uit opgeleid als illustrator en tot op heden professioneel werkzaam als illustrator, maar ook gespecialiseerd in 3D-design. Na eerst jaren gewerkt te hebben als tekenaar/storyboard-designer voor diverse grote reclamebureaus met de traditionele tekengereedschappen, dus gewoon met pen, potlood, stift, gum en papier volgde de stap naar 3D. Tijdens de digitale opmars zag Anco een grote meerwaarde in de 3D pakketten naast zijn traditionele tekenwerk. Hij heeft zich vanuit dat perspectief dan ook bekwaamd in diverse 3D programma’s. Vooral Cinema 4D is bij uitstek het programma waarin hij zijn creatieve en artistieke talenten in kwijt kan.

99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 13 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.