3D Animatie Cursussen

Wil je de wereld van 3D animatie verkennen en leren hoe je je eigen creaties tot leven kunt brengen? Een online cursus 3D animaties maken biedt je de tools, technieken en inzichten die je nodig hebt om van start te gaan. Ontdek de eindeloze mogelijkheden van 3D animatie en zet je eerste stappen.

Gerelateerd

3d Tekenen 3D Vormgeving After Effects Animeren Blender Cinema4d Game Ontwikkeling Interieur Sketchup Tekenen Vectorworks Video Toon alle
 • Kennismaken met Blender 3D

  99
  2
  12

  In iets meer dan 4 uur leer je de complete basis van het programma Blender. Van het downloaden en installeren van het programma, tot het modelleren, animeren, renderen en exporteren van je video's.

 • Gratis cursus: Starten met Cinema 4D

  Gratis
  2
  29

  Leer de basis van Cinema 4D: navigatie, 3D-modellering, texturing, en geavanceerde tools zoals Sweep en Extrude Generators.

 • Gratis cursus: Modelling met Blender

  Gratis
  2
  57

  In deze gratis cursus maak je kennis met modelling, één van de basisonderdelen bij het ontwerpen en animeren in 3D met Blender.

 • Quickstart (mens)figuren tekenen

  9,99
  0
  34

  Leer snel en zelfverzekerd (mens)figuren tekenen in Krita. Begrijp verhoudingen, gebruik grids, ontwikkel schetsvaardigheden, en teken diverse poses. Voor beginners en gevorderden. Start nu!

 • 3D met Adobe After Effects en Cinema 4D Lite

  149
  0
  10

  Deze cursus is voor ervaren After Effects gebruikers die de overstap willen maken naar 3D via Cinema 4D Lite. Een programma dat bij uitstek geschikt is voor het animeren van logo’s, of het plaatsen van eenvoudige 3D objecten in bestaand videomateriaal.

 • Quickstart Sketchup Pro

  9,99
  3
  20

  Leer de belangrijkste gereedschappen en technieken van SketchUp Pro, zodat je aan de slag kunt met je eigen 3D-ontwerpen.

 • Quickstart SketchUp Free

  9,99
  0
  14

  Leer snel 3D-ontwerpen maken met SketchUp Free. Ontdek documentbeheer, maatvoering, 3D-navigatie, stijlen, vormtekenen, objectmanipulatie en werken met groepen.

 • Starten met Cinema 4D

  99
  0
  16

  Leer 3D-modellen maken die je kunt toepassen in illustraties, motion-(info)graphics, productvisualisaties, 3D-printmodellen, games en nog veel meer soorten producties.

 • Design en animatie met Blender

  99
  2
  75

  In deze overcomplete cursus Blender leer je alles over het ontwerpen van 3D scenes, realistische materials toepassen op je ontwerpen, je beelden animeren, werken met simulations en nog veel meer.

 • Bouw aan verdiepingen in Vectorworks

  75
  0
  10

  Leer georganiseerd werken met ontwerplagen en verdiepingen in Vectorworks, zodat je grotere gebouwen kunt ontwerpen, inrichten en presenteren.

 • Renderen met Vectorworks

  75
  0
  6

  Maak waanzinnige visuals en blaas je klant omver. Met deze renderkennis til je jouw interieurontwerp naar een hoger plan!

 • Interieur design met Vectorworks voor gevorderden

  75
  0
  14

  Leer jouw unieke inrichting en design ideeën sneller en efficiënter omzetten in 2D en 3D ontwerpen in Vectorworks.

Opleidingen over 3d Animaties

Leer in deze opleiding hoe je 3D scenes ontwerpt, beelden animeert, werkt met simulations en nog veel meer met het programma Blender

Leer ontwerpen en animeren in 3D met Blender

Alle niveaus
60 uur
4

Leer hoe je 3D scenes ontwerpt, realistische materials toepast op je video-ontwerpen, je beelden animeert, werkt met simulations en nog veel meer.

995
In deze opleiding die je online via Soofos volgt, leer je hoe je jouw interieurontwerpen in Vectorworks zet.png

Interieurdesigner

Alle niveaus
60 uur
2

Leer hoe je jouw ideeën kunt omzetten in de prachtigste interieurontwerpen met Vectorworks.

995

Welke programma's zijn er om 3D animaties te maken?

Om te beginnen met 3D animatie, heb je toegang nodig tot gespecialiseerde software. Populaire programma’s zoals Blender, Autodesk Maya, en Cinema 4D bieden gebruikers een reeks tools voor modelleren, textureren, rigging, en animatie. Elk programma heeft zijn eigen unieke set functies en workflow, waardoor het belangrijk is om te experimenteren en te vinden welke het beste bij je past. Veel van deze programma’s bieden gratis versies of proefperiodes, waardoor je de mogelijkheid hebt om ze uit te proberen voordat je een investering doet.

Wat maakt een 3D animatie uniek?

3D animatie staat bekend om zijn diepte en realisme, iets wat moeilijk te bereiken is met traditionele 2D animatie. De unieke aspecten van 3D animatie, zoals lichteffecten, textuur, en perspectief, creëren een meeslepende ervaring voor het publiek. Bovendien stelt 3D animatie animatoren in staat om complexe simulaties uit te voeren, zoals vloeistofdynamica, doekbeweging en haarbeweging, wat bijdraagt aan de realistische weergave van de geanimeerde werelden.

Hoe start je met 3D Animaties maken?

Het maken van 3D animaties begint met het leren van de basis: modelleren, textureren, rigging en animatie. Volg een gestructureerde online cursus die je door deze processen leidt. Begin met eenvoudige projecten om je vaardigheden te ontwikkelen en bouw geleidelijk op naar complexere creaties. Praktijkervaring is cruciaal; experimenteer met verschillende stijlen en technieken om je eigen artistieke stem te vinden. Vergeet niet om deel te nemen aan online communities zoals Soofos, waar je feedback kunt krijgen, inspiratie kunt opdoen en ervaringen kunt delen met andere animatoren.

Deze instructeurs geven les over 3d Animaties

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.