3D Vormgeving Cursussen

Leer hoe je creatieve visies transformeert in driedimensionale kunstwerken met een uitgebreide introductie tot 3D vormgeving.

 • Gratis cursus: Starten met Cinema 4D

  Gratis
  2
  29

  Leer de basis van Cinema 4D: navigatie, 3D-modellering, texturing, en geavanceerde tools zoals Sweep en Extrude Generators.

 • Quickstart (mens)figuren tekenen

  9,99
  0
  34

  Leer snel en zelfverzekerd (mens)figuren tekenen in Krita. Begrijp verhoudingen, gebruik grids, ontwikkel schetsvaardigheden, en teken diverse poses. Voor beginners en gevorderden. Start nu!

 • 3D met Adobe After Effects en Cinema 4D Lite

  149
  0
  10

  Deze cursus is voor ervaren After Effects gebruikers die de overstap willen maken naar 3D via Cinema 4D Lite. Een programma dat bij uitstek geschikt is voor het animeren van logo’s, of het plaatsen van eenvoudige 3D objecten in bestaand videomateriaal.

 • Quickstart Sketchup Pro

  9,99
  3
  20

  Leer de belangrijkste gereedschappen en technieken van SketchUp Pro, zodat je aan de slag kunt met je eigen 3D-ontwerpen.

 • Quickstart SketchUp Free

  9,99
  0
  15

  Leer snel 3D-ontwerpen maken met SketchUp Free. Ontdek documentbeheer, maatvoering, 3D-navigatie, stijlen, vormtekenen, objectmanipulatie en werken met groepen.

 • 3D modelleren met SketchUp Free (2023)

  75
  1
  25

  Leer werken met de belangrijkste gereedschappen en functies van SketchUp Free en maak complexe en gedetailleerde 3D-objecten en -tekeningen.

 • Design en animatie met Blender

  99
  2
  75

  In deze overcomplete cursus Blender leer je alles over het ontwerpen van 3D scenes, realistische materials toepassen op je ontwerpen, je beelden animeren, werken met simulations en nog veel meer.

 • Bouw aan verdiepingen in Vectorworks

  75
  0
  10

  Leer georganiseerd werken met ontwerplagen en verdiepingen in Vectorworks, zodat je grotere gebouwen kunt ontwerpen, inrichten en presenteren.

 • Renderen met Vectorworks

  75
  0
  6

  Maak waanzinnige visuals en blaas je klant omver. Met deze renderkennis til je jouw interieurontwerp naar een hoger plan!

 • Interieur design met Vectorworks voor gevorderden

  75
  0
  14

  Leer jouw unieke inrichting en design ideeën sneller en efficiënter omzetten in 2D en 3D ontwerpen in Vectorworks.

 • Interieurdesign met Vectorworks

  75
  2
  56

  Wil jij serieus aan de slag met interieurontwerp? Dan kun je niet om de gereedschappen, opties en mogelijkheden van Vectorworks heen. In deze cursus leer ik je de basis van het programma zodat jij binnen no-time jouw interieuridee kunt omzetten in een presenteerbaar ontwerp voor jouw klant!

 • 3D Animaties met Vectorworks

  49
  0
  9

  Breng je interieurontwerp tot leven! Leer met Vectorworks hoe je boeiende 3D-animaties maakt om je klanten mee te nemen door jouw ontwerp. Visualiseer je ideeën als nooit tevoren.

Opleidingen over 3D Vormgeving

Leer in deze opleiding hoe je 3D scenes ontwerpt, beelden animeert, werkt met simulations en nog veel meer met het programma Blender

Leer ontwerpen en animeren in 3D met Blender

Alle niveaus
60 uur
4

Leer hoe je 3D scenes ontwerpt, realistische materials toepast op je video-ontwerpen, je beelden animeert, werkt met simulations en nog veel meer.

995
In deze opleiding die je online via Soofos volgt, leer je hoe je jouw interieurontwerpen in Vectorworks zet.png

Interieurdesigner

Alle niveaus
60 uur
2

Leer hoe je jouw ideeën kunt omzetten in de prachtigste interieurontwerpen met Vectorworks.

995

Basisprincipes van 3D vormgeving

3D vormgeving houdt in het creëren van objecten en scènes in drie dimensies, gericht op realisme en detail. Versta de belangrijke principes zoals modellering, texturering en belichting, die fungeren als de basis van alle 3D projecten. Het begrijpen van de interactie tussen deze elementen verhoogt de kwaliteit en effectiviteit van je werk.

Kiezen van de juiste 3D software

Een breed scala aan 3D-software staat tot je beschikking, variërend van toegankelijke programma’s zoals Tinkercad tot meer geavanceerde suites zoals Autodesk Maya en 3ds Max. Ontdek hoe je de software selecteert die het beste bij jouw projecten en budget past, inclusief de specifieke functies en voordelen van elke tool.

Creatieve toepassingen van 3D vormgeving

3D vormgeving speelt een rol in uiteenlopende sectoren, van film en videogames tot architectuur en productontwerp. Ontdek de diverse manieren waarop professionals 3D technieken inzetten voor het creëren van indrukwekkende visuals, dynamische animaties en realistische simulaties.

Toekomst en trends in 3D vormgeving

Blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen en trends binnen 3D vormgeving. Onze instructeurs zijn experts op hun vakgebied en houden je graag op de hoogte van wat er gebeurd. Meld je aan voor een cursus en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurd.

Deze instructeurs geven les over 3D Vormgeving

Blogs over 3D Vormgeving

Nieuwe Adobe tools

Je bent er misschien wel mee bekend: Adobe. Photoshop, Illustrator en InDesign zijn enorm populair, waardoor nieuwe en onbekendere tools van Adobe vaak onder de…

18 februari 2020

Belinda kampf instructeur op Soofos

Instructeur Interview: Belinda Kampf

Belinda Kampf is recent gestart met het aanbieden van haar online cursussen op Soofos. De cursussen zijn gericht op de creatieve industrie, zoals de cursus…

1 februari 2017

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.