Ontdek de online opleidingen op Soofos.

Interieur designer Opleiding

In deze interieur designer opleiding leer jij de basistechnieken van het tekenen in 2D en 3D zodat je jouw ideeën kunt omzetten in de prachtigste interieurontwerpen.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
In het derde onderdeel van dit traject leer je alles over renderen met het programma vectorworks
In dit onderdeel leer je hoe je verdiepingen bouwt met vectorworks
In dit traject ga je leren hoe je jouw ontwerpen fotorealistisch maakt

Dit ga je leren 👨‍🎓

Eerst beginnen we met de basis van Vectorworks. Hoe stel je je werkruimte in en welke tools zijn er? Al snel gaan we door naar geavanceerdere onderwerpen zoals renderen en het bouwen van verdiepingen. Ook ga je praktisch aan de slag met het ontwerpen van een ruimte en het presenteren hiervan.

Zo zit deze opleiding in elkaar

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Nadia leert je in dit traject alles over interieurdesign

Krijg les van Nadia

Nadia is al jaren werkzaam in de creatieve sector. Haar passie ligt bij interieurontwerp en grafische vormgeving. Van haar passie heeft zij haar beroep gemaakt als interieurontwerper.

Zij gebruikt in haar vakgebied diverse grafische software pakketen en ze heeft zich gespecialiseerd in het programma Vectorworks. Hierin werkt ze al haar ideeën uit in 2D en 3D. Van technische tekeningen tot fotorealistische 2D- en 3D-visuals en 3D-animaties, Nadia weet alles uit het programma Vectorworks te halen.

De kennis van haar jarenlange ervaring als interieurontwerper en als docent in het middelbaar beroepsonderwijs heeft zij gebundeld in deze opleiding.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt een opleiding op Soofos 🚀

Een opleiding op Soofos werkt anders dan een online cursus. Aan de hand van zelfstudiematerialen, live-sessies en een afsluitende opdracht, word jij opgeleid tot een volwaardig expert op dit gebied. Haal je een voldoende op de eindopdracht? Dan ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je de stof beheerst.
Bekijk uitlegvideo

Stap 1 Aanmelden

Betaal de opleiding via jouw werkgever of maak gebruik van een opleidingsbudget. Betaal je zelf? Dan kun je ook kiezen voor gespreid betalen.

Stap 2 Begin met leren

Zodra de betaling verwerkt is kun je starten met de opleiding. Ga aan de slag met de zelfstudie materialen, neem deel aan een live sessie en stel vragen.

Stap 3 Maak de eindopracht

De eindopdracht is dé manier om te laten zien dat je de nieuwe kennis beheerst. Je levert deze in en de begeleider zal jouw eindopdracht beoordelen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Behaal je een voldoende voor de eindopdracht? Dan krijg je een certificaat voor de opleiding waarmee je kunt aantonen dat je de skills beheerst.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit leer je in de Interieur Designer opleiding

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

in dit onderdeel van het interieurdesign traject leer je de basis van het programma vectorworks

De basis van Vectorworks

In dit onderdeel ga je de basis goed neerzetten. Je leert werken met het programma Vectorworks en de basis van 2D en 3D tekenen.

Vervolgens gaan we de gevorderde functies van vectorworks bekijken

Meer over Vectorworks

In dit onderdeel ga je bezig met de gevorderde functies van Vectorworks. Ook leer je hoe je snel en efficiënt met het programma kunt werken.

In het derde onderdeel van dit traject leer je alles over renderen met het programma vectorworks

Renderen

Je gaat leren hoe je jouw ontwerpen kunt renderen. Met deze technieken zorg je voor een professionele presentatie waarmee je jouw klant overtuigt. 

In dit onderdeel leer je hoe je verdiepingen bouwt met vectorworks

Verdiepingen bouwen

Leer georganiseerd werken met ontwerplagen en verdiepingen in Vectorworks, zodat je grotere gebouwen kunt ontwerpen, inrichten en presenteren.

In dit onderdeel leer je je ontwerp presenteren aan je klant via 3d animaties

3D animaties

Leer hoe je jouw ontwerp kunt presenteren aan je klant. Met een 3D animatie neem je de opdrachtgever mee, terwijl je door de ruimte loopt. In dit onderdeel leer je verschillende technieken voor het maken van animaties, zodat jouw ontwerp tot leven komt!

Stel al je vragen live tijdens de webinar of kijk mee over de schouder van een interieur ontwerp professional

Bonus: Webinars

Volg de webinars samen met andere cursisten. Stel al je vragen live, of kijk mee over de schouder van een professional.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit maakt deze interieur design opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Interieur design van cursisten van deze opleiding

Klik op een van de voorbeelden hieronder om te zien wat cursisten hebben gemaakt tijdens deze opleiding.

Dit vinden cursisten van de opleiding

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de uitlegvideo over hoe een opleiding op Soofos werkt.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected]. We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

Als je direct betaald krijg je direct toegang. Je kunt ook kiezen voor een latere startdatum. Je ontvangt dan een mail met de mogelijkheid om eerder te starten als dat gewenst is.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt. Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende tijd voor.

De belangrijkste verschillen tussen opleidingen en cursussen zijn:

 1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
 2. Tijdens de opleiding worden meerdere live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
 3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor behaald.
 4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.
Zeker. Tijdens het afrekenen kan je de bedrijfsgegevens van jouw werkgever invullen. Je kunt direct zelf betalen en de kosten terugvragen bij je werkgever, of je kunt kiezen om op rekening te betalen. De factuur wordt dan direct naar jouw werkgever gestuurd. Je krijgt dan toegang zodra de betaling van jouw werkgever verwerkt is.

Er zijn verschillende mogelijkheden en subsidies beschikbaar. Helaas is vanaf 2024 het STAP-budget afgeschaft. Echter zijn er nog veel andere subsidies beschikbaar, die je ook voor de opleidingen bij Soofos kunt gebruiken. Zo zijn er mogelijkheden in samenwerking met het UWV, kun je gebruik maken van het omscholingsbudget in Rotterdam en zijn er andere budgetten beschikbaar. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen situatie.

Klik hier om een overzicht van beschikbare subsidies te bekijken

Wil jij meedoen aan de opleiding "Persoonlijke ontwikkeling" en dit leren:

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Volg deze complete opleiding op Soofos

995

Of 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Meer weten over de opleiding?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.