3D Tekenen Cursussen

Ontdek de essentiële technieken en tools met een online cursus speciaal gericht op 3D tekenen. Of je nu je vaardigheden wilt beginnen of uitbreiden, de juiste cursus wacht op je. Leer 3D tekenen op een leuke en toegankelijke manier.

Gerelateerd

3d Animaties 3D Vormgeving After Effects Blender Cinema4d Game Ontwikkeling Illustrator Interieur Sketchup Tekenen Vectorworks Toon alle
 • Tekenen met perspectiefgrid in Adobe Illustrator

  35
  0
  8

  Leer hoe je diepte in je tekeningen brengt. Geschikt voor iedereen die zijn illustraties tot leven wil wekken met realistisch perspectief. Ideaal voor creatievelingen die Adobe Illustrator al een beetje onder de knie hebben.

 • Quickstart 2D tekening omzetten naar 3D

  9,99
  1
  9

  Leer in 33 minuten hoe je jouw 2D-tekeningen eenvoudig omzet naar 3D-modellen met MonsterMash en Blender. Ideaal voor creatievelingen zonder voorkennis.

 • Gratis cursus: Starten met Cinema 4D

  Gratis
  2
  29

  Leer de basis van Cinema 4D: navigatie, 3D-modellering, texturing, en geavanceerde tools zoals Sweep en Extrude Generators.

 • Quickstart (mens)figuren tekenen

  9,99
  0
  34

  Leer snel en zelfverzekerd (mens)figuren tekenen in Krita. Begrijp verhoudingen, gebruik grids, ontwikkel schetsvaardigheden, en teken diverse poses. Voor beginners en gevorderden. Start nu!

 • 3D met Adobe After Effects en Cinema 4D Lite

  149
  0
  10

  Deze cursus is voor ervaren After Effects gebruikers die de overstap willen maken naar 3D via Cinema 4D Lite. Een programma dat bij uitstek geschikt is voor het animeren van logo’s, of het plaatsen van eenvoudige 3D objecten in bestaand videomateriaal.

 • Quickstart Sketchup Pro

  9,99
  3
  20

  Leer de belangrijkste gereedschappen en technieken van SketchUp Pro, zodat je aan de slag kunt met je eigen 3D-ontwerpen.

 • Quickstart SketchUp Free

  9,99
  0
  15

  Leer snel 3D-ontwerpen maken met SketchUp Free. Ontdek documentbeheer, maatvoering, 3D-navigatie, stijlen, vormtekenen, objectmanipulatie en werken met groepen.

 • 3D modelleren met SketchUp Free (2023)

  75
  1
  25

  Leer werken met de belangrijkste gereedschappen en functies van SketchUp Free en maak complexe en gedetailleerde 3D-objecten en -tekeningen.

 • Design en animatie met Blender

  99
  2
  75

  In deze overcomplete cursus Blender leer je alles over het ontwerpen van 3D scenes, realistische materials toepassen op je ontwerpen, je beelden animeren, werken met simulations en nog veel meer.

 • Bouw aan verdiepingen in Vectorworks

  75
  0
  10

  Leer georganiseerd werken met ontwerplagen en verdiepingen in Vectorworks, zodat je grotere gebouwen kunt ontwerpen, inrichten en presenteren.

 • Renderen met Vectorworks

  75
  0
  6

  Maak waanzinnige visuals en blaas je klant omver. Met deze renderkennis til je jouw interieurontwerp naar een hoger plan!

 • Interieur design met Vectorworks voor gevorderden

  75
  0
  14

  Leer jouw unieke inrichting en design ideeën sneller en efficiënter omzetten in 2D en 3D ontwerpen in Vectorworks.

Opleidingen over 3d Tekenen

Leer in deze opleiding hoe je 3D scenes ontwerpt, beelden animeert, werkt met simulations en nog veel meer met het programma Blender

Leer ontwerpen en animeren in 3D met Blender

Alle niveaus
60 uur
4

Leer hoe je 3D scenes ontwerpt, realistische materials toepast op je video-ontwerpen, je beelden animeert, werkt met simulations en nog veel meer.

995

Welke 3D tekenprogramma's zijn er?

Diverse 3D tekenprogramma’s zoals SketchUp, AutoCAD, Blender, en Tinkercad bieden uitgebreide mogelijkheden voor het modelleren, renderen en animeren van je ideeën. Elk programma brengt unieke eigenschappen naar de tafel, afgestemd op verschillende behoeften en specialisaties. Ontdek en test verschillende software om de perfecte match voor je projecten en stijl te vinden, met veel beschikbare opties voor gratis proefperiodes.

Hoe teken je een huis in 3D

Het tekenen van een huis in 3D biedt een solide basis voor het leren van 3D-modellering. Start met het vastleggen van de basisvorm en verhoudingen, gevolgd door het toevoegen van dimensie door extrusie voor muren en het invoegen van details zoals ramen en deuren. Materialen en texturen brengen je ontwerp naar een hoger niveau van realisme. Volg een van onze online cursussen over 3D tekenen en leer hoe je je eigen huis kunt tekenen.

Wat kun je met 3D tekenen

Met 3D tekenen kun je je verbeelding in realistische scenario’s vertalen, van architecturale visualisaties tot complexe productontwerpen. Deze vaardigheden zijn waardevol in diverse sectoren, waaronder animatie, interieurontwerp en engineering, en bieden nieuwe oplossingen voor traditionele problemen. Het ontwikkelen van vaardigheden in 3D tekenen vergroot je creatieve horizon en professionele mogelijkheden.

3D leren tekenen: de basistechnieken

De basis van 3D tekenen begrijpen is cruciaal: perspectief, schaal, licht en schaduw. Deze elementen helpen om diepte en realisme aan je creaties toe te voegen. Begin met eenvoudige objecten en experimenteer met verschillende functies om je technische kennis te verbreden. Een goed gestructureerde online cursus begeleidt je door deze basisprincipes met hands-on projecten en feedback, waardoor je effectief leert en groeit.

Deze instructeurs geven les over 3d Tekenen

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.