Blender Cursussen

Ontdek de wereld van 3D-modellering en animatie met Blender. Leer de basisprincipes, creëer animaties en maak realistische 3D-renderingen.

 • Kennismaken met Blender 3D

  99
  2
  13

  In iets meer dan 4 uur leer je de complete basis van het programma Blender. Van het downloaden en installeren van het programma, tot het modelleren, animeren, renderen en exporteren van je video's.

 • Gratis cursus: Modelling met Blender

  Gratis
  2
  62

  In deze gratis cursus maak je kennis met modelling, één van de basisonderdelen bij het ontwerpen en animeren in 3D met Blender.

 • Design en animatie met Blender

  99
  2
  76

  In deze overcomplete cursus Blender leer je alles over het ontwerpen van 3D scenes, realistische materials toepassen op je ontwerpen, je beelden animeren, werken met simulations en nog veel meer.

Opleidingen over Blender

Leer in deze opleiding hoe je 3D scenes ontwerpt, beelden animeert, werkt met simulations en nog veel meer met het programma Blender

Leer ontwerpen en animeren in 3D met Blender

Alle niveaus
60 uur
4

Leer hoe je 3D scenes ontwerpt, realistische materials toepast op je video-ontwerpen, je beelden animeert, werkt met simulations en nog veel meer.

Oorspronkelijke prijs was: €995.Huidige prijs is: €895.

Wat is Blender?

Blender is een geïntegreerde tool voor het creëren van 3D-inhoud, van conceptuele schetsen tot de finale productie. Het ondersteunt alle facetten van 3D-ontwikkeling, inclusief modellering, rigging, animatie, simulatie, rendering, compositie en motion tracking, evenals videobewerking en game-creatie.

Blender Alternatieven

Hoewel Blender een uitgebreid pakket biedt, gebruiken sommige professionals en hobbyisten alternatieven zoals Autodesk Maya voor hoge budget animatie en VFX-projecten, Cinema 4D voor motion graphics, of 3ds Max voor architectuurvisualisatie. Deze tools verschillen in gebruikersinterface, prijsstelling en sommige specifieke functionaliteiten.

Leer 3D Modelling met Blender

Met Blender kun je alles creëren van eenvoudige modellen tot complexe scènes. Deze module leert je hoe je geometrische vormen omzet in gedetailleerde personages of objecten, hoe je texturen en materialen toepast voor realisme, en hoe je efficiënte modelleringstechnieken zoals modifiers en sculpting gebruikt.

Waar kun je Blender voor Gebruiken

Blender is uiterst veelzijdig en wordt gebruikt in veel verschillende sectoren:

 • Film en animatie: Creëer complexe personages, animaties en visuele effecten.
 • Game-ontwikkeling: Bouw gedetailleerde 3D-modellen en omgevingen voor games.
 • Productvisualisatie: Maak realistische afbeeldingen van producten voor marketing.
 • Architectuurvisualisatie: Ontwerp en render gedetailleerde architecturale scènes.
 • Onderwijs en training: Produceer educatief materiaal of gebruik het als een trainingsinstrument.
 • Kunst en illustratie: Experimenteer met digitale sculpting en schildertechnieken.

Meer Leren over Blender

Naast de basisfuncties biedt Blender geavanceerde mogelijkheden zoals vloeistof- en rooksimulatie, particle systemen, en real-time rendering met Eevee. De open-source gemeenschap rond Blender draagt voortdurend bij aan de ontwikkeling van nieuwe tools en plugins, wat een schat aan extra leermiddelen en mogelijkheden voor gebruikers oplevert.

Een online cursus biedt de gestructureerde leerervaring die je nodig hebt om de uitgebreide mogelijkheden van Blender onder de knie te krijgen. Of je nu 3D-kunst wilt creëren, je eigen games wilt ontwikkelen, of indrukwekkende animaties wilt produceren, Blender heeft de tools en functionaliteiten om je creatieve visies tot leven te brengen.

Deze instructeurs geven les over Blender

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.