Kennismaken met Blender 3D

Anco Dijkman · 14 Februari 2024
In iets meer dan 4 uur leer je de complete basis van het programma Blender. Van het downloaden en installeren van het programma, tot het modelleren, animeren, renderen en exporteren van je video's.
 • Alle niveaus
 • 63 Lessen
 • 4u 3min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Blender downloaden en installeren
 • De interface en workflow van Blender begrijpen
 • Werken met de standaard modelleer-gereedschappen
 • Camera animeren langs een pad

Cursus inhoud

Vouw uit

Ontdek de wereld van 3D met Blender

In de online cursus “Kennismaken met Blender 3D”, verzorgd door Anco Dijkman, maak je een diepgaande duik in de fascinerende wereld van 3D-modellering en animatie. Blender, een toonaangevend programma in de industrie, is jouw gereedschap voor het creëren van adembenemende 3D-modellen, illustraties, en animaties die gebruikt kunnen worden in een breed scala aan producties zoals games, motion-graphics en productvisualisaties. Dit krachtige, gratis en rechtenvrij platform is enorm populair onder indie-gamedesigners en wordt steeds vaker opgenomen in grafische opleidingen.

Blender: meer dan een tool, een kunstvorm

Blender is niet zomaar software; het is een brug naar het visualiseren van je creativiteit. Met deze cursus ontdek je niet alleen wat Blender is, maar ook waarom het essentieel is voor moderne digitale creatie. De recente verbeteringen aan de interface maken Blender toegankelijker dan ooit, waardoor je snel en efficiënt kunt beginnen met modelleren en animeren.

De kracht van Blender: wat kun je ermee?

Deze cursus ontsluit de veelzijdigheid van Blender. Je leert hoe je 3D-modellen maakt die kunnen schitteren in diverse producties. De gratis en rechtenvrije aard van Blender, gecombineerd met zijn uitgebreide functionaliteiten, maken het een gewild programma in de creatieve industrie.

Een solide fundament: wat deze cursus je biedt

Onze beginnerscursus is ontworpen om de indrukwekkende, maar soms overweldigende interface van Blender begrijpelijk en toegankelijk te maken. Je leert de cruciale aspecten van het programma, zodat je niet verdwaalt in de vele mogelijkheden. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om zelfstandig complexe 3D-modellen te maken en te renderen.

Leertraject: van downloaden tot renderen

Je reis door Blender begint bij de basis: het downloaden en installeren van de software. Vervolgens maak je een rondleiding door de interface en leer je werken met de essentiële modelleringsgereedschappen. De cursus omvat alles van het UV Unwrappen van je model tot het animeren van de camera. Je zult vaardig worden in het renderen met zowel Cycles als Eevee, waardoor je aan het einde van de cursus in staat bent om zowel geanimeerde als stilstaande beelden te creëren.

Persoonlijke en professionele groei

Deze cursus is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in 3D-modellering en animatie, of je nu een absolute beginner bent of al enige ervaring hebt. Of je nu een passie hebt voor game design, animatie, of gewoon je creatieve horizon wilt verbreden, deze cursus biedt de benodigde kennis en vaardigheden.

Uniek aan deze cursus

Wat deze cursus onderscheidt, is de zorgvuldige structuur. Verdeeld over 69 lessen en 6 hoofdstukken, bieden we een grondige en gestructureerde benadering van Blender. Van de introductie tot het modelleren van een eenvoudige kerk en het renderen van je project, elke stap is ontworpen om je vaardigheden te versterken en je zelfvertrouwen te vergroten.

Duur en studiebelasting

Deze videocursus heeft een duur van iets meer dan 4 uur, met een geschatte studiebelasting van 30 tot 34 uur. Dit intensieve programma garandeert dat je alle facetten van Blender grondig leert kennen en toepassen. De studiebelasting is een reflectie van de tijd die je zult besteden aan het experimenteren en oefenen met de technieken die je leert, een cruciale stap in het beheersen van Blender.

Ben je klaar om de kracht van 3D-modellering en animatie te ontketenen en je creatieve visie naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor deze cursu!

Over de instructeur

Anco Dijkman

13 Cursussen

Anco is van huis uit opgeleid als illustrator en tot op heden professioneel werkzaam als illustrator, maar ook gespecialiseerd in 3D-design. Na eerst jaren gewerkt te hebben als tekenaar/storyboard-designer voor diverse grote reclamebureaus met de traditionele tekengereedschappen, dus gewoon met pen, potlood, stift, gum en papier volgde de stap naar 3D. Tijdens de digitale opmars zag Anco een grote meerwaarde in de 3D pakketten naast zijn traditionele tekenwerk. Hij heeft zich vanuit dat perspectief dan ook bekwaamd in diverse 3D programma’s. Vooral Cinema 4D is bij uitstek het programma waarin hij zijn creatieve en artistieke talenten in kwijt kan.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Hele interessante cursus! Oefenbestanden zijn inmiddels toegevoegd.

 2. Hele leuke en interessante cursus voor wie nog niets met 3D modellering heeft gedaan. Enige jammere is dan wel weer dat men vergeten is om de downloadbare bestanden toe te voegen. Of ze staan op een plek waar ik ze in ieder geval niet kan vinden.

99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 9 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.