Gratis cursus: Modelling met Blender

Martijn · 18 Januari 2024
In deze gratis cursus maak je kennis met modelling, één van de basisonderdelen bij het ontwerpen en animeren in 3D met Blender.
 • Alle niveaus
 • 28 Lessen
 • 1u 40min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • 3D modellen maken met Blender
 • Geometry toevoegen en verwijderen in edit mode
 • Transformaties toepassen met Blender
 • Geanimeerde video's maken

Wil je nóg meer leren over het ontwerpen van 3D animaties in Blender? Volg dan de complete opleiding Ontwerpen en animeren in 3D met Blender →

Gratis cursus: Modelling met Blender

Ontdek de wereld van 3D-modellering met onze Nederlandstalige online cursus “Gratis cursus Modelling met Blender”. Stap voor stap begeleid door Martijn van Weeghel, een expert op het gebied van 3D-design, leer je de kneepjes van het vak in een compacte cursus van 1 uur en 40 minuten, verdeeld over 28 boeiende lessen.

Wat is Blender en wat kun je ermee?

Blender is een revolutionaire open-source (gratis!) software voor 3D-modellering, animatie en rendering. Van eenvoudige modellen tot complexe animatiescènes, Blender stelt je in staat om je creativiteit de vrije loop te laten en professionele 3D-content te creëren.

Wat is modelling?

Modelling is het hart van 3D-ontwerp, waar je leert om digitale objecten en omgevingen te vormen. Het is een vaardigheid waarbij je leert hoe je van niets iets spectaculairs kunt maken binnen een driedimensionale ruimte.

Leer de fundamentele technieken van modelling

De wereld van 3D kan overweldigend zijn. Deze cursus vereenvoudigt het leerproces door je de fundamentele technieken van modelling te leren met behulp van Blender, zonder de verwarring van te veel complexe tools tegelijk.

Je leert de basis van 3D-modellering: het maken van 3D-modellen, het toevoegen en verwijderen van geometry in edit mode, het toepassen van transformaties en het maken van geanimeerde video’s. Deze cursus is een introductie, dus we gaan niet in op geavanceerde technieken zoals gedetailleerde texturering of complexe rigging.

Voor wie is deze gratis cursus bedoeld?

Deze cursus is perfect voor beginners die geïnteresseerd zijn in 3D-ontwerp en -animatie, maar ook voor ontwerpers die hun vaardigheden willen uitbreiden en voor iedereen die interesse heeft in de basis van het werken met Blender.

Direct aan de slag met de oefenbestanden

Met toegang tot oefenbestanden en gedetailleerde instructies over tools zoals de Loop Cut en de Shear Tool, krijg je niet alleen kennis, maar ook de middelen om direct aan de slag te gaan.

Wat komt er in deze cursus aan bod?

Met deze gratis cursus maak je kennis met modelling, één van de basisonderdelen van Blender. De lessen variëren van het beheersen van de Object en Edit modes, het begrijpen van vertices, edges, en faces, tot het gebruik van de Bevel en Spin tools.

Ben je klaar om je 3D-modelleringvaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Meld je dan nu aan en begin je reis in de wereld van 3D met Blender!

Over de instructeur

Martijn

74 Cursussen

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. geweldige cursus, zeer leerzaam, mooi opgezet

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 70 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.