3D effecten met Adobe Illustrator

Belinda Kampf · 17 Juni 2024
Leer 3D-effecten in Adobe Illustrator! Ontdek hoe je 3D-objecten creëert en aanpast, realistische materialen en belichting toepast, en je ontwerpvaardigheden naar een hoger niveau tilt met behulp van perspectivische tools en technieken.
 • Gevorderd
 • 16 Lessen
 • 48min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Begrijpen en toepassen van verschillende 3D-effecten zoals Plane, Extrude, Revolve en Inflate in Adobe Illustrator.
 • Verschillende 3D effecten gebruiken en verrijken met realistische materialen en texturen en de juiste belichting.
 • Aanpassen en toepassen van realistische materialen en texturen op 3D-objecten.
 • Effectief toepassen van licht- en schaduwtechnieken om 3D-ontwerpen te verbeteren.

3D effecten met Adobe Illustrator

Ben jij klaar om je ontwerpvaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Wil je leren hoe je verbluffende 3D effecten kunt creëren die je ontwerpen echt tot leven brengen? Zoek niet verder! Deze cursus is precies wat je nodig hebt.

Tweedimensionale ontwerpen omtoveren tot realistische kunstwerken

3D effecten in Adobe Illustrator zijn technieken waarmee je tweedimensionale ontwerpen omtovert tot realistische, driedimensionale kunstwerken. Dit betekent dat je objecten kunt maken die diepte en volume hebben, waardoor je illustraties dynamischer en opvallender worden.

3D effecten gebruiken in Adobe Illustrator

3D effecten geven je de mogelijkheid om je ontwerpen te verrijken en te onderscheiden. Of je nu werkt aan logo’s, posters, productverpakkingen of digitale kunst, 3D effecten voegen een nieuwe dimensie toe aan je werk. Hierdoor kun je complexere en aantrekkelijkere visuals maken die de aandacht trekken en indruk maken op jouw publiek.

Moeiteloos 3D effecten toevoegen aan jouw ontwerpen

Veel ontwerpers hebben moeite met het begrijpen en toepassen van 3D effecten in Illustrator. Deze cursus biedt een gestructureerde en duidelijke aanpak om je door het proces te leiden, zodat je niet meer vastloopt bij het creëren van 3D ontwerpen. Je leert de technieken en tools kennen die je nodig hebt om moeiteloos 3D effecten toe te passen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is perfect voor grafisch ontwerpers, illustratoren en creatieve professionals die hun vaardigheden willen uitbreiden met 3D effecten. Of je nu een beginner bent die zijn eerste stappen in de wereld van 3D ontwerpen zet, of een ervaren ontwerper die zijn repertoire wil uitbreiden, deze cursus biedt waardevolle inzichten en technieken.

Wat kun je verwachten?

In deze korte cursus leer je alles wat je moet weten over het toepassen van 3D effecten in Adobe Illustrator. Ik neem je stap voor stap mee, ongeacht je ervaring met 3D effecten. Je leert de verschillende 3D effecten kennen en hoe je deze kunt aanpassen en verrijken met realistische materialen, texturen en de juiste belichting.

Snel perspectief leren tekenen

Je leert hoe je met behulp van het perspectivische grid en de bijbehorende perspectiefgereedschappen snel en perfect in perspectief kunt tekenen. Dit helpt je om nauwkeurige en professionele 3D ontwerpen te maken die eruit springen.

Wat ga je leren?

 • Juiste interface, vensters en gereedschappen kiezen
 • Het renderproces van illustraties met 3D-effecten
 • Het toepassen van de 3D effecten Plane, Extrude, Revolve en Inflate
 • Het toepassen en aanpassen van materialen
 • Het downloaden en importeren van materialen
 • Illustraties gebruiken als materiaal
 • Licht en schaduw toepassen
 • Snelle 3D effecten toepassen met behulp van objectstijlen

Inclusief oefenbestanden

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Alle video’s zijn Nederlandstalig en ondertiteld. We gebruiken zoveel mogelijk de Engelse interface van de software, maar benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Voor het volgen van deze cursus heb je een goede internetverbinding nodig en natuurlijk het programma Adobe Illustrator.

Goede algemene kennis en vaardigheden van Adobe Illustrator benodigd

Voor het volgen van deze cursus heb je een goede algemene kennis en vaardigheden van Adobe Illustrator nodig. Je moet vaardig zijn in het tekenen, selecteren, transformeren en kleuren.

Schrijf je nu in!

Wacht niet langer en til jouw ontwerpvaardigheden naar een hoger niveau. Schrijf je in en ontdek hoe je met 3D effecten in Adobe Illustrator je ontwerpen echt tot leven kunt brengen!

Over de instructeur

Belinda Kampf

42 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

9,99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 2 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.