Tekenen met perspectiefgrid in Adobe Illustrator

Belinda Kampf · 1 Maart 2024
Leer hoe je diepte in je tekeningen brengt. Geschikt voor iedereen die zijn illustraties tot leven wil wekken met realistisch perspectief. Ideaal voor creatievelingen die Adobe Illustrator al een beetje onder de knie hebben.
  • Gevorderd
  • 23 Lessen
  • 1u 36min
  • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

  • Adobe Illustrator document opzetten voor perspectivisch tekenen
  • Tekenen in het 1-punts-, 2-punts- en 3-puntsperspectief in Illustrator
  • 3D effecten toepassen in perspectief
  • Teksten vormgeven in perspectief

Cursus inhoud

Vouw uit

Ontdek de wereld van perspectieftekenen in Adobe Illustrator

Wil jij leren hoe je snel illustraties maakt met diepte en dimensie? Dan is deze cursus precies wat je zoekt!

Ruimte en diepte in je tekeningen brengen

Struggle je met het realistisch weergeven van ruimte en diepte? Ontdek hoe je met het perspectiefgrid van Adobe Illustrator moeiteloos dynamische, realistische illustraties creëert. Dit krachtige hulpmiddel maakt complexe perspectieven toegankelijk, van 1-punts tot 3-punts perspectief, waardoor jouw ontwerpen tot leven komen.

Wat gaat deze cursus jou brengen?

Leer documenten opzetten voor perspectieftekenen, patronen en 3D-effecten toepassen, en nog veel meer.

Ontdek hoe je teksten kunt vormgeven en symbolen kunt toepassen in perspectief.

Leer hoe je jouw illustraties kunt exporteren voor drukwerk, of hoe je ze kunt delen op social media en web.

Voor wie is deze cursus?

Of je nu vormgever, illustrator, architect, interieurontwerper, grafisch kunstenaar, modeontwerper, of game developer bent, deze cursus is de perfecte aanvulling op je vaardigheden waarmee je een diepere dimensie aan je werk kunt geven. Wij helpen je om je passie voor design te verdiepen en je professionele aanbod te verbreden, zodat jij je kunt onderscheiden in jouw vakgebied.

Wat heb je nodig om mee te kunnen doen?

Het is belangrijk dat je Adobe Illustrator al wel onder de knie hebt. We gaan namelijk meteen aan de slag met het perspectiefgrid. Je moet in ieder geval kunnen tekenen, selecteren, transformeren en kleuren in Illustrator. Daarnaast heb je natuurlijk Adobe Illustrator nodig. Heb je dit programma nog niet? Neem dan een kijkje op de site van Adobe.

Leer door te oefenen

Deze cursus bestaat uit Nederlandstalige instructievideo’s die je door elke stap van het proces leiden. Daarnaast krijg je toegang tot oefenmateriaal, waarmee je zelf aan de slag kunt. Van het instellen van je perspectiefraster tot het exporteren van je werk voor print of digitaal gebruik, wij zorgen ervoor dat je alles leert wat je nodig hebt om te slagen.

Met deze cursus ben je slechts een klik verwijderd van het transformeren van je artistieke visie en het bereiken van nieuwe creatieve hoogten. Mis deze kans niet: Schrijf je vandaag nog in en laat jouw creativiteit de vrije loop!

Over de instructeur

Belinda Kampf

42 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

35Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 6 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.