Bouw aan verdiepingen in Vectorworks

Nadia · 15 April 2024
Leer georganiseerd werken met ontwerplagen en verdiepingen in Vectorworks, zodat je grotere gebouwen kunt ontwerpen, inrichten en presenteren.
 • Beginner
 • 43 Lessen
 • 1u 36min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer grote gebouwen ontwerpen, inrichten en presenteren
 • Leer navigeren door ontwerplagen in Vectorworks
 • Leer georganiseerd werken met ontwerplagen en verdiepingen
 • Leer werken met Klassen zodat je tijdens alle fases van het project vanuit één bestand kunt werken

Wil je nóg meer leren over interieurdesign? Bekijk dan de complete opleiding Interieurdesigner met Vectorworks →

Cursus inhoud

Vouw uit

Verdieping(en) bouwen in Vectorworks

Zodra je gaat werken met grotere gebouwen, zoals kantoorpanden of een gehele woning, heb je de juiste kennis nodig om dit te tekenen in 3D. Zeker als je het pand op ware schaal realistisch in het straatbeeld wilt tekenen. Je moet dan goed georganiseerd leren werken in lagen en op de juiste vloerhoogtes. Omdat je in grotere panden gaat werken is het noodzakelijk om alle elementen in de tekeningen goed te ordenen. Zo kan je later altijd alles snel terugvinden.

Leer fotorealistisch renderen en tekenen in 3D

Met Vectorworks kun je fotorealistisch renderen en tekenen in 3D. Je zult dit programma al snel onmisbaar vinden. Het combineert verschillende tools in één pakket waarmee je kunt modelleren in 2D en 3D. De technische nauwkeurigheid zorgt voor professionele werktekeningen en dankzij de renderopties eindig je met prachtige fotorealistische presentaties waarmee je jouw klant kunt overtuigen.

Doel van de cursus

In deze cursus leer je een volledig pand te tekenen en leer je al doende geavanceerde technieken die nodig zijn voor binnenhuisarchitecten en interieurontwerpers die zich verder willen professionaliseren in Vectorworks. We gaan aan de slag met het werken in Ontwerplagen met verschillende Peil-hoogtes. Op deze manier creëer je een natuurlijke organisatie binnen een project voor objecten op verschillende verdiepingen.

Daarnaast leer ik je werken met Klassen. Met deze manier van organiseren kan je één bestand gebruiken voor alle fases van een project en voor verschillende doeleinden. Denk aan de verschillende uitvoerders die enkel met hun onderdeel aan de slag kunnen gaan. Denk aan de keukeninstallateur of de badkamerspecialist.

Wat ga je leren in deze cursus?

PDF/DXF/DWG importeren
Ontwerp organiseren door middel van Klassen
Klassen creëren en toekennen
Navigeren door klassen
Ontwerp organiseren door middel van Ontwerplagen
Peil- en Muurhoogte instellen
Ontwerplagen creëren en bewerken
Navigeren door ontwerplagen
Muren tekenen en bewerken
Muurstijlen aanpassen
Muren koppelen aan klassen en muurstijlen
Platen tekenen en bewerken
Plaatstijl aanpassen
Platen koppelen aan klassen en plaatstijlen
Tekenen van trappen
Het creëeren van verschillende daken
Geavanceerd binnen- en buitenschrijnwerk
PDF/DXF/DWG exporteren

Wil jij…

 • Je professionaliseren in het ontwerpen van interieurs?
 • Interieurontwerper, -adviseur of -architect worden?
 • Ruimtes kunnen ontwerpen, inrichten en presenteren?

Dan is dit dé cursus voor jou!

Nederlands gesproken cursus Vectorworks

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. De video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer. Ik gebruik in deze cursus Vectorworks Architectuur 2021 SP2.2. Je kunt de cursus ook prima met een andere versie van het programma volgen, hoewel bepaalde functies dan mogelijk op een andere plek zullen staan.

Gevorderde cursus Vectorworks

Voor het volgen van deze cursus is enige voorkennis vereist. Je hebt ervaring met de basis- en geavanceerde 2D en 3D tools en je kan vlot voor navigeren tussen 2D naar 3D. Je hebt ervaring met het tekenen in ontwerplagen en weet hoe je weet hoe je kenmerken toepast en Renderworkstexturen aanmaakt en bewerkt

Deze technieken worden uitgebreid uitgelegd in de cursussen ‘Interieurdesign met Vectorworks’, de cursus ‘Interieurdesign met Vectorworks voor gevorderden‘ en de cursus ‘Renderen met Vectorworks.’ Heb je deze kennis nog niet? Volg dan eerst deze cursussen voordat je verder gaat.

Dus, wil jij ruimtes naar eigen ontwerp kunnen ontwerpen, inrichten en presenteren? Volg dan snel deze cursus!

Over de instructeur

Nadia

7 Cursussen

Nadia is al jaren werkzaam in de creatieve sector. Haar passie ligt bij interieurontwerp en grafische vormgeving. Van haar passie heeft zij haar beroep gemaakt als interieurontwerper. Zij gebruikt in haar vakgebied diverse grafische software pakketen en ze heeft zich gespecialiseerd in het programma Vectorworks. Hierin werkt ze al haar ideeën uit in 2D en 3D. Van technische tekeningen tot fotorealistische 2D- en 3D-visuals en 3D-animaties, Nadia weet alles uit het programma Vectorworks te halen. De kennis van haar jarenlange ervaring als interieurontwerper en als docent in het middelbaar beroepsonderwijs heeft zij gebundeld in diverse online cursussen.

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 7 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.