Instructeur Interview: Belinda Kampf

Belinda Kampf is recent gestart met het aanbieden van haar online cursussen op Soofos.

De cursussen zijn gericht op de creatieve industrie, zoals de cursus 3D-modelling met SketchUp en de cursus Adobe Experience Design. De cursussen die ze aanbiedt zijn uitgebreid en behandelen de belangrijkste aspecten van de programma’s.

Maak kennis met Belinda van House of Training

Daarnaast verzorgt ze al meer dan 25 jaar cursussen voor de creatieve industrie. Ze is afgestudeerd als grafisch vormgeefster en verzot op software waarmee je creatieve ideeën kan verwezenlijken.

Met haar eigen onderneming House of Media organiseert ze in Groningen gecertificeerde opleidingen en cursussen.

De eerste online cursus die ze op Soofos plaatste gaat over 3D modelling met SketchUp Make. In meer dan 40 videolessen en oefenopdrachten leert ze jou de basis van SketchUp make. Na het volgen ben ook jij snel in staat om complexe 3D -tekeningen te maken.

De achtergrond van Belinda Kampf

Belinda Kampf is een ervaren instructeur in de creatieve industrie.

Ze geeft al jaren professionele cursussen met House of Media. Daarnaast is ze begonnen met House of Training, waar ze ook online cursussen aanbiedt.

Al tijdens haar studie grafische vormgeving aan de academie Minerva te Groningen is ze begonnen met haar eigen bedrijf dat later uitgroeide tot House of Media. Het is nu een onderwijscentrum waar ze in samenwerking met GOC (gecertificeerde) opleidingen en cursussen ontwikkelt en organiseert.

Dit zijn bijvoorbeeld volledige DTP opleidingen, webdesign cursussen en opleidingen tot interactieve media developer.

Ik geef al meer dan 25 jaar cursussen en opleidingen. Als je zo bevlogen bent van je vak is er niets leukers dan anderen ook blij te maken met de kennis die je hiervoor nodig hebt. Daarnaast wordt ik vaak weer geïnspireerd door mijn studenten. Het is feitelijk een soort kruisbestuiving. Ook neem ik af en toe nog ontwerpopdrachten aan (alleen de leukste), omdat vormgeving nu eenmaal mijn passie is. En omdat ik ook nog graag connectie met de praktijk wil houden.

De keuze voor een online cursus SketchUp make

De online cursus SketchUp make is niet de enige online cursus die ze aanbiedt. Ze geeft verschillende cursussen op het gebied van design en media.

Deze cursus over SketchUp make is een van de eerste die ze gemaakt heeft. “Ik ben al een aantal jaar gefascineerd van het 3D-printen en dat was voor mij de motivatie om ook een 3D-software pakket onder de knie te krijgen. Daarnaast zijn we 5 jaar geleden begonnen aan een zeer grote verbouwing. En aangezien ik nogal visueel ben ingesteld was het voor mij de beste oplossing om ons oude huis eerst volledig op schaal uit te tekenen in een 3D-pakket . Om daarna te gaan schuiven met de indeling. De verbouwing is nu al 2 jaar klaar en het is zo geworden zoals we het bedacht en getekend hadden.”

3D zit op dit moment volgens Belinda in een enorme opmars, zeker nu 3D-printers steeds betaalbaarder worden.

Naast dat 3D visualisaties veel mogelijkheden bieden voor het inzichtelijk maken van interieur-, meubel-, en productontwerpen is het ook nog eens erg leuk om 3D-tekeningen te maken! Met de cursus wil ze het voor iedereen mogelijk maken om te beginnen met het maken van een 3D-tekening.

Het maken van de online cursus SketchUp

Vooral aan de opzet en inhoud van de cursussen besteed Belinda veel aandacht. Belinda: “Ik wil dat men eigenlijk zo ‘pijnloos’ mogelijk nieuwe kennis en vaardigheden kan opdoen. Leren is soms best pijnlijk, het is niet leuk om iets niet te begrijpen of dat ‘iets’ niet wil lukken. Daar weet ik dan ook weer alles van. Daarom streef ik ernaar om ook complexe materie zo uit te leggen dat het bijna makkelijk lijkt”.

De cursus is geschikt voor iedereen die wil beginnen met het maken van 3D-tekeningen.

Door het totaal aan kennis wil ze dat je zelfstandig je eigen ideeën kunt realiseren. Het doel is dan ook dat je niet alleen de stof begrijpt, maar ook echt de materie de baas bent.

Voor iedereen verschilt het proces van het maken van een online cursus. Toch komt bij veel instructeurs naar voren dat ze ook vooral veel plezier hebben in het maken van een online cursus. Zo ook bij Belinda, zij vindt het maken van videocursussen voornamelijk erg leuk en zinvol.

Wel mist ze de interactie met studenten tijdens het maken van de cursus. Gelukkig heeft zie die wel via haar opleidingscentrum House of Media. Belinda: “Daarnaast vind ik het meer van deze tijd om efficiënter met je kennis om te gaan. Waarom 100 keer hetzelfde uitleggen aan een klas, terwijl je met een videocursus een veel breder publiek bereikt”.

House of Media en House of Training

Studeren en leren is onontbeerlijk verbonden aan het creatieve vakgebied. Of je nu fotograaf, grafisch vormgever, illustrator, webdesigner of anderszins werkzaam bent in een creatief vak. Al deze disciplines zijn continu in beweging en ontwikkeling.

Via House of Media geeft Belinda (gecertificeerde) opleidingen en trainingen voor het creatieve vakgebied.

Om kennis en kunde meer bereikbaar te maken voor de creatieve sector is ze begonnen met House of Training, ‘Onbegrensd educatief voor creatief Nederland!’.

Op House of Training heb je de mogelijkheid om via een lidmaatschap 24/7 toegang te krijgen tot alle cursussen van House of Training. Ze doet dit natuurlijk niet alleen. De online cursussen van House of Training worden gemaakt door heleboel docenten waar Belinda al jaren mee samenwerkt.

De instructeurs op House of Training hebben, net als Belinda, een enorme passie en plezier in hun vak. En ze delen hun kennis en expertise graag met anderen!

De keuze om de online cursussen op Soofos te plaatsen

Naast dat de cursussen van Belinda Kampf op House of Training geplaatst zijn, biedt ze ze ook aan via Soofos. Belinda: “Mijn online studiesite biedt enkel toegang via een lidmaatschap. Hiermee sluit ik de doelgroep uit, die slechts in één of twee cursussen geïnteresseerd zijn.

Dat is dan ook de reden dat ik op zoek ging naar een alternatief platform waar bepaalde cursussen ook ‘los’ af te nemen zijn. Dat is Soofos geworden. Ik ben jullie een jaar geleden voor het eerst tegengekomen. Jullie concept spreekt me aan en vult precies het gat op wat in mijn product zit.”

Op Soofos zijn we erg blij met Belinda en haar cursussen. Ze sluiten goed aan bij het aanbod en bevatten een aantal unieke Nederlandstalige cursussen.

Wil ook jij een online cursus geven op Soofos? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Benieuwd naar de cursussen van Belinda? Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.