Dit zijn de beste manieren om Spaans te leren

Het leren van een nieuwe taal kan een mooie uitdaging zijn. Zo kan je op die manier met meer mensen communiceren dan je voorheen kon of heb je aan jezelf laten zien dat je het kan. Het maakt niet uit wat jouw reden is om het te leren, want het beginnen is al meer dan de meesten doen. Daarom geven we je vandaag tips over de beste manier om Spaans te leren. Dan kan je zelf lekker aan de slag!

Hoe moeilijk is het eigenlijk om Spaans te leren?

Het leren van een taal is altijd een uitdaging. Mocht je al ervaring hebben met andere talen, dan zal het makkelijker zijn, omdat je gewend bent te schakelen tussen deze talen. Heb je altijd maar één taal gekend, dan zal het lastiger worden voor je. Echter moet je dat niet zien als negatief, want dat maakt de uitdaging mooier, toch? Hoe lastig het is, hangt dus voornamelijk af van jouw ervaring met andere talen dan Nederlands.

Is het nuttig om Spaans te leren?

Dat is geheel aan jezelf. Ben je niet van plan naar Spaanstalige landen te reizen? Dan zal het minder relevant voor je zijn. Werk je op een terras waar veel gasten Spaans spreken? Dan kan het voor jou nuttig zijn. Het hangt dus af van jouw situatie. Al met al is Spaans een taal die een grote geografische verspreiding heeft en wordt dus in veel landen gesproken. Wil je naar Latijns- of Zuid-Amerika? Dan komt Spaans heel goed van pas!

Wat zijn de beste manieren om Spaans te leren?

Onze voorkeur gaat uit naar enkele verschillende soorten leren. Hier kijken we ook verder dan alleen de online cursus, want er zijn nog zoveel andere mogelijkheden voor je. Onze favoriete methoden om een nieuwe taal, zoals Spaans, te leren zijn de volgende:

  • Spaanse lessen (op locatie/school);
  • Online cursus Spaans;
  • Met een app;
  • Via audioboeken of podcasts;
  • Via YouTube of andere streaming.

Spaanse lessen op locatie of op school

Een taal leer je het snelste, wanneer je het kan gebruiken. In de andere methoden ben je vooral met jezelf bezig en dit maakt het lastig om de taal te gebruiken en gecorrigeerd te worden. Een ding is namelijk zeker, wanneer je iets niet goed uitspreekt, kan je een totaal onverwacht antwoord krijgen. Daarom is het volgen van Spaanse lessen “in het echt” een van de beste methoden om Spaans te leren.

Tip: Veel taalscholen bieden proeflessen aan, dus probeer het gewoon.

Nieuwe taal leren met een taalcursus

Niet iedereen beschikt over de mogelijkheid om te reizen en juist voor die mensen kan een online taalcursus uitermate geschikt zijn. Je hierbij geen directe hulp bij de uitspraak, maar kan wel aan de hand van video en audio de nieuwe taal leren. Een ander voordeel hiervan is dat je altijd alles terug kan kijken. Ben je dus iets vergeten? Dan zoek je het gewoon even op. Wel zo handig, toch?

Leer Spaans met deze minicursus

Tip: Bekijk eens onze cursus Spaans of andere taalcursussen op Soofos!

Een mobiele app gebruiken om te leren

Of je een nieuwe taal leert of niet, heb je volledig zelf in de hand. Letterlijk in het geval van een mobiele app. In dit geval kan je (meestal) op spelenderwijs nieuwe woordjes of zinnen leren. Het voordeel hiervan is dat het in je broekzak of tas past, dus dat je het overal kan leren. Meestal is het bij mobiele apps wel zo dat het eerste gedeelte gratis te volgen is en dat verdieping soms geld kost. Hier moet je dus wel voor oppassen, maar het is een goede manier om de taal te leren kennen.

Tip: Kijk eens rond in de app store voor verschillende taalapps.

Leren met audioboeken of podcasts

Audioboeken en met name podcasts zijn tegenwoordig uitermate populair. Of deze ook geschikt zijn voor het leren van een nieuwe taal hangt volledig af van de gebruiker. Wanneer je deze namelijk slim gebruikt kan je er enorm snel een nieuwe taal mee leren. Na het horen van de Spaanse zin of woorden kan je namelijk zelf meedoen. Dit vergt natuurlijk wel wat inzet van jezelf, dus is deze methode niet voor iedereen.

Tip: Probeer het uit door bijvoorbeeld op Spotify te zoeken naar een Spaanstalige podcast, of bekijk deze tip voor een Spaanse podcast.

YouTube of andere streaming

Dat Nederlanders over het algemeen de Engelse taal machtig zijn, is grotendeels te danken aan streaming zoals YouTube en bijvoorbeeld Netflix. Hiermee schroef je onbewust jouw kennis van de taal op en leer je nieuwe woorden en zinnen kennen en zeggen. Want wat is er cooler dan het gebruiken van een quote uit jouw favoriete serie? Inderdaad, niks is cooler. Ook voor de Spaanse taal is het dus een aanrader om gebruik te maken van deze manier van leren.

Tip: Zoek op YouTube naar origineel Spaanstalige series en zet de Spaanse ondertiteling aan!

Ga aan de slag met leren

Hoog tijd dus voor jou om te starten met het leren van een nieuwe taal. Ben je er al klaar voor? Bekijk dan eens onze Spaanse taalcursus op Soofos. Geen zin om Spaans te leren, maar zie je een andere taal, zoals de Franse taal, wel zitten? Lees hier over de andere voordelen van een online taalcursus.

Begin vandaag nog met leren van een nieuwe taal!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.