Nieuwe taal leren? Dit zijn de voordelen van een online taalcursus.

Rick de Bie
  | 
11 november 2019

Een taalcursus is geschikt voor iedereen!

Een online taalcursus is de mooiste manier om kennis te maken met een ‘vreemde taal’. Ideaal als je straks op vakantie gaat. Het is natuurlijk geruststellend als je bijvoorbeeld verdwaald bent en de weg moet vragen. Ook in 2018 zijn er mensen die niet altijd (verstaanbaar) Engels kunnen spreken. Mocht je je bijvoorbeeld bevinden op een markt dan is het veel makkelijker om een goede deal te sluiten, wanneer je je een beetje kunt vinden in de moedertaal van de verkoper.

Echter hoef je zeker niet enkel en alleen een beginnende spreker te zijn om een online taalcursus te kunnen volgen op Soofos. Zo’n online taalcursus kan ook erg geschikt zijn voor je om jouw bestaande taalkunsten even op te frissen. Ook is het mogelijk net even verder te kijken dan datgene wat normaal. Het leren van bijvoorbeeld gebarentaal is heel interessant.

 

Slim, Slimmer, Slimst

Het online leren van een nieuwe taal is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om te doen! Bovendien heeft het volgen van een online taalcursus ook een positieve invloed op je intelligentie. Ja, echt! Zo kan dit je multitask vaardigheden, geheugencapaciteit en ook je geestelijke gezondheid een flinke boost geven. Het spreken van meerdere talen kan je zelfvertrouwen ook laten groeien. Wetende dat jij belangrijke dingen kan vragen aan de lokale bevolking kan jou een rustgevend gevoel geven.

 

Pluspunt op je CV

Maak het solliciteren makkelijker voor jezelf. Meerdere (vreemde) talen op je eigen CV hebben, geeft je vrijwel altijd een extra voorsprong op de concurrentie, die voor dezelfde functie solliciteert. Nederland is een handelsland. Een land als Nederland doet veel zaken met verschillende landen over de gehele wereld. Het is daarom erg handig dat je een gesprek kan aangaan in een andere taal. Door te beschikken over deze vaardigheden ben je aantrekkelijker voor zoekende werkgevers.

 

Toekomstig Huisje, Boompje, Beestje?

Het volgen van een online taalcursus en het goed kunnen beheersen van een vreemde taal kan je wellicht inspireren om in het land te gaan wonen waar die taal wordt gesproken. Hier leer je niet alleen de taal nóg beter te spreken, maar leer je ook veel over de cultuur van zo’n land. Misschien is tijd om toch Frans te leren?

 

Een online taalcursus: The Fountain of Youth?

Miljoenen mensen over de gehele wereld zijn al jaren lang opzoek naar verschillende manieren om het ouderdom zo veel mogelijk te vertragen. Is een online taalcursus dè oplossing? Het is namelijk aangetoond in een test van de Huffington Post. Mensen die in de loop van hun leven een tweede taal hebben geleerd, scoorde gemiddeld hoger dan de leeftijdsgenoten die niet meertalig waren. Het brein van de meertalige personen was dus in theorie jonger dan de overige kandidaten. 

 

Met welke online taalcursus kan je bij Soofos aan de slag?

Leer de Engelse taal: Altijd is Engels een van de populairste talen geweest om te leren. Voor Nederland is dat niet anders, aangezien we er dicht tegenaan liggen. Misschien heb je het de laatste paar jaren niet gebruikt en lijkt het je leuk het weer op te pakken. In dat geval raden we je zeker aan de online beginnerscursus Engels te bekijken!

Frans leren spreken: Frankrijk is misschien wel een van de favoriete vakantielanden voor Nederlanders, maar toch is de Franse taal soms een stap te ver. Dat is jammer, want gesprekken voeren bij de bakker of op de markt levert je veel op. Hoog tijd dus voor jou om Frans te leren met deze cursus.

De Spaanse taal leren: Aan de Costa del Sol moet je natuurlijk wel uit je woorden kunnen komen. Spaans is trouwens ook een van de meest gesproken talen ter wereld, dus dat maakt het een leuke toevoeging aan jouw vaardigheden. Lees meer over het leren van Spaans of bekijk onze online cursus Spaans.

Spreken zonder woorden: Het zal niet het eerste zijn waar je aan denkt bij het leren van een nieuwe taal, maar gebarentaal is natuurlijk ook een taal. Wij hebben twee cursussen, waarmee je de taal van de doven leert spreken. De cursus Nederlandse Gebarentaal en het Nederlands met Gebaren.

 

Leuk om te weten… 

Elk jaar op 26 september is het de Europese Dag van de Talen. Deze dag is officieel ingesteld door de Raad van Europa. Sinds 2001 wordt er op deze dag het leren van verschillende talen, in Europa, gevierd en ook gestimuleerd. Het doel van zo’n officiële dag is dan ook om de taalkundige en ook de culturele diversiteit te bevorderen. In Nederland zijn er in totaal zo’n achtien onderwijsorganisaties die onder het label “NL Speaks” een draaiboek hebben opgemaakt. Hierin staan verschillende soorten activiteiten in diverse talen.

 

Laat je inspireren door de online taalcursussen op Soofos!

Artikel uit de categorie:
Persoonlijke Ontwikkeling

0 Reacties op "Nieuwe taal leren? Dit zijn de voordelen van een online taalcursus."

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.