Wie, ik?

Een online taalcursus is de mooiste manier om kennis te maken met een ‘vreemde taal’. Ideaal als je straks op vakantie gaat. Het is natuurlijk geruststellend als je bijvoorbeeld verdwaald bent en de weg moet vragen. Ook in 2018 zijn er mensen die niet altijd (verstaanbaar) Engels kunnen spreken. Mocht je je bijvoorbeeld bevinden op een markt dan is het veel makkelijker om een goede deal te sluiten, als je je een beetje kunt vinden in de moedertaal van de verkoper.

Echter hoef je zeker niet enkel en alleen een beginnende spreker te zijn om een online taalcursus te kunnen volgen op Soofos. Zo’n online taalcursus kan ook erg geschikt zijn voor je om jouw bestaande taalkunsten even op te frissen.

 

Slim, Slimmer, Slimst

Het online leren van een nieuwe taal is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om te doen! Bovendien heeft het volgen van een online taalcursus ook een positieve invloed op je intelligentie. Ja, echt! Zo kan dit je multitask vaardigheden, geheugencapaciteit en ook je geestelijke gezondheid een flinke boost geven. Het spreken van meerdere talen kan je zelfvertrouwen ook laten groeien. Wetende dat jij belangrijke dingen kan vragen aan de lokale bevolking kan jou een rustgevend gevoel geven.

 

Pluspunt op je CV

Maak het solliciteren makkelijker voor jezelf. Meerdere (vreemde) talen op je eigen CV hebben, geeft je vrijwel altijd een extra voorsprong op de concurrentie, die voor dezelfde functie solliciteert. Nederland is een handelsland. Een land als Nederland doet veel zaken met verschillende landen over de gehele wereld. Het is daarom erg handig dat je een gesprek kan aangaan in een andere taal. Door te beschikken over deze vaardigheden ben je aantrekkelijker voor zoekende werkgevers.

 

Toekomstig Huisje, Boompje, Beestje?

Het volgen van een online taalcursus en het goed kunnen beheersen van een vreemde taal kan je wellicht inspireren om in een land te gaan wonen waar die taal wordt gesproken. Hier leer je niet alleen de taal nòg beter te spreken maar leer je ook veel over de cultuur van zo’n land. Misschien is tijd om toch een cursus Frans te volgen?

 

Een online taalcursus: The Fountain of Youth?

Miljoenen mensen over de gehele wereld zijn al jaren lang opzoek naar verschillende manieren om het ouderdom zo veel mogelijk te vertragen. Is een online taalcursus dè oplossing? Het is namelijk aangetoond in een test van de Huffington Post. Mensen die in de loop van hun leven een tweede taal hebben geleerd, scoorde gemiddeld hoger dan de leeftijdsgenoten die niet meertalig waren. Het brein van de meertaligen was dus in theorie jonger dan de overige kandidaten. 

 

Leuk om te weten… 

Elk jaar op 26 september is het de Europese Dag van de Talen. Deze dag is officieel ingesteld door de Raad van Europa. Sinds 2001 wordt er op deze dag het leren van verschillende talen, in Europa, gevierd en ook gestimuleerd. Het doel van zo’n officiële dag is dan ook om de taalkundige en ook de culturele diversiteit te bevorderen.
In Nederland zijn er in totaal zo’n 18 onderwijsorganisaties die onder het label “NL Speaks” een draaiboek hebben opgemaakt. Hierin staan verschillende soorten activiteiten, in diverse talen.

 

Laat je inspireren door de online taalcursussen op Soofos!

Online Training Ontdek jezelf

Leer Engels spreken en begrijpen

Online Cursus Engels

Bekijk de persoonlijke ontwikkelingscategorie en laat je verrassen door alle cursussen op Soofos.

9 januari 2019

0 Reacties op "Waarom jij een online taalcursus moet volgen!"

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.