Gebarentaal Cursussen

Leer de gebarentaal met Soofos. Ontdek NGT en NMG op Soofos en leer zelf de taal spreken. Schrijf je nu in voor een gebarentaal cursus op Soofos!

 • Jezelf voorstellen in Nederlandse Gebarentaal

  Gratis
  51
  551

  Wist jij al dat er meer dan 450.000 doven en slechthorenden zijn in Nederland? Onderling spreken zij de Nederlandse Gebarentaal. Leer jezelf voorstellen in de Nederlandse Gebarentaal in deze gratis cursus.

 • Cursus Nederlands met Gebaren (NmG)

  Oorspronkelijke prijs was: €65.Huidige prijs is: €39.
  14
  208

  Wil je Nederlands met Gebaren leren? Dan is deze cursus ideaal voor jou! We gaan aan de slag en zullen veel oefenen, zodat je jezelf binnen de kortste keren verstaanbaar kunt maken in het Nederlands met Gebaren.

 • Cursus Nederlandse Gebarentaal (NGT)

  Oorspronkelijke prijs was: €65.Huidige prijs is: €49.
  33
  575

  Wil je de Nederlandse Gebarentaal leren? Dan is deze cursus ideaal voor jou! We gaan aan de slag en zullen veel oefenen, zodat je jezelf binnen de kortste keren verstaanbaar kunt maken in de Nederlandse Gebarentaal.

Hoe belangrijk is taal eigenlijk voor ons?

Héél belangrijk. Onderbewust zijn we namelijk constant met taal en communicatie bezig. Zelfs als je nadenkt dan doe je dat in een taal. Voor mij is dat Nederlands, voor iemand uit Spanje is dat Spaans. Maar stel je eens voor dat je taal waarin je denkt niet kan horen, dat is een rare gedachte toch? Een taal waar je niet zo vaak iets over hoort, is de gebarentaal. En dat vinden wij jammer, want deze taal is bijna even veelzijdig als de gangbare, gesproken talen. Vandaag zetten we de Nederlandse Gebarentaal dan ook even in het zonnetje. Waarom ga je niet gebarentaal leren?

Welke gebarentalen kennen we in Nederland?

In Nederland wordt de gebarentaal gezien als een volwaardige taal. Dat is logisch aangezien er veel mensen rekenen op deze taal en het de belangrijkste manier van communiceren is voor ze. Er zijn in Nederland twee doventalen die worden gebruikt door doven, slechthorenden en horenden. Dit zijn de Nederlandse Gebarentaal en het Nederlands met Gebaren, respectievelijk worden deze afgekort tot het NGT en het NmG. Wist je trouwens dat de gebarentalen ook een alfabet kennen? Deze heet het Handalfabet en wordt in de het NGT en NmG gebruikt.

Nederlandse Gebarentaal

De Nederlandse Gebarentaal is voor veel doven en slechthorenden de belangrijkste manier van communiceren. Deze taal word in heel Nederland gesproken en kent eigenlijk weinig (lees: vijf) varianten. Doordat er in heel Nederland één gebarentaal gesproken wordt, kan je er dus in heel Nederland mee uit de voeten. Voor de Nederlandse Gebarentaal zijn opleidingsinstituten waar je de taal kan leren of waar je kan leren om een doventolk of taaldocent te worden. Het NGT is door de overheid helaas nog niet herkent als de officiële taal van de doven, maar wellicht komt dit nog.

Nederlands met Gebaren

Het Nederlands met Gebaren toont veel overeenkomsten met de Nederlandse Gebarentaal. Het NmG is in feite Nederlands, alleen dan met gebaren. Dit maakt de taal minder geschikt voor mensen die doof zijn. Voor slechthorenden en voor mensen die de Nederlands spreken, is deze taal geschikt. In feite maak je het makkelijker voor anderen om de woorden of de gebaren die je uitbeeld te begrijpen. Mensen die moeite hebben met verbale communicatie kunnen dus dankzij het NmG makkelijker communiceren.

Volg een Online Cursus Gebarentaal

Wil je graag starten met een gebarentaal cursus? Meld je dan nu aan bij Soofos en begin direct met leren!

Deze instructeurs geven les over Gebarentaal

Blogs over Gebarentaal

Redenen om een online taalcursus te volgen

Nieuwe taal leren? Dit zijn 6 voordelen van een online taalcursus.

Bonjour! Hoeveel talen spreek jij? Wij weten je vast te motiveren er nog eentje aan die lijst toe te voegen, met deze 6 redenen om een online taalcursus te volgen.

8 november 2021

Leer online gebarentaal van Tom Uittenbogert

Ontmoet onze online instructeurs: Tom Uittenbogert leert je gebarentaal!

Steeds meer mensen leren als extra taal Nederlandse Gebarentaal. Tom Uittenbogert is een van de mensen die dat mogelijk maakt. Maak kennis met hem!

9 april 2021

tips taal leren spreken

7 tips om een nieuwe taal te leren spreken

Wil je een nieuwe taal leren? Dat gaat verder dan lezen en schrijven. Met deze tips om een taal te leren spreken bouw je o.a. aan je woordenschat.

1 april 2021

Waarom ga je niet gebarentaal leren?

Wat maakt de Nederlandse Gebarentaal leuk om te leren?

Hoe belangrijk is taal eigenlijk voor ons? Héél belangrijk. Onderbewust zijn we namelijk constant met taal en communicatie bezig. Zelfs als je nadenkt dan doe…

7 november 2018

Instructeur gebarentaal cursus: Tom Uittenbogert

Ontdek de instructeurs op Soofos: Tom Uittenbogert

Wij vertellen graag over de instructeurs op Soofos. Zelf vinden we het namelijk reuze interessant wat de instructeurs op Soofos te vertellen hebben. Hopelijk kunnen…

22 augustus 2018

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.