Ontdek de instructeurs op Soofos: Tom Uittenbogert

Rick de Bie
  | 
10 december 2020

Wij vertellen graag over de instructeurs op Soofos. Zelf vinden we het namelijk reuze interessant wat de instructeurs op Soofos te vertellen hebben. Hopelijk kunnen we je met dit interview wat meer diepte geven over de instructeur van de cursus: “Nederlandse Gebarentaal!”. Tom Uittenbogert ging daarom graag met ons in gesprek over zijn cursus, dus laten we er snel induiken!

De instructeur

Stel jezelf en de cursus even kort voor

Ik ben Tom Uittenbogert en ik ben een professioneel leerkracht. Sinds 1998 geef ik al taallessen en verzorg ik coaching aan cursisten/studenten. In 2010 ben ik ook begonnen met online taallessen. De cursussen gaan over de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en het Nederlands met Gebaren (NmG).

Hoe ben je expert geworden in de Nederlandse Gebarentaal?

Door mijn werkervaringen met het lesgeven, ontwikkelen van communicatie op maat, en meer, ben ik nu expert geworden in het gebied van dovencultuur, Nederlandse Gebarentaal, visuele muziek en coaching.

Waarom heb je gekozen voor dit onderwerp?

Ik heb dit onderwerp gekozen, omdat het cursusaanbod in gericht is op taal en communicatie. Het verbindt taal en beroep met het doel om hindernissen weg te nemen die je bij het beoefenen van de taal kunt tegenkomen. Wanneer taal geen obstakel vormt voor het overbrengen van informatie, komt de inhoud van de informatie namelijk volledig tot zijn recht.

Over de cursus

Wat houdt het onderwerp in?

Deze cursus is ideaal voor mensen die vanaf het nulpunt de Nederlandse Gebarentaal willen leren. Dit is dan ook precies wat het onderwerp inhoudt. Je leert de gebarentaal vanaf nul, tot dat je zelf gesprekken kan voeren en gebaren kan herkennen. Het einddoel van de cursus is dat je de gebarentaal meester bent geworden.

Wat is het hoogtepunt in de cursus?

Het leukste onderdeel van de cursus is dat de cursisten na het lezen van de voorbeeldzin eerst zelf kunnen proberen te gebaren. Hierna kunnen ze dan de instructievideo kijken om te zien of het goed ging. Hierbij zit ondertiteling en uitleg, zodat ze snel weten of het goed was of welke aanpassing ze kunnen maken. Ook het afronden van de hoofdstukken is een fijne ervaring!

Wat vind je van het maken van een online cursus?

Hoe ben je bij Soofos terecht gekomen?

Soofos heeft een vriendelijke en toegankelijke website waar je als instructeur meteen kunt beginnen met het opzetten van de cursus. Ze bieden de uitstekende ondersteuning voor mij als instructeur en hebben een open houding. Soofos verzorgt ook de publicatie en marketing, en dat is erg prettig.

Hoe vond je het om een online cursus te maken?

Perfect, maar de film met uitleg voor de instructeur is helaas niet toegankelijk voor dove instructeurs. Ze zijn wel bereid om de door hun gemaakte films te laten ondertitelen. Dat stel ik op prijs.

Wat viel je op?

Er staat Nederlands gesproken op elke cursus, maar voor deze online cursus Nederlandse Gebarentaal is er geen gesproken Nederlands aanwezig.

Hoelang ben je bezig geweest met het maken van de cursus?

Drie à vier weken!

Op welke manier ben je van plan om cursisten te vinden voor jouw cursus?

Via mijn netwerk en sociale media en dus ga ik aan de slag! Soofos verzorgt ook nog marketing en regelt de publicatie. Dat moet dus wel goed komen!

Adviezen voor toekomstige cursisten en instructeurs

Wat zou je mensen aanraden die jouw online cursus willen volgen?

Eerst even de gratis video bekijken op de pagina. Bekijk de introductievideo voor de cursus Nederlandse Gebarentaal.

Heb je nog toevoegingen of opmerkingen?

De cursus Nederlandse Gebarentaal heb ik ontwikkeld naar de standaard van het ERK (Europees Referentie Kader). ERK is opgezet als een standaardniveau voor deelnemende Europese landen, zo wordt het voor ons talendocenten, onderwijsinstituten, en betrokken organisaties eenvoudiger om taalniveau van participanten te bepalen.

Veel plezier met het leren van de Nederlandse Gebarentaal!

Artikel uit de categorie:
Instructeurs

0 Reacties op "Ontdek de instructeurs op Soofos: Tom Uittenbogert"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.