Cursus Nederlands met Gebaren (NmG)

Wil je Nederlands met Gebaren leren? Dan is deze cursus ideaal voor jou! We gaan aan de slag en zullen veel oefenen, zodat je jezelf binnen de kortste keren verstaanbaar kunt maken in het Nederlands met Gebaren.
 • 99 Lessen
 • 20 Toetsen
 • 3u 21min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer de belangrijkste gebaren gebruiken van het Nederlands met Gebaren.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten Nederlands met Gebaren leren.
 • Leer Nederlands met Gebaren herkennen en spreken.
 • Ga aan de slag met oefenopdrachten zodat je het Nederlands met Gebaren het snelst leert.

Cursus inhoud

Vouw uit
1 van 2

Wat is Nederlands met Gebaren (NmG)?

NmG is niet hetzelfde als de Nederlandse Gebarentaal. Het Nederlands met Gebaren is namelijk een taal die is  ontstaan uit de combinatie van de Nederlandse spreektaal en de Nederlandse Gebarentaal. Dit is dus een taal waarmee beide groepen kunnen worden aangesproken. Bij NmG zijn de gebaren namelijk ondersteunend aan de Nederlandse spreektaal of andersom. Het gebruik van gebaren of woorden als ondersteuning, betekent daarom dat meer mensen kunnen begrijpen wat je zegt of gebaart. Je leert in deze cursus van de experts van 1.2.Communicate!

Voor wie is deze cursus over het NmG?

Deze cursus is voor iedereen die het fijn vindt om te leren gebaren en zo contact te kunnen maken met mensen die gebarentaal spreken. Omdat deze gecombineerde taal een mengsel is van de Nederlandse spreektaal en het NGT, kunnen sprekers van het NmG dus met meer mensen contact leggen. Het is een beginnerscursus, er is geen voorkennis nodig.

Wat kun je na het volgen van deze cursus?

 Nederlands met Gebaren begrijpen.

 Nederlandse gebaren gebruiken

Jezelf voorstellen in het Nederlands met Gebaren.

Werkwoorden vervoegen in het Nederlands met Gebaren.

Landen en nationaliteiten benoemen in het Nederlands met Gebaren.

Gevoelens en meningen uiten in het Nederlands met Gebaren.

Verschillende landen en steden gebaren gebruiken.

Hoe gaan we Nederlands met Gebaren leren?

Van het begin tot het einde van de cursus oefenen we in Nederlands met Gebaren, niet in gesproken Nederlands. Klinkt dat moeilijk? Probeer dan eens het gratis voorbeeldhoofdstuk. Het klinkt namelijk veel moeilijker dan het in werkelijkheid is. Net zoals bij andere talen leer je Nederlands met Gebaren het beste door te oefenen. Dat is dus ook precies wat we gaan doen.

Elk thema hoofdstuk bevat:

 de doelvocabulaire.

 een kort verhaal in het Nederlands met Gebaren.

 vijftien voorbeeldzinnen in het NmG.

Een opdracht: Gebaren in het Nederlands met Gebaren.

Het afronden van het hoofdstuk (vragen en meerkeuzevragen).

 De test. Je kunt deze zo vaak herkansen als je wilt.

Bij elke zin zie je een filmpje waarop een presentator de zin voordoet in het Nederlands met Gebaren, dit kun je nagebaren en zo vaak herhalen als je maar wilt.

Dus, wil jij het Nederlands met Gebaren leren op je eigen tempo? Begin dan vandaag met deze cursus!

Over de instructeur

Tom Uittenbogert is een professionele leerkracht. Hij geeft de taallessen aan groepen sinds 1998, online taallessen sinds 2010 en verzorgt coaching aan cursisten/studenten. Lees meer - www.1-2-communicate.com

Beoordelingen

3.6 Gemiddelde beoordeling

14 Beoordelingen

 • 5
  0
 • 4
  9
 • 3
  4
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Ik ben over het algemeen positief over de cursus Nederlands met gebaren. Ik heb dankzij deze cursus al veel gebaren kunnen leren en hoop deze te kunnen toepassen op het speciaal onderwijs voor slechthorende kinderen.

  Ik denk dat de cursus soms wel wat rommelig is en dat de opmaak wat beter had kunnen zijn. De instructiefilmpjes werden soms verstoord door geluiden van buitenaf of de instructeur werd onderbroken. De indeling van de lessen is voor mij ook een beetje verwarrend, zo staan de te leren gebaren (lexicon) aan het einde van een lessenreeks, terwijl de oefeningen met deze gebaren al eerder in de lessenreeks staan. De toetsen hadden naar mijn idee ook wat beter toegepast kunnen worden. Ik had het gevoel dat de toetsen zich meer bezig hielden met het onthouden van een verhaal in plaats van het begrijpen van de gebaren.

  Ondanks alles ben ik over het algemeen tevreden over deze cursus. Ik denk dat je het meeste uit de cursus kan halen door de gebaren meerdere keren te bekijken en de filmpjes wat langzamer af te spelen, in combinatie met veel oefenen.

 2. Ik heb weinig kennis van de gebarentaal en hoopte het met de cursus wat op te kunnen krikken. De onderwerpen spraken mij ook aan; redelijk gericht op het dagelijks leven.

  Maar… de cursus begint al met een video intro met namen in gebaren letters. Nu ken ik ze op zich wel. Maar ze gaan niet langzaam, wat je verwacht van een start cursus, maar meteen in rap tempo. Je krijgt overigens geen introductie over de letters. Of over andere items.

  Het zou fijner zijn als je de filmpjes met de losse (belangrijke) woorden vooraf al zou krijgen te zien. Zodat je die kan doornemen/oefenen en daarna het verhaal kan aflezen..

  Het voelt voor mij een beetje: wat had je verwacht voor dat geld. Voor mij een afrader dus. Spaar iets verder door en probeer dan een LOI of zoiets.

 3. Ik vond het een fijne, duidelijke kennismaking met NmG. Het is fijn dat je de filmpjes onbeperkt terug kan kijken en stop kan zetten om zelf de gebaren te oefenen (zeker m.b.v. het lexicon). Bij sommige verhaaltjes wordt soms net iets anders gebaard dan in de tekst staat, maar bij de afsluitende toetsen zat dat niet in de weg. Bovendien wordt snel gereageerd op opmerkingen. Ik ben deze kennismakingscursus gaan doen om te kijken of ik eventueel wat ondersteunende gebaren kan gebruiken in mijn werk met kinderen. Niet alle kinderen praten/begrijpen bij ons in de peutergroep namelijk Nederlands en daarbij is deze cursus zeker een fijn startpunt, ik wil hier zeker meer mee!

 4. De cursus heeft een hoog tempo voor iemand die geen ervaring heeft met gebaren. Uiteindelijk krijg je dingen wel wat meer door waardoor het wat makkelijk is. Het zou fijn zijn als het tempo wat lager zou liggen en er in het begin meer op de woorden apart gelet wordt. Als je de video’s regelmatig herhaalt en op pauze zet is het goed te volgen.

 5. Toch een redelijk hoog tempo als beginner. Het gaat beter eens je de video’s wat trager en vaker bekijkt.
  Het is ook raar dat de toets niet gebeurd via video’s. Nu moet je eerder het verhaal onthouden in plaats van de gebaren te zien en begrijpen.

 6. De cursus bestaat uit duidelijk filmpjes met veel voorbeeld zinnen waardoor je een goed beeld krijgt van hoe zinnen gevormd kunnen worden.
  Lexicon is heel handig om de losse woorden goed te kunnen leren en oefenen.
  Jammer dat de filmpjes soms slordig zijn afgewerkt en er nogal wat foutjes inzitten.
  Door de cursus krijg je een goede basis van NmG.
  Veel zelf oefenen is echter wel nodig om het goed onder de knie te krijgen en om bekwaam te worden met NmG.

 7. Voor iemand die net begint met gebarentaal is het tempo van leren hoog. In het begin is dit lastig bijbenen maar later zorgt het ervoor dat je de gebaren snel leert. Vooral de lexicon op het einde van elk hoofdstuk helpt in het gebaren te leren begrijpen.

 8. De cursus op zich is prima, ik heb veel geleerd, meer dan ik waarschijnlijk zal gebruiken.
  Door de huidige situatie kon ik er veel en extra tijd aan besteden.
  Bij vragen en opmerkingen die ik stelde/had kreeg ik zeer snel antwoord van de instructeur.
  Een minpuntje (maar dat heeft niet perse met deze cursus te maken) is dat er geen direct contact mogelijk is met de instructeur en dat alle vragen en opmerkingen ook daadwerkelijk zichtbaar op de site staan. Dit is niet altijd nuttig/perse nodig.

 9. Erg leuk om een keer te doen. Leerzaam en interessant! Fijn om elk hoofdstuk te kunnen afsluiten met een toets. Leuke manier om dit te leren en te kunnen toepassen bij een werkplek met moeilijk lerende kinderen. Zij werken veelal met gebaren.

Oorspronkelijke prijs was: €65.Huidige prijs is: €39.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 205 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.