Frans Cursussen

Bonjour! Ben jij helemaal in de ban van de taal van de liefde? Wil je kunnen communiceren met die vakantieliefde van 10 jaar geleden, vind je Frans gewoon ontzettend sexy of ga je voor een carrière in het buitenland? Dan ben je vast op zoek naar manieren om de taal zo snel mogelijk eigen te maken. Volg een cursus of ontdek de andere mogelijkheden.

Gerelateerd

Communicatie
 • Taalcursus Frans voor beginners – Leer Frans spreken en schrijven 0.2

  50
  1
  18

  Kan je jezelf al voorstellen in het Frans en wil je je conversaties iets uitgebreider maken? Heb je de eerste cursus gevolgd en ben je klaar voor de volgende stap? Begin dan maar snel aan dit tweede deel van Frans voor beginners!

 • Taalcursus Frans voor beginners – Leer Frans spreken en schrijven 0.1

  Oorspronkelijke prijs was: €50.Huidige prijs is: €40.
  2
  39

  Wil je graag de fundamenten van de Franse taal onder de knie krijgen? Krijg je Franse les op school, maar heb je extra uitleg nodig? Vertrek je binnenkort op reis en wil je je kunnen redden in het Frans? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

 • Online Beginnerscursus Frans (NL-FR)

  Oorspronkelijke prijs was: €39.Huidige prijs is: €14.
  13
  354

  Verbeter jouw Frans met deze online cursus voor beginners. Oefen en leer de Franse taal beter spreken. Je gaat aan de slag met grammatica, woorden en uitspraak.

De leukste tips om Frans te leren

Bonjour! Ben jij helemaal in de ban van de taal van de liefde? Wil je kunnen communiceren met die vakantieliefde van 10 jaar geleden, vind je Frans gewoon ontzettend sexy of ga je voor een carrière in het buitenland? Dan ben je vast op zoek naar manieren om de taal zo snel mogelijk eigen te maken.

En heel makkelijk is dat niet. Frans is prachtig, maar ook knap lastig. Daarom hebben wij een lijstje met tips verzameld die je gaan helpen om zo snel mogelijk Frans te leren. En nee, dat is niet alleen een cursus. Want wie echt met Frans aan de slag wil, zal net dat stapje extra moeten zetten.

Onze tips om sneller Frans te leren

De beste boeken om Frans te leren

De manier waarop we vroeger Nederlands en Engels geleerd hebben, lijkt nu niet super relevant. Toch is het bij de meeste talen aan het begin een kwestie van herkenning en herhaling. Zo ook Frans. Niks mis met kinderboeken in het Frans lezen dus! Le Petit Prince is een klassieker die stiekem ook voor volwassenen nog leuk is.

Door eerst aan de slag te gaan met simpele boekjes begin je woorden snel te herkennen of kan je uit de afbeeldingen misschien wel hints halen. Anders kan je desnoods nog een vertaalapp downloaden om je bij te staan.

Wanneer je al wat verder bent, kun je ook je favoriete Nederlandse of Engelse boeken in het Frans aanschaffen. Het voordeel hiervan is dat je de verhaallijn al kent en zo woorden in een duidelijke context leert.

Apps om Frans te leren

Een app gaat je nooit vloeiend Frans leren spreken. Maar het is wel een mooie aanvulling op een studie of cursus. Je bent zo toch wat makkelijker even snel met de taal bezig en je leert op een andere manier dan anders, wat een fijne afwisseling kan zijn.

Er zijn talloze gratis en betaalde apps om een taal mee te leren, maar Babbel en Duolingo komen vaak als beste uit de bus.

De leukste series om Frans te leren

Wil je ook ‘s avonds op de bank nog bezig zijn met je nieuwe taal? Zet dan Netflix aan: tijd voor wat Franse series en films!

 • Into the night: oke, Vlaams, maar Frans genoeg om nieuwe woorden op te pikken. In een vliegtuig vol vreemden wordt een race tegen de klok gevlogen: de zon altijd één stap voorblijven.
 • Lupin: dit is in principe de Franse versie van Sherlock. Alleen is dit geen detective, maar een dief. Maar man, wat is deze serie smullen!
 • Marianne: creepy, maar het houdt je vast! Volg een schrijfster die plots geplaagd wordt door dezelfde dingen als waar ze over schrijft in haar boeken.
 • Osmosis: wat als een algoritme met 100 procent zekerheid je soulmate kan voorspellen? Deze serie heeft een seizoen en is perfect voor liefhebbers van Black Mirror.

Frans leren met online cursus

Ook een taalcursus Frans behoort tot je opties. Frans leren kan bijvoorbeeld met een online Beginnerscursus Frans. Het voordeel van een online cursus? Je kan er altijd bij omdat het volledig online is. Ook neemt het geen ruimte op je telefoon in beslag. Je hebt er wel een internetverbinding voor nodig en het leerproces is vrij globaal geproduceerd. Daar staat wel tegenover dat het vaak mogelijk is vragen te stellen aan de instructeur of andere cursisten op het forum.

De beste podcasts om Frans te leren

Deze is voor de gevorderden, want zomaar in een Franse podcast springen kan vooral heel verwarrend zijn voor beginners. Deze drie podcast zijn heerlijk om naar te luisteren.

Coffee Break French

Coffee Break maakt podcasts in verschillende talen, voor mensen die net een nieuwe taal aan het leren zijn. Je kunt deze tijdens je lunchpauze luisteren, dus geen smoesjes. Elke aflevering duurt ongeveer een half uur en de podcasts worden moeilijker naarmate je verderop in het seizoen komt.

Learn French With Daily Podcasts

Wil je je vocabulaire een boost geven, check dan de Learn French With Daily Podcasts. Deze behandelt elke dag een specifieke zin in het Frans, in korte afleveringen van een paar minuten. Je leert er niet alleen nieuwe woorden mee, maar ook leuke weetjes over de taal en het land.

One Thing In A French Day

Simplicity is key! In deze podcast luister je in drie minuten naar de dag van een Française. Je leert zo taalgebruik dat je zelf ook zou kunnen gebruiken, en de podcaster spreekt lekker duidelijk. Ideaal voor beginners dus.

Wat is de beste manier om Frans te leren?

Wil je helemaal Emily in Paris gaan? Dan is de beste manier om Frans te leren toch echt om naar Frankrijk te gaan. Geen weekendje shoppen in Parijs, maar het volgen van een taalcursus in het land zelf. Je bent zo meteen dagelijks met de taal bezig, in plaats van slechts een aantal uurtjes per week. Wedden dat je binnen no-time dat flesje wijn en die kaasplankjes bestelt in het Frans?

Er is niet een methode, en uiteindelijk zul je op verschillende manieren met de taal in aanraking moeten komen om hem echt te beheersen. Ga voor een leermethode die je op de lange termijn kunt volhouden en waar jij het gevoel van krijgt dat het echt voor je werkt.

Deze instructeurs geven les over Frans

Blogs over Frans

frans leren

Leer Frans online: tips voor het verbeteren van je taalvaardigheid

Bonjour! Leer Frans online met Soofos en spreek binnen de kortste keren een van de mooiste talen ter wereld.

12 februari 2024

Redenen om een online taalcursus te volgen

Nieuwe taal leren? Dit zijn 6 voordelen van een online taalcursus.

Bonjour! Hoeveel talen spreek jij? Wij weten je vast te motiveren er nog eentje aan die lijst toe te voegen, met deze 6 redenen om een online taalcursus te volgen.

8 november 2021

tips taal leren spreken

7 tips om een nieuwe taal te leren spreken

Wil je een nieuwe taal leren? Dat gaat verder dan lezen en schrijven. Met deze tips om een taal te leren spreken bouw je o.a. aan je woordenschat.

1 april 2021

Lees over de beste manieren om Frans te gaan leren

Dit zijn de beste manieren om Frans te leren

De leukste tips om Frans te leren Bonjour! Ben jij helemaal in de ban van de taal van de liefde? Wil je kunnen communiceren met…

15 maart 2021

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.