Taalcursus Frans voor beginners – Leer Frans spreken en schrijven 0.1

Dalilah · 28 Augustus 2023
Wil je graag de fundamenten van de Franse taal onder de knie krijgen? Krijg je Franse les op school, maar heb je extra uitleg nodig? Vertrek je binnenkort op reis en wil je je kunnen redden in het Frans? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!
 • Beginner
 • 21 Lessen
 • 15 Toetsen
 • 4u 15min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Jezelf voorstellen in het Frans
 • Begroetingen en vragen hoe het gaat
 • Onregelmatige werkwoorden être, avoir, venir, aller
 • Woordenschat: landen, talen, familie, nummers, huisdieren

Cursus inhoud

Vouw uit
Intro 1 Les
Breid uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
1 van 2

Leer de Franse taal spreken en schrijven

Deze taalcursus Frans voor beginners 0.1 is de eerste cursus in een reeks cursussen die van jou een echte Franse waterval maken! In het eerste deel van deze cursus leer je hoe je een gesprek begint en afsluit, je leert jezelf voorstellen en zeggen waar je bent of waar je vandaan komt. In het tweede deel leer je je familie voorstellen en leer je de cijfers/nummers tot 100 vlot zeggen/schrijven.

Heb je de basis al onder de knie? Bekijk dan het vervolg op deze cursus “Frans voor beginners – Leer Frans spreken en schrijven 0.2“.

Waaruit bestaat deze cursus Frans?

Alle lessen vertrekken steeds vanuit een gesprek, voorstelling of situatie die we analyseren. Na de analyse gaan we over tot de werkelijke kennis (grammatica of woordenschat) die steeds ordelijk weergeven wordt in een kader. De analyses en theoretische kaders helpen je (dankzij de herhaling door de lessen door) de leerstof te onthouden. Ik licht ook steeds de uitzonderingen/tips/tricks toe die het gemakkelijker maken om de leerstof te leren. Na elke les is er een toets om jezelf te testen.

Jezelf voorstellen in het Frans en alles over familie

Hoofdstuk 1: Jezelf voorstellen/kennismaken

 • Gesprek beginnen en afsluiten
 • Het werkwoord ‘zijn’
 • Enkele landen, steden en talen
 • Kunnen beschrijven waar je bent, vandaan komt of naartoe gaat

Hoofdstuk 2: Familie

 • De familieleden
 • Het werkwoord ‘hebben’
 • Vragen naar de leeftijd van iemand en hierop antwoorden
 • Nummers tot 100
 • Enkele huisdieren

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is voor iedereen die kennis wil maken met de Franse taal of deze wilt beheersen. Ook mensen die al een achtergrond hebben van het Frans of die extra uitleg willen, zijn erg gebaat bij deze cursus. In deze cursus (en alle volgende cursussen Frans voor beginners) hebben we het over alle beginelementen die je nodig hebt om je op een basisniveau uit te kunnen drukken in het Frans (zowel spreken als schrijven).

Wat kun je aan het eind van deze cursus?

Wanneer je deze cursus hebt afgerond ben je in staat jezelf voor te stellen, je leeftijd te zeggen, te zeggen waar je vandaan komt en/of waar je naartoe gaat en kan je je familie (inclusief je huisdieren) voorstellen. En dat allemaal in het Frans.

Een begrijpelijke, hapklare taalcursus vol passie!

Omdat ik enkele jaren lesgegeven heb in het secundair onderwijs, merkte ik dat het beheersingsniveau van de Franse taal – en zeker de liefde voor deze mooie taal – ontbrak. Dit maakt mijn enthousiasme en passie om deze taal toegankelijk(er) te maken voor iedereen des te groter!

Dankzij mijn opleiding als leerkracht lager onderwijs ben ik het gewend om de leerstof in korte, verteerbare stukken te knippen en zo iedere les de focus echt te laten liggen op een stukje leerstof. Dit maakt het voor jou makkelijker om de leerstof te beheersen.

Start vandaag nog en leer jouw eerste Franse woorden!

Heb je de smaak te pakken? Voel je die innerlijke Franse vibe bovenkomen? Wil je jezelf ook graag kunnen uitdrukken in deze mooie taal of wil je deze mooie taal eindelijk kunnen begrijpen?

Schrijf je nu in voor deze cursus “Taalcursus Frans voor beginners” en ontdek de geheimen en schatten die de Franse taal bevat!

Over de instructeur

Dalilah

5 Cursussen

5 jaar geleden ben ik afgestudeerd als leerkracht lager onderwijs. Na les te geven in het lager onderwijs, een vluchtelingenklas, het buitengewoon onderwijs, het secundair onderwijs en het kleuteronderwijs, wou ik nog eens iets nieuws proberen!

Dankzij Corona moest ik, als leerkracht, op zoek naar andere manieren om mijn kennis te delen met mijn leerlingen. Deze uitdaging ben ik met veel plezier aangegaan. Na een schooljaar vol online lessen, besloot ik mij hier verder in te verdiepen. Zo ben ik op deze site beland en dus instructeur geworden.

Talen zijn altijd een passie van mij geweest. Ik heb, dankzij mijn ouders van kleins af aan, de Engelse taal geleerd. Mijn Engels is nu net zo goed als dat van een native speaker, het is dus eigenlijk mijn tweede moedertaal.
De Franse taal vond ik veel moeilijker, maar dankzij de passie van mijn leerkrachten en mijn verhuis naar Wallonië (in België) heb ik een grote liefde en kennis verworven voor en van deze mooie taal.

Ik wil deze passie en kennis dus ook graag doorspelen aan iedereen die hier interesse in heeft.
Iemand helpen in zijn/haar leerproces maakt mij gelukkig.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. ik vond het een goede cursus haal niet het gemiddelde leerzaam is het wel duits en engels gaan mij makkelijker af, heb veel opgestoken vondt het leuk

 2. Hallo, ik ben wat teleurgesteld dat de cursus nu al is afgelopen, ik begon het net leuk te vinden.
  Ik wil nog een kleine tip geven, check zelf de toetsen nog eens, want bij sommige toetsen waren er vragen die niet duidelijk waren, of werden er antwoorden verwacht met leestekens die niet logisch waren, dan stond er wel ‘let op de leestekens’, maar als je dan ook op de hoofdletters lette, werd dat juist weer fout gerekend.
  Dank en mss tot een volgende cursus.

Oorspronkelijke prijs was: €50.Huidige prijs is: €40.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 36 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.