Dit zijn de beste manieren om Frans te leren

Rick de Bie
  | 
16 maart 2020

Het leren van een nieuwe taal klinkt heel leuk, maar je moet er natuurlijk wel energie in steken. Vandaag willen we je daarom wat handvatten geven, zodat jij aan de slag kan met het leren van de Franse taal. Want wat is nou eigenlijk de beste manier om Frans te leren? Daar gaan we je vandaag wat over vertellen, zonder dat de focus ligt op online cursussen.

Waarom moet je Frans leren?

Naast Engels en Duits is Frans een taal die op de middelbare school vaak gegeven wordt. Toch lijken Nederlanders er niet altijd fan van te zijn. Misschien komt het door het feit dat Frankrijk als vakantieland misschien leuk is, wanneer je jong bent, maar de jaren na je jeugd verliest het snel haar glans. Toch is Frans een taal die over de hele wereld terug te vinden is. Zo is het voor 75 miljoen mensen de moedertaal. Wanneer je de Franse taal kent, kan je dus met een groot deel van deze groep in gesprek.

Wat is belangrijk om goed te kunnen?

In elke taal is belangrijk dat je goed overweg kan met de woorden en dat je deze op een correcte manier kan uitspreken. Het weten van de woordjes is niet waardevol, als je ze niet kan gebruiken. Ook moet je weten wanneer je “la” en wanneer je “le” gebruikt. Ga je graag shoppen, naar de bar of boodschappen doen? Dan moet je de getallen kennen en kunnen tellen. Dat leer je alleen door met de taal aan de slag te gaan. Gelukkig voor jou zijn er meerdere manieren om met de taal aan de slag te gaan en Frans te leren.

Hoe kan je het beste Frans leren?

Franse kinderboeken lezen

De manier waarop we vroeger Nederlands en Engels geleerd hebben, lijkt nu niet super relevant. Toch is het bij de meeste talen aan het begin een kwestie van herkenning en herhaling. Zo ook Frans. Door eerst aan de slag te gaan met simpele boekjes begin je woorden snel te herkennen of kan je uit de afbeeldingen misschien wel hints halen. Anders kan je desnoods nog een vertaalapp downloaden om je bij te staan.

Tip! Kijk zeker even bij de boekensectie van Bol.com als deze manier van leren je leuk lijkt.

App gebruiken om te leren

Ook de talen applicaties op je telefoon kunnen enorm handig zijn om de taal te leren. Het grote voordeel? Je telefoon heb je vaak toch wel bij je, dus kan je altijd doorgaan met leren van Frans. Deze apps zijn zo gebouwd dat het leerproces enigszins verslavend is door middel van gamification, zodat je gemotiveerd blijft. Wil je het meeste uit deze apps halen, dan zal je waarschijnlijk moeten betalen.

Tip! Neem eens een kijkje in de appstore of de iTunes store om een app te vinden die bij je past.

Frans leren met online cursus

Ook een taalcursus Frans behoort tot je opties. Frans leren kan bijvoorbeeld met de Online Beginnerscursus Frans. Het voordeel van een online cursus? Je kan er altijd bij omdat het volledig online is. Ook neemt het geen ruimte op je telefoon in beslag. Je hebt er dus wel een internetverbinding voor nodig en het leerproces is vrij globaal geproduceerd. Daar staat wel tegenover dat het vaak mogelijk is vragen te stellen aan de instructeur of andere cursisten op het forum.

Naar Frankrijk gaan

Misschien een van de meer ingrijpende manieren om Frans te leren, maar je kan jezelf natuurlijk volledig in het diepe storten door gewoon naar Frankrijk of Wallonië (Franssprekende deel van België) te gaan. Ervaring is een goede manier om te leren, maar dan moet je daar wel open voor staan. Het is niet voor iedereen, maar wel erg dynamisch en uitdagend.

Wat is nu de beste manier om te leren?

Dat ligt natuurlijk voornamelijk aan jouw eigen voorkeuren. Wil je liever op je laptop of telefoon leren? Dan is een online cursus of een app op je telefoon waarschijnlijk effectiever. Een boek kan je ook enorm goed helpen, maar dan heb je wel een boek die je mee moet slepen. Frans leren moet je dus doen op de manier die het beste bij je past! Je kan natuurlijk ook aan de slag met je algemene taalvaardigheid!

Ga vandaag nog aan de slag met een nieuwe taal!

Artikel uit de categorie:
Persoonlijke Ontwikkeling

0 Reacties op "Dit zijn de beste manieren om Frans te leren"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2020 - Soofos B.V.