Cursus 3D Animaties Maken in Cinema 4D

Anco Dijkman · 12 Februari 2024
Leer hoe je stap voor stap 3D-animaties kan maken met Cinema 4D. Maak 3D-modellen en animaties met het programma of met de plug-in voor After Effects.
 • Beginner
 • 70 Lessen
 • 5u 58min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over het maken van 3D-animaties.
 • De geheimen van Cinema 4D kennen.
 • Leer de tool kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit

Leer 3D animaties maken met Cinema 4D

Cinema 4D, ook wel C4D genoemd, is een programma waar je 3D-modellen en 3D animaties mee kunt maken. Ook is het programma als plug-in voor Adobe After Effects beschikbaar. Door deze integratie is de samenwerking tussen animatie, videobewerking en 3D laagdrempelig geworden. Het is nu dus veel eenvoudiger geworden om met 3D-objecten hele mooie en creatieve producties te maken.

Wat heb je nodig voor deze cursus C4D?

In deze cursus leer je de beginselen van het animeren en modelleren in 3D. Ben je enkel in bezit van Cinema 4D Lite? Dan is deze cursus nog steeds geschikt voor jou. Cinema 4D Lite zit standaard inbegrepen bij After Effects. Beschik je dus over Adobe After Effects? Dan kan ook jij deze training over C4D volgen! Heb je nog geen After Effects? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Wat gaan we allemaal behandelen in deze online training?

De interface: Cinema 4D heeft een indrukwekkende interface. Wij loodsen je door de belangrijkste vensters en opties, zodat je niet direct verdwaalt in de eindeloze mogelijke opties en instellingen.

Splines en Generators: De Spline is een belangrijk element in Cinema 4D. Splines zijn vaak de basis voor 3D-objecten en vormen. Wanneer je met splines kunt werken, kun je al zeer complexe 3D-tekeningen maken. Combineer deze kennis dan met generators en al snel tover je hele bouwwerken tevoorschijn.

Modelleren: Voor het modelleren van 3D-objecten gebruik je speciale modeling gereedschappen. Ik leg je stap voor stap uit hoe je deze gereedschappen moet inzetten en gebruiken.

Deformers
: Met deformers geef je extra dynamiek aan je model of aan een animatie. Cinema 4D biedt een groot arsenaal aan deformers. Wij behandelen in deze cursus de belangrijkste.

Scene en animaties: Je gaat ook leren hoe je animaties creëert en opbouwt. Nu komt de voorgaande kennis echt tot zijn recht, want je gaat tegelijkertijd een scene opbouwen met diverse 3D-objecten. In de video’s bouwen we aan een rijdende trein door een landschap.

Belichting, camera’s en renderen
: Tenslotte gaan we kijken naar licht. Met licht kun je goed de sfeer van de video beïnvloeden. Je creëert exact de gewenste spannende film door de animatie op te laten nemen met behulp van geplaatste camera’s in het landschap. Daarna is het tijd om de productie weg te renderen en te publiceren.

Wat krijg je in deze cursus over Cinema 4D?

Ontdek hoe je 3D-animaties kunt maken.

60+ videolessen.

Volledig Nederlandstalig gesproken.

24/7 toegang tot al het materiaal.

Inclusief oefenbestanden.

Over de instructeur

Anco Dijkman

13 Cursussen

Anco is van huis uit opgeleid als illustrator en tot op heden professioneel werkzaam als illustrator, maar ook gespecialiseerd in 3D-design. Na eerst jaren gewerkt te hebben als tekenaar/storyboard-designer voor diverse grote reclamebureaus met de traditionele tekengereedschappen, dus gewoon met pen, potlood, stift, gum en papier volgde de stap naar 3D. Tijdens de digitale opmars zag Anco een grote meerwaarde in de 3D pakketten naast zijn traditionele tekenwerk. Hij heeft zich vanuit dat perspectief dan ook bekwaamd in diverse 3D programma’s. Vooral Cinema 4D is bij uitstek het programma waarin hij zijn creatieve en artistieke talenten in kwijt kan.

Beoordelingen

4.7 Gemiddelde beoordeling

12 Beoordelingen

 • 5
  8
 • 4
  4
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goede cursus, fijn en duidelijk uitgelegd. Ook handig dat er aparte stukken zijn voor Cinema 4D Lite, voor de mensen die het programma (nog) niet gekocht hebben. Een goede manier om uit te vinden of Cinema 4D iets voor je is, en wat je er mee kan.

 2. Ik vond het een hele leuke cursus kan niet wachten om nog meer te gaan leren.

 3. Had nog helemaal geen kennis van Cinema 4D en heb echt het gevoel dat het begin echt wel gemaakt is. Hoop ook echt dat Anco een vervolg op deze cursus maakt, dat ie er nog dieper op ingaat. Heb me natuurlijk al ingeschreven op zijn andere trainingen. Wel 1 opmerking, soms ging het echt te snel, waardoor ik echt de draad kwijtraakte en meerdere malen de video opnieuw moest startten. Maar voor de rest, echt een top cursus.

 4. Ik heb erg genoten van deze cursus. Ik had het programma voordat ik deze cursus ging volgen geïnstalleerd maar zag door de bomen het bos niet meer. Totdat ik op deze cursus stuitte. De uitleg is erg duidelijk met een prettige en rustige stem. Alle basisbeginselen van Cinema 4D komen aan bod. Bedankt voor deze cursus en hoop dat er een vervolg cursus komt die hier mooi op aansluit!

 5. 3D Animation leek mij geschikt voor mijn vervolgopleiding. Om te kijken of ik 3D animatie wat vind heb ik deze online cursus gevolgd en heb ik Cinema 4D Lite gebruikt. Ik ben er hartstikke tevreden over! De uitleg was helder en er werd duidelijk onderscheid gemaakt tussen de Studio en Lite versie van het programma. De trein kan mooi mijn portfolio in!

 6. Een duidelijke cursus wat zeker de moeite waard is voor het geld.

 7. Ik heb een goede basis ontwikkeld voor 3D tekenen.
  Uitleg was bijzonder goed en duidelijk te begrijpen.
  Deze cursus was erg prettig te volgen.
  Ben dus erg tevreden.

 8. Leerzame cursus voor de beginner in 3d. Stap voor stap komen alle belangrijke functies aan bod en word ook het onderscheid gemaakt tussen C4D Lite en C4D studio. Het begin is erg simpel (standaard commando’s zoals copy-paste) maar later wordt het al snel uitdagender en zul je er veel van leren. Handig is ook het terugkijken zodat je op je eigen tempo kunt leren en oefenen.

 9. Het was een leerzame cursus. Goed om kennis te maken met de mogelijkheden die het programma te bieden heeft.

 10. Hele goede cursus! Video’s zijn duidelijk en to the point, daar hou ik van. Voor mij is het precies de cursus waarnaar ik op zoek was! Ga hem zeker aanraden bij mijn collega’s!

 11. Ik wou al een tijdje mij gaan verdiepen in 3d maar steeds weer gestopt. Deze cursus uiteindelijk gevonden geprobeerd. Echt helemaal super. De video’s zijn goed te volgen en alles wordt erg duidelijk uitgelegd. Er zit een goed tempo in de cursus en ideaal dat je de lessen kan volgen wanneer je wil (vooral het terugkijken is erg handig af en toe)

 12. Als liefhebber van Photoshop (bewerken van foto’s) ben ik geinteresseerd geraakt in het maken van 3 D animaties.
  De cursus heeft mij op een heldere en begrijpbare manier wegwijs gemaakt in de wereld van 3D.
  3 maanden geleden was ik totaal onbekend met Cinema 4D en nu voel ik mij als een geslaagde beginner.
  Ik hoop dat er om een vervolg cursus komt op deze ik zal deze dan zeker gaan volgen.

  met dank aan Anco Dijman

  Met vriendelijke groet
  Jan van de Meerakker (een tevreden cursist)

149Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 68 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.