Gratis cursus SEO – Maak je website vindbaar

In deze gratis SEO-cursus leer je de basisvaardigheden om je website beter vindbaar te maken. Wil je hoog in Google komen, meer succes met je website, en precies weten hoe SEO (zoekmachineoptimalisatie) werkt? Schrijf je dan in voor de gratis cursus!

 • 5 Hoofdstukken
 • 7 Lessen
 • 4 Toetsen
 • 1u 4min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Ontdek hoe je hoger in Google komt
 • Je website optimaliseren voor zoekmachines
 • Leer op een praktische manier hoe je SEO toepast
 • Begin gratis met deze cursus

Maak je website beter vindbaar met deze gratis SEO-cursus

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Door SEO toe te passen, komt je website hoger in Google. Zo wordt je website beter vindbaar en haal je meer bezoekers én klanten binnen.

Het mooie van SEO is dat het je – in tegenstelling tot adverteren – helemaal niks kost. Als je eenmaal hoog in Google staat, blijven de bezoekers vanzelf komen zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Het is dan ook een van de meest waardevolle en effectieve manieren om meer succes te behalen met je website. Interessant? Schrijf je dan in voor de gratis cursus en leer meer over SEO!

Zelf SEO leren en toepassen op je website

Vaak schrikken mensen ervoor terug om zelf met SEO aan de slag te gaan. Het zal wel heel moeilijk en technisch zijn. Maar dat valt gelukkig heel erg mee. In deze cursus ontdek je wat je allemaal zelf kunt doen om je website beter vindbaar te maken. Zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt.

Je krijgt een heldere uitleg over zoekmachineoptimalisatie en je leert hoe je zelf je website hoger in Google kunt brengen.

In de gratis SEO-cursus leer je meer over:

✅ De “gouden” zoekwoorden die je website succesvoller maken

✅ De beste manier om zoekwoorden te vinden

✅ Hoe je je website optimaliseert voor zoekmachines

✅ Handige tools en plug-ins die SEO makkelijker maken

✅ De meest effectieve linkbuildingtactieken voor je website

Na deze gratis SEO-cursus beheers je de basistechnieken om je website beter vindbaar te maken en hoog in Google te komen.

Alles over SEO

Wil je de volgende stap zetten en alles leren over SEO? Volg dan mijn complete SEO-cursus Scoren met SEO.

Scoren met SEO geeft je het volledige stappenplan om bovenaan in Google te komen. Je leert SEO van A tot Z: praktisch en to the point. Met de volledige cursus heeft SEO geen geheimen meer voor je en heb je alles in handen om een echte boost te geven aan je bezoekersverkeer en omzet.

Bekijk de volledige cursus →

Over de instructeur

Michiel

2 Cursussen

Michiel is internetmarketeer met een specialisatie in SEO en content. Met zijn marketingbureau TekstMeester levert hij trefzekere (web)-content en helpt hij klanten bij het beter vindbaar maken van hun website.Michiel deelt graag zijn kennis via blogs, podcasts, trainingen en online cursussen.

Beoordelingen en Recensies

4.4 Gemiddelde beoordeling

135 Ratings

 • 5
  62
 • 4
  61
 • 3
  12
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik heb deze cursus met heel veel plezier gevolgd. Het werd duidelijk uitgelegd met een prettige stem en in een rustig tempo. Ik vond het ook erg leuk dat je na elke les een toets kan doen om jouw opgedane kennis te testen.

 2. In deze cursus wordt op een fijne, duidelijke manier uitgelegd wat SEO is en hoe het werkt. Daarbij worden goede tips gegeven. Aanrader!

 3. De cursus geeft een duidelijke basis van het werken met SEO. Zeker een aanrader voor beginners.

 4. Duidelijke uitleg. Veel tips waarmee ik aan de slag kan!

 5. Dankzij deze cursus heb ik snel en duidelijk geleerd wat SEO daadwerkelijk inhoudt. Je hoort het tegenwoordig vaak dus je bent er wel benieuwd naar. Michel sprak heel duidelijk en helder en er waren handige tools die ik zeker zal onthouden.

 6. Goede duidelijke basis cursus, niveau mag voor mij wat pittiger.

 7. Zeer goede en duidelijke info, alleen kon ik mijn certificaat niet aanvragen omdat er volgens de meter maar 90% was afgerond. Wel is de info die je krijgt zeker nuttig voor iemand die beginnend is op het gebied van SEO

 8. Niet te makkelijke cursus die de basis van SEO goed weergeeft. Erg fijn voor school als voorbereiding op een opdracht.

 9. Duidelijke cursus over alle stappen die bij het vindbaar maken van je website komen kijken.

 10. Handige basistips voor SEO. Goed om te weten, maar is niet mega uitgebreid.
  Had graag video instructies gezien hoe dit in te stellen en te verwerken.

 11. Interessant als je echt nog geen idee hebt hoe SEO in elkaar zit. Maar ik heb niet heel veel bijgeleerd.

 12. In 56 minuten leer je a.d.h.v. video’s en toetsen een sterke basis voor SEO. Bijkomend zijn er diverse links naar leerzame blogs om je verder te verdiepen en een interessante bonus.

 13. Super duidelijke en heldere cursus met goede tips. Daarnaast loop je er zo doorheen.

 14. Online heb ik al veel blogs e.d. gelezen, maar had toch steeds mijn vraagtekens bij van alles. Na deze mini-cursus heb ik in een veel kortere tijd een veel beter idee gekregen, niet alleen van hoe het werkt, maar ook hoe je het toepast. Ja, het is een korte cursus, maar het geeft je een goede basis waarmee je meteen aan de slag kunt en het is een goede opstap naar een cursus met meer diepgang!

 15. Het is een goede cursus als je wilt starten met SEO. Veel geleerd over het verhaal achter SEO.

 16. Ik raad dit aan voor elke ondernemer/ website eigenaar die onbekend is in het wereldje van SEO.
  Ik heb genoten van deze cursus.

 17. Een duidelijke cursus, die goed is vormgegeven. Les 6 is denk ik meer voor de specialisten.

 18. Deze gratis SEO cursus bevat veel basis elementen die je goed op weg helpen om met SEO aan de slag te gaan. Erg geschikt voor ondernemers die zelf willen starten met SEO voor hun eigen website.

 19. Met deze cursus heb ik als SEO-groentje veel geleerd. Er zitten sterke tips voor elke gebruiker in, al zou ik dit niet aanraden voor iemand die bijvoorbeeld moeite heeft met Google Drive of zelf een E-mail client instellen. Ik zou het technische niveau op MBO-4 Informatica inschatten en de verdere kennis drijft voornamelijk op ervaring met soortgelijke systemen.
  Qua praktische kennis, heel sec opgeschreven, ben ik al 3 A4’tjes verder dus zelfs als ben je volledig onbekend dan nog geeft deze cursus je een flinke voorsprong op wat SEO je te bieden heeft. De toetsen hebben verder niks om het lijf en de laatste 3 lessen zijn Linkbait (waarvan je in de cursus uitstekend wordt uitgelegd wat dat is ;), dus ik kan deze cursus zeker aanraden voor absolute beginner tot medium gevorderde. Dank Michiel!

 20. De cursus is gericht op de basis en wordt goed verwoord in Jip en Janneke taal. Hoop in de volgende cursus dat daar meer diepgang in zit richting tools. Bijvoorbeeld hoe kom je aan een hogere PA of DA ranking.

 21. Duidelijke, begrijpelijke cursus waarin je stap voor stap leert hoe seo in zijn werk gaat. Ik heb hier echt wat aan gehad!

 22. De betekenis van SEO is duidelijk toegelicht. Daarnaast wordt er een stappenplan gegeven om SEO goed toe te passen op een website. Dit is erg handig om erbij te pakken!

 23. Begin je of ben je net begonnen met het verdiepen / toepassen van SEO, dan is deze introductie een goede start voor je. Alles is duidelijk en begrijpbaar uitgelegd. Voor een kennismaking met SEO is deze introductie ruim van meteen te gebruiken informatie voorzien. Een voorbeeld voor vele andere aanbieders van ‘gratis’ cursus materiaal. Aan deze introductie heeft een beginner daadwerkelijk wat.

  Complimenten!

 24. Een interessante kennismaking met SEO. Elke stap wordt duidelijk uitlegt en getoetst na elk hoofdstuk. Als je nog niks weet van SEO is dit een goede kennismaking ermee.

 25. Handige, korte video’s met een prettige uitleg van de SEO basis! Erg handig om je geheugen weer even op te frissen en met handige links naar sites om in te zetten bij het optimaliseren van je eigen website.

 26. Super fijne manier om te leren, en ook leuk de extra tips en bonus materiaal.
  De filmpjes waren niet te lang zo bleef het goed te volgen!

 27. Zeer bondige uitleg waarna je meteen aan de slag kunt om je website hoger in google te krijgen.

 28. Goede heldere cursus met veel waardevolle links om de basisbeginselen te leren van SEO. Ik heb er zeker iets aan gehad.

 29. Helder en duidelijke cursus. Geen WOW-factor, maar dat is ook logisch aangezien de Basics worden verteld.

 30. – voor een SEO starter zeer goed te volgen
  – de SEO basisprincipes en regels in een prima uitleg

 31. Heeeel erg duidelijk! Kan dit goed gebruiken bij mijn opleiding als marketeer. Dankjewel

 32. kort en krachtig, goede tools gegeven, wel echt de ultieme basis, dus niet uitgbreidt of diepgaand, daardoor heel goed voor beignners die ergens mee willen beginnen

 33. Ik heb nu de gratis SEO cursus afgerond. Voor en basis cursus is het goed en gestructureerd uitgelegd. Met deze informatie kan je zelf op zich wel verder gaan.

 34. Druk aan het solliciteren en wilde graag mijn SEO kennis weer op niveau krijgen. Duidelijke uitleg, handige tips en weetjes en goede voorbeelden. Fijne cursus!

 35. Heldere cursus; handige voorbeelden en rustig uitgelegd. Wel echt basic, maar handig om mee te beginnen.

 36. Een waardevolle en goed opgebouwde basiscursus in SEO. Heel duidelijk uitgelegd.

 37. Duidelijke uitleg, niet te lang. Niet te lang wat ik wel prettig vond. Zoekwoorden zoeken etc. was qua diepgang goed, linkbuilding en teksten had wel wat meer diepgang mogen hebben, maar daarvoor wordt ook verwezen naar de andere cursus. Bedankt voor het beschikbaar maken van deze cursus!

 38. Fijne uitleg, goede eerste basis. Soms een paar duh-momenten maar misschien nodig voor de mensen die er helemaal geen verstand van hebben.

 39. Ondanks dat SEO meerdere malen aan bod is gekomen binnen mijn opleiding en werkervaring, begreep ik het nooit helemaal. Ik raakte altijd verdwaald in de wirwar van informatie op het web. Deze cursus is zo duidelijk dat misschien zelfs mijn moeder het nog zou kunnen volgen 😉 Heel fijne docent en de toetsen tussendoor zijn een goeie tool om scherp te blijven.

 40. Het is een interessante Cursus om de basis van SEO te weten te komen.
  Voor meer diepgang heb je denk ik meer aan de Online SEO Training – Scoren met SEO van dezelfde instructeur.

 41. Als je nog geen/weinig ervaring hebt met SEO is dit een prima cursus, er worden met fijne (gratis) tools gewerkt.
  Echter, om ik overweeg om de andere cursus ook nog te doen want ik miste zelf persoonlijk wat diepgang.

 42. Ik ben echt een leek en zelfs voor mij was dit goed te volgen. Als ik straks mijn eigen website heb ga ik hier goed voor zitten en er zeker gebruik van maken. Erg interessant!

 43. Erg prettig om naar te luisteren. Makkelijk de basis verteld. Handig met “toetsen” erbij.

 44. Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van SEO o.a. via het volgen van video’s.

 45. Deze cursus is een goede wake up call om te zien wat er allemaal kan verbeteren aan je site,. En daar is voor ons nog heel veel te winnen. En met verbeteren bedoelen we vindbaarder.

 46. Tot nu toe laten wij dit uitvoeren door een bedrijf, maar eigenlijk had ik geen idee wat ze precies doen voor ons. Nu snap ik tenminste wat er nodig is en wat er gedaan word. Een duidelijk beeld van wat er allemaal bij komt kijken.

 47. De cursus is duidelijk en vlot te doorlopen. In een korte tijd heb je een stuk meer kennis over SEO.

 48. Ik vond de cursus zeer interessant, heb veel nieuwe informatie gekregen. SEO was voor mij nog helemaal nieuw. De filmpjes waren duidelijk en er waren goede opsommingen gemaakt in de filmpjes/slides.

 49. Eerst twijfelde ik of het waard is om een cursus te gaan kopen na deze gratis proef cursus weet ik nu zeker dat het waard is ! ik ga nu zeker volledige versie kopen.

 50. Voor iemand die nog niets weet van SEO is dit een geschikte cursus, maar ik wist de beginselen al en wilde eigenlijk wat dieper in de materie duiken, daarvoor is deze cursus niet zo geschikt. In de laatste hoofdstukken worden er veel links geplaatst naar de maker van deze cursus en dan moet je natuurlijk veel geld betalen om dieper in de materie te kunnen duiken. De cursus viel voor mij daarom een beetje tegen. Ik vond het wel handig dat er tussendoor toetsen waren, dan kun je kijken of je de stof hebt onthouden.

 51. Goede, duidelijke uitleg voor iemand zonder kennis. Hier kan je zeker een begin mee maken.

 52. Interessante cursus om je bedrijf nog beter vindbaar te maken. De basis wordt goed uitgelegd.

 53. Basic info, die iedereen begrijpt en snapt. Binnen een uur meer info tot je nemen kan met deze cursus. Als je echt geen verstand hebt van SEO is dit een goede cursus om te volgen. Ik had meer diepgang gehoopt.

 54. Ik heb heel veel gekeerd van deze cursus! Door de zeer duidelijke uitleg en zijn duidelijke stem was het goed te begrijpen! Ik zou iedereen deze cursus aanraden! Bedankt instructeur!

 55. Goede snelle cursus met veel informatie. Prettige stem om naar te luisteren.
  Jammer dat het einde een commercieel tintje had. Maar ja,… het was ook gratis.

 56. Goede basiscursus om een begin te maken met SEO of om te gebruiken om de kennis weer even op te frissen.

  Aantal goede tips en links.

 57. Ondanks dat ik al aardig wat wist over SEO heb ik toch een aantal nieuwe dingen geleerd in deze cursus! Ik vond het een fijne uitleg voor een gratis cursus en kan hiermee weer verder aan de slag.

 58. Cursus die duidelijk en overzichtelijk is en die een goede uitleg geeft over de basis van SEO

 59. Alles is duidelijk voor een leek uitgelegd. Alle basiselementen komen erin terug.

 60. Cursus die begrijpenlijk is en een goede basiskennis in SEO geeft. Jammer dat je moet betalen voor een vervolg.

 61. Interessante basiscursus, metdirect toepasbare kennis. Overzichtelijk opgesteld, en duidelijk gesproken.

 62. Ik heb veel gehad aan deze cursus. Bovendien goed opgebouwd en er worden handige tools aangeraden.

 63. Als beginnend ondernemer een waardevolle cursus! Ik ga deze zeker toepassen op mijn eigen website. Uiteraard ga ik de binnenkort ook verder met de uitgebreide cursus! Maar aan deze heb ik al heel veel.

 64. Deze cursus heeft me geholpen om mijn website meer zichtbaarder te maken en hoger te laten ranken in google. Ik ben veel wijzer geworden van deze cursus.

 65. Goede korte SEO-inleiding. Duidelijk uitgelegd door Michiel. Ik ga verder met de uitgebreidere cursus “scoren met SEO”.

 66. Erg prettig om naar te luisteren sommige dingen echt wel handig maar ook nog wel moeilijk om te begrijpen in 1 x , maar je kunt het nog terug lezen en kijken..

 67. Het is een goede basis uitleg over seo.
  Ben je er nog helemaal niet mee bekend dan zal ik deze curus zeker aanraden.
  Ben je er wel al een beetje mee bekend dan kan het zo maar zijn dat je door deze cursus weer nieuwe dingen erbij leert 🙂

 68. Het blijft een lastig onderwerp. In deze cursus wordt de basis goed uitgelegd.

 69. De belangrijkste zaken w.b. SEO op een rijtje.

 70. Wat ben ik blij dat ik deze cursus toevallig tegen ben gekomen! Al maanden ben ik aan het aanklooien met de SEO van mijn website. Veel Googlen, tips uitproberen, teksten herschrijven en woorden zoeken, maar nergens een duidelijke handleiding te vinden. In deze cursus wordt de basis goed uitgelegd. Eindelijk begrijp ik beter hoe het werkt en in elkaar steekt! Fijn:)

 71. Michiel Brand praat in een lekker tempo door waardoor je in een fijne flow komt. Verder geeft de cursus je een vrij sterke basis in minder dan een uur tijd. Niet alleen voor beginners is dit een goede cursus maar ook voor pro’s om weer even back to the basics te gaan.

 72. Op internet vind je een wirwar van informatie over SEO. De informatie in deze cursus was mij dus al bekend na een lange zoektocht op internet. Deze cursus van Michiel Brand heeft mij doen besluiten om zijn volledige cursus te gaan volgen omdat ik meer wil weten over SEO en deze informatie graag op een duidelijke en gestructureerde manier wil leren.

 73. De cursus is overzichtelijk opgezet met duidelijke video’s, instructies en verwijzingen naar handige tools. CEO blijft een vak op zich, maar dankzij deze cursus heb ik meer inzicht gekregen in de mogelijkheden. Dank je wel Michiel!

 74. Cursus helder en duidelijke uitleg. Goede tips. Heb er mijn voordeel mee kunnen doen door de tips te volgen.

 75. Deze cursus legt de basis van SEO duidelijk uit. In de cursus zie je ook hoe bepaalde tools werken, zoals Google’s zoekwoordenplanner/ Een aanrader aan iedereen die kennis wilt gaan maken met SEO.

0Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+624 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.