Gratis cursus: Beginnen met programmeren in JavaScript

Maarten · 18 Januari 2024
Wil jij er achter komen of programmeren iets voor jou is? Volg deze gratis JavaScript cursus en leer over variabelen, conditionals, types en leer werken met datastructuren als arrays en objecten.
 • Alle niveaus
 • 32 Lessen
 • 7 Toetsen
 • 3u 47min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Maak een begin met programmeren in JavaScript
 • Leer wat operatoren zijn
 • Leer de basis van programmeren
 • Oefenen met programmeren in JavaScript

Wil je meer leren? Volg dan de opleiding Leren programmeren met JavaScript

Gratis cursus: Beginnen met programmeren in JavaScript

JavaScript is de programmeertaal van de browser en daarom één van de meest gebruikte programmeertalen van de wereld. Wil jij leren programmeren maar weet je niet waar je moet beginnen? Deze gratis cursus laat jou zien wat er allemaal bij komt kijken en geeft je een solide basis om jouw programmeer-avontuur te starten.

Waarom JavaScript als startpunt?

JavaScript, ooit een eenvoudige scripttaal voor het web, heeft zich ontwikkeld tot een krachtige en veelzijdige taal die zowel aan de cliëntzijde als aan de serverzijde wordt gebruikt. De groeiende populariteit van JavaScript wordt ondersteund door de enorme gemeenschap, de beschikbaarheid van talloze bibliotheken en frameworks, en de rol ervan in de zogenoemde “full-stack” ontwikkeling. Door te starten met JavaScript, zet je jezelf in een voordelige positie in de huidige tech-industrie.

Wat kun je allemaal na deze gratis cursus?

Met deze gratis cursus leer je de absolute basis van programmeren met JavaScript, zodat je er achter kunt komen of het iets is waar je verder mee wilt. Je leert over operatoren, types, variabelen en nog veel meer! Na deze cursus kun je dus nog niet programmeren, maar je begrijpt de belangrijkste begrippen om te kunnen leren programmeren met de taal JavaScript.

Wat heb je nodig om deze cursus te kunnen volgen?

In deze cursus ga je een ontwikkelomgeving opzetten, zodat je praktisch aan de slag kunt met de stof. Hiervoor gebruiken we Visual Studio Code en de ontwikkeltools van Google Chrome, die beide gratis zijn te downloaden en te gebruiken. Je hoeft geen voorkennis of ervaring met programmeren te hebben.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is voor iedereen die wil leren programmeren, en snel up to speed wil komen met JavaScript. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het belangrijk is om te leren programmeren vanuit een solide basis. Die basis leer ik je in deze gratis cursus. Als je deze cursus hebt gevolgd, ben je er klaar voor om met het praktische deel van programmeren aan de slag te gaan in de complete cursus “Leren programmeren: JavaScript voor beginners en gevorderden“.

Zelfstandig leren programmeren

Leren coderen kan soms overweldigend zijn, vooral als je het zelfstandig doet. Daarom is deze cursus intuïtief en begrijpelijk opgezet, zelfs zonder directe feedback of begeleiding. Elk concept wordt duidelijk uitgelegd en de hoofdstukken worden afgesloten met een toets, om je kennis te testen.

Dus, wil jij weten of programmeren iets voor jou is en wil je een solide basis om op door te leren? Schrijf je dan nu in voor deze gratis cursus en begin vandaag nog!

Over de instructeur

Maarten

5 Cursussen

Mijn naam is Maarten Hus en ik ben gespecialiseerd in front-end development. Ik heb een passie voor het delen van kennis en ben er, ook al zeg ik het zelf aardig goed in. Na jaren cursussen en workshops intern te hebben gegeven bij mijn werkgever, en opdrachtgevers, leek het mij tijd om me er vol op te gaan richten, vandaar dit initiatief.

Beoordelingen

4.6 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik ben bezig met een opleiding frontend development, maar kwam niet goed door Javascript modules omdat heel lastig is om te begrijpen. De uitleg van docenten tijdens college was heel moeilijk te volgen, en ik liep als snel vast. Bij toeval bij Soofos, en de lessen JS van Martijn gevolgd. Hij legt het écht heel goed uit en praat gewoon in Nederlands, op een goed te volgen tempo, en legt (nog) onbekende ICT termen en benamingen uit, en praat ook niet Dunglish. Ik begrijp nu meer van JS in twee weken dan de afgelopen drie maanden tijdens studielessen. Nu door naar React, ook van Martijn 🙂

 2. Leuke basiscursus voor de beginnende programmeur. Duidelijke uitleg over de basisprincipes van Javascript. Ik zou deze cursus zeker aanraden!

 3. Super fijne en duidelijke cursus. Ook fijn dat je dmv de toetsen kunt zien of je het een beetje hebt begrepen.

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 101 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.