Quickstart Patronen maken in Adobe Illustrator

Jildou · 12 Februari 2024
Met patronen transformeer je de wereld in een canvas vol kleur en textuur, waardoor elk project, van mode tot interieur, een persoonlijke en unieke uitstraling krijgt. Ze voegen diepte toe aan je creaties en maken van elk ontwerp een visueel feest.
  • Gevorderd
  • 10 Lessen
  • 33min
  • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

  • Verschillende patronen kunnen maken, waaronder rechthoekige tegels, of verspringende (zeskantige) tegels
  • De patroonbibliotheek van Adobe Illustrator gebruiken
  • Pixelpatronen toepassen in Photoshop
  • Patronen verwerken in afbeeldingsstijlen

De kracht van patronen

Welkom in de fascinerende wereld van Adobe Illustrator, waar creativiteit en technologie samenkomen om adembenemende patronen te creëren. Patronen kunnen een ontwerp speels, gedurfd of juist chique maken. Ze zijn essentieel voor het toevoegen van diepte en textuur aan je creatieve projecten. Of je nu streeft naar een unieke uitstraling voor huisstijlen, illustraties, kleding, of andere producten, het vermogen om naadloze vectorpatronen te creëren die eindeloos kunnen worden geschaald zonder kwaliteitsverlies, is een onmisbare vaardigheid voor elke ontwerper.

Patronen ontwerpen met Adobe Illustrator

Adobe Illustrator, bekend om zijn krachtige vectorbewerkingstools, biedt ongekende mogelijkheden voor het ontwerpen van patronen die kunnen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van huisstijlen tot het bedrukken van kleding en behang. In deze compacte online cursus duik je in iets meer dan 30 minuten diep in de kunst van het patroonontwerp.

Wat je in deze cursus gaat leren

Hoe werken patronen in Adobe Illustrator
Patroonbibliotheek gebruiken
Bestaande patronen bewerken
De opties van de patroonmaker
Een patroon met rechthoekige tegels maken
Een patroon met verspringende (zeskantige) tegels maken
Patronen verwerken in afbeeldingsstijlen
Vector patronen voorbereiden voor export in pixels
Pixelpatronen toepassen in Photoshop

🚀 De cursus bestaat uit praktische lessen en downloadbaar oefenmateriaal waarmee je zelf aan de slag kunt.

Voor wie is deze cursus interessant?

Of je nu een grafisch ontwerper bent die zich richt op drukwerk, web, social media, of de toepassing van ontwerpen op producten, deze cursus is ideaal voor iedereen die zijn vaardigheden in Illustrator wil uitbreiden met patroonontwerp. Een goede basiskennis van Adobe Illustrator is vereist om het maximale uit deze cursus te halen. Alle video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld.

→ Heb je Illustrator nog niet helemaal onder de knie? Volg dan de cursus “Snel op weg met Adobe Illustrator”.

Jouw creatieve reis begint hier

Met deze Quickstart videocursus heb je alles in handen om patronen te maken als een professional. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je met Adobe Illustrator prachtige, naadloze patronen kunt creëren die elke toepassing naar een hoger niveau tillen. Schrijf je vandaag nog in voor deze cursus en begin aan een creatieve reis die je ontwerpmogelijkheden eindeloos zal uitbreiden.

Ben je klaar om je designvaardigheden te verrijken en te leren hoe je adembenemende patronen kunt maken met Adobe Illustrator? Schrijf je dan nu in voor deze online cursus en begin aan je reis naar creatieve meesterschap.

Over de instructeur

Jildou

24 Cursussen

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training. Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met de cursus Starten met InDesign wil ik mensen die net beginnen met dit prachtige programma snel op weg te helpen door in een korte serie een aantal veelgebruikte Tools en werkwijzen te laten zien. En ik hoop stiekem dat ze daarna zo besmet zijn met het InDesign virus, dat ze doorgaan met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zullen gaan maken!

9,99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 15 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.