Adobe After Effects CC (2023)

Martijn · 9 Oktober 2023
In deze overcomplete cursus After Effects leer je alles over het ontwerpen van animaties, speciale effecten toevoegen aan je videos, karakteranimatie om flitsende en visueel interessante content te maken.
 • Beginner
 • 128 Lessen
 • 12u 28min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Animeren met After Effects
 • 3D scenes ontwerpen
 • Tekst en beeld animeren
 • Geavanceerde effecten maken

Wil je nóg meer leren over videobewerking? Bekijk dan de complete opleiding Professionele video’s maken met After Effects →

Cursus inhoud

Vouw uit
1 van 2

Online cursus After Effects CC

After Effects is een ontzettend uitgebreid programma, waarmee je in een mum van tijd indrukwekkende animaties kan maken, en speciale effecten aan je video’s mee toe kan voegen. In deze cursus neem ik je in dik 12 uur tijd mee langs alle functies van dit fantastische programma.

Focus op creatieve content

Voor deze cursus heb ik de nadruk gelegd op praktische toepassingen van het programma, voor moderne content types zoals Youtube videos, Instagram reels en TikTok. Ik leer je niet alleen wat alle knoppen doen, maar ook hoe je snel en efficiënt kan werken.

Praktische cursus After Effects

Deze cursus is erop gericht om je in ruim 12 uur tijd alles te leren wat je moet weten om creatief helemaal los te gaan in After Effects, en je ideeën uit je brein te leren trekken naar je beeldscherm. Dit doe ik door puur op de praktijk gericht de onderdelen van het programma te behandelen, van de installatie tot een volledige render voor op je social media kanalen. Je stapt op de begane grond in, en stapt uit op de bovenste verdieping met niet alleen een hoop kennis, maar ook een hoop ervaring op zak omdat je op projectbasis aan de slag gaat. De cursus bestaat over het algemeen uit korte video’s die later in de cursus onderdeel gaan uitmaken van het grotere plaatje, wanneer we vanaf een blanco document een volledige animatie gaan maken.

Verder dan de basis van After Effects

Buiten een hoop kennis van After Effects, leer ik je ook welke stock sites je het beste kan gebruiken, waar je rekening mee moet houden voor verschillende social media kanalen, welke plugins je moet hebben en nog veel meer. Je krijgt vele handvatten om jezelf door te ontwikkelen, welke richting je ook op wilt met animatie.

In de cursus behandelen we de volgende zaken:

Aan de slag met After Effects
De basis van animeren
Werken met expressions
Animeren in 3D
Werken met videobeelden
Camera en motion tracking
Werken met tekst en vormen
Licht en camerawerk
Effecten
Werken met Animation Composer
Karakteranimatie
Een gigantisch project waarin je een eigen scene ontwerpt en exporteert
De beste plug-ins
Bronnen verzamelen

Voor wie is de cursus After Effects geschikt?

(aspirant) grafici die hun skills willen uitbreiden

Media professionals die veelzijdiger willen worden

Mensen met een interesse in animatie

Motion designers die hun kennis willen bijspijkeren

Mensen die hun ideeën tot leven willen leren brengen

Dus, wil jij jouw ideeën tot leven brengen met de mooiste animaties? Begin dan vandaag met deze cursus!

Over de instructeur

Martijn

74 Cursussen

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

6 Beoordelingen

 • 5
  6
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Hartelijk bedankt! Ik heb echt genoten van je cursus. Tijdens het bestuderen van het programma begon ik de opgedane kennis meteen in de praktijk toe te passen (op mijn Instagram). Mijn laatste werk werd door ongeveer 1000 mensen bekeken. De recensies zijn het meest enthousiast)

 2. Martijn’s way of explaining and demonstrating the skills and tricks needed to understand this complex program are very simple and clear cut. The way the course is structured also makes sense logically and it was a pleasure to go through all the lessons.

 3. Ik wilde me al een lange tijd verdiepen in After Effect, maar door de oneindige mogelijkheden van het programma wist ik niet goed hoe ik moest beginnen. In deze cursus wordt alles stap voor stap inzichtelijk gemaakt, terwijl je zelf aan de slag gaat. Aan het eind van de rit had ik de basis onder de knie en kon ik de nieuwe vaardigheden gelijk toepassen op mijn eigen werk.

99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 129 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.