Basiscursus InDesign 2024

Jildou · 18 Juni 2024
In de basiscursus InDesign leer je professionele ontwerpen maken voor print en digitaal. Beheers basisvaardigheden zoals tekst-, pagina-, en afbeeldingsopmaak in slechts 3 uur en 51 minuten met de cursus Adobe InDesign 2024.
 • Alle niveaus
 • 50 Lessen
 • 3u 47min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer documenten opzetten en aanpassen in InDesign, in diverse formaten voor zowel print als digitale publicaties.
 • Beheers de technieken voor het importeren, opmaken en positioneren van tekst en afbeeldingen binnen layouts in Adobe InDesign.
 • Ontwikkel vaardigheden in het werken met lagen, kleuren, transparantie en effecten om visueel aantrekkelijke ontwerpen te creëren.
 • Automatiseer terugkerende taken met behulp van stijlen en stramienpagina’s om de workflow te optimaliseren en tijd te besparen.

Cursus inhoud

Vouw uit

Beginnen met Adobe InDesign 2024

Stel je voor, je wilt een verbluffende flyer maken, een professioneel visitekaartje of zelfs een compleet magazine. Hoe ga je dit aanpakken? Welke software ga je hier voor gebruiken? Hier komt Adobe InDesign om de hoek kijken. InDesign is hét programma voor elke grafische ontwerper en DTP’er om visuele documenten te creëren, van print tot digitale media. En in deze basiscursus InDesign leer jij hoe je dit doet, vanuit je eigen huis en op je eigen tempo.

Wat kun je met InDesign?

Met Adobe InDesign geef je jouw creatieve ideeën vorm. Ontwerp alles van eenvoudige flyers tot complexe digitale magazines. InDesign werkt naadloos samen met Photoshop en Illustrator, wat je de vrijheid geeft om afbeeldingen, tekst en illustraties precies zo te manipuleren dat jouw visie tot leven komt. In de basiscursus InDesign leer je niet alleen hoe je ontwerpen mooier kunt maken, maar ook effectiever in het bereiken van jouw publiek.

Adobe InDesign voor beginners en mensen met ervaring

Deze basiscursus InDesign is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in grafisch ontwerp. Het is een ideale cursus InDesign voor beginners, of mensen met wat ervaring die hun vaardigheden willen aanscherpen. Of je nu werkt als communicatiemedewerker, zelfstandige ontwerper, of gewoon een hobbyist bent die indrukwekkende ontwerpen wil kunnen maken voor sociale media, deze cursus is voor jou.

Wat ga je leren in deze basiscursus InDesign?

Deze online cursus neemt je mee door alle basistechnieken van Adobe InDesign. Je leert alles over het opzetten van documenten in verschillende formaten, het importeren en opmaken van tekst, en het correct positioneren van illustraties en afbeeldingen.

Hieronder een kort overzicht van enkele specifieke vaardigheden die je zult ontwikkelen:

 • Basis van tekst- en alineaopmaak met InDesign.
 • Het maken en aanpassen van vectorvormen.
 • Werken met kleurstalen en het creëren van kleurverlopen.
 • Documenten exporteren voor verschillende media, inclusief drukwerk en digitale schermen.

Snel vertrouwd raken met InDesign

Deze online cursus is ontworpen om je snel vertrouwd te maken met InDesign, zodat je zonder frustraties en technische obstakels jouw creatieve projecten kunt starten en afronden. Je gaat leren hoe je professioneel ogende documenten creëert die technisch goed in elkaar zitten. Dit bespaart je tijd en maakt je werkproces veel efficiënter.

Beeld je eens in: je volgende project, geheel door jou ontworpen

Met professionele software, klaar om indruk te maken op jouw klanten of publiek. Adobe InDesign is een krachtig gereedschap in jouw creatieve arsenaal. En deze basiscursus InDesign, die is jouw startblok.

Schrijf je nu in, start met leren en maak van jouw visuele communicatie een professioneel meesterwerk. Mis deze kans niet om jezelf te ontwikkelen in de boeiende wereld van grafisch design.

Over de instructeur

Jildou

24 Cursussen

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training. Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met de cursus Starten met InDesign wil ik mensen die net beginnen met dit prachtige programma snel op weg te helpen door in een korte serie een aantal veelgebruikte Tools en werkwijzen te laten zien. En ik hoop stiekem dat ze daarna zo besmet zijn met het InDesign virus, dat ze doorgaan met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zullen gaan maken!

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Super-compacte ‘knoppencursus’ InDesign, op de bekende heldere manier door Jildou uitgelegd. Basiskennis over grafische vormgeving is wel handig, maar niet vereist.

 2. heel goed, en heel duidelijk mooi warm gesproken stem.

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 6 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.