Een poster ontwerpen met InDesign (praktijkvoorbeeld)

Leer jouw verhaal op posters te vertellen met Adobe InDesign. Een praktijkcursus die inspireert en je eigen creatieve boodschap vormgeeft.
 • Beginner
 • 6 Lessen
 • 22min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Een poster opmaken met Adobe InDesign.
 • Het toepassen van individuele ontwerp technieken op een praktijkvoorbeeld.
 • Leer de workflow van idee naar drukbestand.
 • Meekijken met een ervaren vormgever bij het maken van een professionele poster.

Een poster ontwerpen met InDesign: Praktijkvoorbeeld

Ontdek hoe jij met Adobe InDesign zelf opvallende posters kunt creëren die jouw boodschap luid en duidelijk overbrengen. In deze compacte online cursus leer je de fijne kneepjes van het vak door middel van een praktisch voorbeeld dat je van start tot finish volgt.

De essentie van een poster

Een poster is meer dan een stuk papier aan de muur; het is een communicatie-instrument met de kracht om te informeren, inspireren en overtuigen. Of het nu gaat om het promoten van een evenement, het aankondigen van een nieuwe kunsttentoonstelling, of simpelweg het uitdrukken van je creatieve ideeën, een goed ontworpen poster kan de aandacht trekken en een blijvende indruk achterlaten.

Zelf een poster maken

Door zelf posters te ontwerpen, kun je precies die sfeer en emotie overbrengen die je voor ogen hebt. Bovendien geeft het je de vrijheid om te experimenteren met ontwerpelementen en zo unieke en memorabele visuele ervaringen te creëren. Op maat gemaakte ontwerpen geven een persoonlijke touch die je boodschap versterkt.

Adobe InDesign gebruiken voor jouw poster-ontwerp

InDesign is de gouden standaard voor paginaontwerp en lay-out. Het programma biedt uitgebreide mogelijkheden voor het creëren van professionele posters, van intuïtieve ontwerptools tot geavanceerde functies voor kleurbeheer en typografie. InDesign is daarom onmisbaar voor iedereen die serieus aan de slag wil met posterontwerp.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze online cursus is ideaal voor creatievelingen, marketeers, kleine ondernemers, en iedereen met een interesse in grafisch ontwerp. Of je nu je eerste stappen zet in de wereld van grafisch ontwerp of je bestaande vaardigheden wilt aanscherpen, deze cursus biedt waardevolle inzichten en technieken. Basiskennis van InDesign is handig! Heb je de basis van InDesign nog niet onder de knie? Volg een van onze InDesign cursussen op Soofos, of op de website van Creatie Nest.

Wat ga je leren?

Deze cursus omvat alles wat je nodig hebt om te starten met ontwerpen: van het voorbereiden van je werkbestanden tot het exporteren van je eindontwerp in verschillende formaten. Je leert hoe je afbeeldingen omkleurt in Photoshop, de basis van InDesign legt, en je posterontwerp perfectioneert.

Dus, wil jij leren hoe je met InDesign indrukwekkende posters creëert die jouw boodschap effectief overbrengen? Meld je dan nu aan voor deze cursus. Jouw ontwerpavontuur start hier!

Over de instructeur

Stefan is anders dan mening ander opleider. Hij heeft vele jaren werkervaring opgedaan als vormgever voor kleinere media-bureaus en internationale merken. Hij komt dus echt uit "het vak" en leert je alles wat je nodig hebt, en laat de overtollige technieken achterwege. Eind 2018 én 2019 werd hij door Springest.nl uitgeroepen tot Beste Nieuwe Trainer van 2018 en Beste Trainers van 2019. Oud cursisten van zowel online als offline cursussen bestempelen hem als menselijk, informeel en iemand die kennis heeft van zaken. Vol enthousiasme draagt hij zijn grafische kennis over aan jou Onder de naam Creatie Nest leert hij andere creatieve zelfstandigheid. Je bent na een cursus in staat onafhankelijk en zelfstandig te werken.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Erg leuk om te zien hoe dat werkt. Ik heb nog nooit met zoiets gewerkt.

19,95Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 3 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.