Quickstart Tabelstijlen in InDesign

Jildou · 17 Juni 2024
Leer hoe je snel en eenvoudig professionele tabellen maakt in InDesign met onze Quickstart cursus Tabelstijlen. Ontdek de kracht van cel- en tabelstijlen, verhoog je productiviteit en geef je ontwerpen een strakke, uniforme look.
 • Gevorderd
 • 10 Lessen
 • 43min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Verhoog jouw productiviteit in Adobe InDesign door het toepassen van Tabelstijlen
 • Tabel- en celstijlen maken en toepassen in InDesign
 • Tabellen consistent opmaken in InDesign
 • Gemakkelijk fraaie, professionele tabellen maken

Razendsnelle Tabelopmaak

Vind je het lastig om tabellen te maken die er professioneel uitzien in InDesign? Je bent niet de enige! Veel mensen worstelen met het vormgeven van tabellen. Gelukkig hoeft dat niet langer een probleem te zijn. In onze Quickstart cursus Tabelstijlen in InDesign laten we je zien hoe je eenvoudig en snel prachtige tabellen kunt maken die jouw ontwerpen naar een hoger niveau tillen. 

Wat zijn Tabelstijlen in InDesign?

Tabelstijlen in InDesign zijn een set van vooraf gedefinieerde opmaakopties die je kunt toepassen op jouw tabellen om ze er consistent en professioneel uit te laten zien. Met tabelstijlen kun je eenvoudig de opmaak van rijen, kolommen en cellen aanpassen zonder telkens handmatig elke cel te hoeven bewerken. Dit betekent dat je niet alleen tijd bespaart, maar ook zorgt voor een uniforme uitstraling van al je tabellen.

Tabellen die er altijd netjes en consistent uitzien maken

Of je nu een ontwerper, marketeer of uitgever bent, je komt ongetwijfeld situaties tegen waarin je tabellen moet maken. Met de kennis van tabelstijlen kun je jouw werk niet alleen sneller doen, maar er ook voor zorgen dat je tabellen er altijd netjes en consistent uitzien. Dit verhoogt niet alleen jouw productiviteit, maar ook de kwaliteit van je werk.

Reken af met handmatige tabelopmaak

Deze cursus helpt je om af te rekenen met de frustratie van het handmatig opmaken van tabellen. Door gebruik te maken van cel- en tabelstijlen, kun je repetitief werk vermijden en je volledig richten op het creatieve proces. Geen saaie tabellen meer, maar indrukwekkende ontwerpen die er professioneel uitzien.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is perfect voor iedereen die regelmatig met InDesign werkt en behoefte heeft aan een efficiënte manier om tabellen op te maken. Of je nu een beginner bent die de basisprincipes wil leren, of een ervaren gebruiker die zijn vaardigheden wil verbeteren, deze cursus biedt waardevolle inzichten en technieken voor iedereen.

Wat ga je leren?

 • Wat een tabelstijl voor je kan doen (en wat niet)
 • Hoe je celstijlen maakt en toepast
 • Hoe je werkt met celstijl-overschrijvingen
 • Hoe je een tabelstijl maakt en toepast
 • Hoe je celstijlen maakt voor fixes
 • Hoe je stijlen hergebruikt

Zelf aan de slag met het oefenmateriaal

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Alle video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. We gebruiken de Engelse versie van InDesign 2024. Zorg ervoor dat je de benodigde software geïnstalleerd hebt op je computer.

Basiskennis van InDesign is vereist

Je moet een goede kennis van InDesign hebben. Het is belangrijk dat je kunt werken met alinea- en tekenstijlen en dat je de handmatige opmaakmogelijkheden van tabellen beheerst.

Schrijf je nu in!

Wacht niet langer en geef jouw ontwerpen de professionele uitstraling die ze verdienen. Schrijf je vandaag nog in voor de Quickstart cursus Tabelstijlen in InDesign en ontdek hoe je snel en eenvoudig indrukwekkende tabellen kunt maken.

Over de instructeur

Jildou

24 Cursussen

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training. Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met de cursus Starten met InDesign wil ik mensen die net beginnen met dit prachtige programma snel op weg te helpen door in een korte serie een aantal veelgebruikte Tools en werkwijzen te laten zien. En ik hoop stiekem dat ze daarna zo besmet zijn met het InDesign virus, dat ze doorgaan met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zullen gaan maken!

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Handige toevoeging wanneer je al kennis van InDesign hebt

9,99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 1 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.