Folder met wikkelvouw ontwerpen met Adobe of Affinity (praktijkvoorbeeld)

In deze cursus gaan we jouw Adobe kennis praktisch toepassen bij het ontwerpen van een wikkelvouw folder. Kijk mee over mijn schouder en ontdek mijn handige workflow.
  • Alle niveaus
  • 9 Lessen
  • 40min
  • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

  • Een wikkelvouw folder opmaken met Adobe InDesign.
  • Meekijken met een ervaren vormgever.
  • Het toepassen van individuele technieken op een praktijkvoorbeeld.
  • Leer de workflow van idee naar drukbestand.

Folder met wikkelvouw ontwerpen met Adobe of Affinity

Of je nu een creatieve professional bent of een hobbyist met een passie voor design, deze cursus biedt je alle tools en kennis die je nodig hebt om opvallende folders te creëren.

Wat is een wikkelvouw folder?

Een wikkelvouw folder is een uniek soort drukwerk dat bestaat uit drie panelen die op een specifieke manier gevouwen worden. Het bijzondere aan de wikkelvouw is dat één paneel om de andere twee heen vouwt, wat een aantrekkelijke en functionele vorm van presentatie biedt. Dit type folder is ideaal voor marketingdoeleinden, menukaarten, of informatieve brochures.

De aandacht trekken met een flyer

Fysiek drukwerk is nog steeds een krachtig middel om aandacht te trekken en een blijvende indruk te maken. Het leren ontwerpen van een wikkelvouw folder kan je helpen om jouw boodschap op een creatieve en professionele manier over te brengen. Of je nu reclame maakt voor een evenement, een nieuw product lanceert, of belangrijke informatie deelt, een goed ontworpen folder kan het verschil maken.

De technische eisen en ontwerpuitdagingen van een brochure

Velen vinden het lastig om te beginnen met het ontwerp van drukwerk vanwege de technische eisen en ontwerpuitdagingen. Bij deze cursus kijk je mee over de schouder van een grafisch vormgever. Je wordt stap voor stap begeleid door elk aspect van het ontwerpen van een wikkelvouw folder, van de initiatie tot aan het exporteren van je ontwerp voor druk. Je leert niet alleen over de ontwerpprincipes en -technieken, maar krijgt ook inzicht in aanleverspecificaties en hoe je jouw ontwerp optimaal voorbereidt voor druk.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is ontworpen voor iedereen die geïnteresseerd is in grafisch ontwerp, van beginners tot gevorderden. Of je nu een marketeer bent die effectievere reclamematerialen wil maken, een kleine ondernemer die zijn of haar eigen promotiemateriaal wil ontwerpen, of een ontwerper die zijn of haar vaardigheden wil uitbreiden, deze cursus biedt waardevolle inzichten en vaardigheden die je direct kunt toepassen.

Basiskennis van InDesign is handig! Heb je InDesign nog niet onder de knie? Volg dan een InDesign cursus op Creatie Nest of op Soofos.

Cursusinhoud en opbouw

Je begint met een introductie in wat we gaan maken en de nodige oefenbestanden. Vervolgens duik je in de praktijk met een serie lessen die elk aspect van het ontwerpproces behandelen: van het bewerken van afbeeldingen en het ontwerpen van de voor-, achterkant en flap, tot het samenstellen van de binnenkant en het exporteren van je werk naar PDF voor druk. Met deze gestructureerde aanpak ben je in staat om zelfstandig een professioneel uitziende wikkelvouw folder te ontwerpen.

Dus, wil jij een onuitwisbare indruk maken met jouw wikkel folder? Schrijf je dan nu in voor deze cursus!

Over de instructeur

Stefan is anders dan mening ander opleider. Hij heeft vele jaren werkervaring opgedaan als vormgever voor kleinere media-bureaus en internationale merken. Hij komt dus echt uit "het vak" en leert je alles wat je nodig hebt, en laat de overtollige technieken achterwege. Eind 2018 én 2019 werd hij door Springest.nl uitgeroepen tot Beste Nieuwe Trainer van 2018 en Beste Trainers van 2019. Oud cursisten van zowel online als offline cursussen bestempelen hem als menselijk, informeel en iemand die kennis heeft van zaken. Vol enthousiasme draagt hij zijn grafische kennis over aan jou Onder de naam Creatie Nest leert hij andere creatieve zelfstandigheid. Je bent na een cursus in staat onafhankelijk en zelfstandig te werken.

19,95Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.