logo soofos opleidingen

Word expert in Adobe Illustrator

In deze opleiding leer jij ontwerpen met Adobe Illustrator. Ook leer je de fijne kneepjes van vormgeving, grafisch ontwerp, typografie, en het gebruik van kleuren.

€800

Of betaal 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
In dit stap traject leer je alles over ontwerpen met Adobe Illustrator
Leer de potloden van Illustrator goed gebruiken
In dit traject dat je met jouw stap subsidie kunt volgen, ga je alles leren over het programma Adobe Illustrator

Dit ga je leren 👨‍🎓

Eerst beginnen we met de basis van Adobe Illustrator. Hoe stel je je werkruimte in en welke tools zijn er? Al snel gaan we door naar geavanceerdere onderwerpen. Met de leuke praktische opdrachten ga je o.a. aan de slag met het ontwerpen van een logo en huisstijl. 

Zo zit deze opleiding in elkaar

Janneke leert je alles over Adobe illustrator in het illustrator traject op Soofos dat je met jouw STAP budget kunt volgen
Video afspelen

Krijg les van Janneke

Mijn naam is Janneke en ik ben docent Adobe Illustrator, grafisch ontwerper en fotograaf. Mijn passie is om mensen te leren hoe ze kunnen ontwerpen.

De afgelopen 3 jaar heb ik ruim 200 cursisten, werknemers en zzp’ers geleerd hoe ze hun eigen designs kunnen maken. Vooral in de marketing, communicatie, PR en events sector is er een grote vraag naar trainingen in vormgevingsprogramma’s. Dit heeft als grote voordeel dat werknemers hun eigen ideeën, projecten en presentaties zélf kunnen vormgeven. Hierdoor hoeven bedrijven het werk niet meer uit te besteden aan een externe vormgever en dit scheelt tijd en geld.

Ik zie het als mijn missie om bij te dragen aan jouw creatieve ontwikkeling! Daar wil ik je graag bij helpen met behulp van mijn trainingen en cursussen.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren

Registreer je voor de opleiding door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.

Stap 2 Bevestig jouw aanmelding

Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.

Stap 3 Begin met leren

Jij kunt je nu focussen op het volgen van de opleiding. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Zodra je de opleiding afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij hebt een berg nieuwe kennis opgedaan!

Dit zijn alle onderdelen

Eerst leer je de basis van Adobe Illustrator om foutief gebruik te voorkomen

De Basis

Het is belangrijk om een goede basis te leggen. Zo voorkom je in de toekomst foutief gebruik. Ik laat je hier het gehele programma uitgebreid zien.

In dit onderdeel gaan we kijken naar hoe je je eigen illustraties kunt maken met de potloden en penselen van illustrator

Tekenen en penselen

Met de potloden en penselen kun je je eigen illustraties gaan maken. In dit onderdeel duiken we hier verder op in.

In het illustrator traject op Soofos leer je hoe je tekst kunt gebruiken in je ontwerpen

Werken met tekst

Wil jij jouw boodschap goed overbrengen? Dan kun je tekst gebruiken in jouw ontwerp. In dit onderdeel laat ik je hier alles van zien.

In dit onderdeel gaan we praktisch aan de slag met het ontwerpen van een logo en je eigen huisstijl in Illustrator

Logo & huisstijl ontwerpen

We gaan praktisch aan de slag! Een eigen logo en huisstijl ontwerpen is niet eenvoudig, maar ook jou gaat dit lukken!

In het illustrator traject leer je hoe je social media posts kunt ontwerpen met Adobe Illustrator

Social Media posts ontwerpen

Maak creaties die helpen jouw bedrijf te groeien. Ontwerp diverse social media posts en leer de fijne kneepjes van het vak. 

Een onderdeel van het Illustrator traject is leren hoe je bestanden kunt opslaan en exporteren met Adobe illustrator

Opslaan en exporteren van bestanden

Je moet jouw creaties natuurlijk laten zien aan anderen. Leer hoe je jouw bestanden exporteert zodat je ze kunt delen.

Een onderdeel van het illustrator traject zijn de maandelijkse live sessies met instructeur Janneke

Bonus: Live Sessies

Elke maand houden we een live-sessie. Samen met de andere deelnemers kun je meedoen aan deze online sessie en jouw vragen stellen. Zo leer je écht van elkaar.

€800

Of betaal 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Dit vinden cursisten van de opleiding

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected] We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

💡 Tip: Ben je in tijdnood? Probeer je dan echt te richten op de eindopdracht. De eindopdracht is verplicht en moet voldoende worden afgesloten om de opleiding succesvol te kunnen afronden. 

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Is jouw STAP-budget toegekend, maar wil je eerder of later starten? Neem dan eerst contact met ons op (via [email protected]) om te bespreken of dit mogelijk is.

Vervolgens dien je zelf bij het UWV een nieuwe startdatum door te geven, en een schermafbeelding hiervan naar ons te sturen.

Ben je al gestart met de opleiding, of is de startdatum al geweest? Dan is het niet meer mogelijk om dit te verzetten.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt.

Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende de tijd voor.

Als je ervoor kiest de opleiding met het STAP-budget te volgen dan betaalt de overheid namens jou maximaal €1000,-. Is de opleiding minder dan €1000,-? Dan hoef jij dus niets meer te betalen. Bij een bedrag hoger dan €1000,- wordt een eigen bijdrage van jou verwacht. Hier ontvang je in dat geval een aparte factuur voor die je kunt voldoen zodra het STAP budget aan je is toegekend.

Heb je bepaalde software nodig voor jouw opleiding? Dan dien je hier zelf voor te zorgen. Dit zit niet bij de opleiding inbegrepen.

De voorwaarde vanuit STAP is dat je tenminste 80% van de lessen volgt.

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Er is een aantal belangrijke verschillen met losse online cursussen op Soofos:

  1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
  2. Tijdens de opleiding worden meermaals live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
  3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor krijgt.
  4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens op de dag dat het budget wordt verdeeld bevestigen met jouw DigiD.

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen.

Als jouw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijg je op de startdatum die in jouw aanmeldbewijs staat toegang tot de opleiding. Je vindt deze als je bent ingelogd op Soofos, bij het tabblad ‘Opleidingen’.

Wil jij meedoen aan de opleiding "Ontwerpen met illustrator" en dit leren:

€800

Of betaal 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

€800

Of 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
Meer weten over het traject?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →