Schilder Cursussen

Ontdek de wereld van schilderen met onze cursussen. Leer schildertechnieken, werk met verfmaterialen en maak prachtige portretten.

 • Online Procreate Cursus: Leer digitaal tekenen

  Oorspronkelijke prijs was: €30.Huidige prijs is: €19,99.
  13
  34

  Procreate is een app voor de iPad en is geliefd onder digitale kunstenaars. Met een goede reden: Het programma is gebruikersvriendelijk en echt gericht op het maken van digitale kunst. Ontdek het in deze cursus!

 • Cartoon in Popart stijl schilderen

  Oorspronkelijke prijs was: €25.Huidige prijs is: €14,99.
  5
  18

  Creëer je eigen kunstwerk! Leer een cartoon schilderen in popart stijl en verbreed je vaardigheden.

 • Abstract portret schilderen in acryl

  Oorspronkelijke prijs was: €25.Huidige prijs is: €14,99.
  12
  45

  Dompel je onder in abstract portret schilderen met acryl. Of je nu al ervaring hebt met tekenen en schilderen, of nog nooit een kwast hebt aangeraakt, deze cursus is ontworpen om je te begeleiden bij elke stap van schets tot schilderij.

 • Live Sessies Tekenen en Schilderen

  17
  1
  61

  In 14 live sessies demonstreert kunstenares en eerste graad docente Sasja Bork uiteenlopende teken- en schilder onderwerpen. Met duidelijke stap-voor-stap lesbrieven en handige tips & tricks.

 • Aquarel: Botanical Watercolor

  24
  5
  100

  Leer met een aantal simpele penseeltechnieken een mooi boeket bloemen te schilderen met aquarel verf!

 • Aquarel: Safari Animals

  19,95
  3
  85

  Met mijn zorgvuldig uitgedachte stappenplan krijg jij deze drie safari dieren op papier met aquarel!

 • Mini-Tekencursus Aquarel en Gouache

  Gratis
  6
  97

  In deze korte cursus krijgt u duidelijke uitleg om prachtige tekeningen te maken in waterverf (aquarel) en plakkaatverf (gouache). De cursus bestaat uit een e-book met foto’s en fraaie voorbeelden en een aanvullende, praktijkgerichte HD-video.

 • Aquarel: Blending Botanicals

  19,95
  13
  136

  Ontdek de magie van Aquarel en leer kleuren met elkaar blenden met de nat-in-nat techniek.

 • Aquarel: Tropical Watercolor

  19,95
  15
  161

  In deze cursus leer ik je tropische elementen schilderen met aquarelverf

 • Gratis cursus Aquarelverf: Watercolor Basics

  Gratis
  61
  861

  In deze gratis cursus laat ik je de basis zien van het werken met aquarelverf. Ga zelf aan de slag en ontdek de kunstenaar in jezelf!

 • Cursus Schilderen met Olieverf voor Beginners

  27
  11
  151

  Altijd al willen leren schilderen? Zomaar even een schildersezel erbij pakken, penselen en verf, en de ideeën in je hoofd op canvas overbrengen? Heerlijk! Met deze online cursus schilderen voor beginners leer schilderen met olieverf. We gaan aan de slag met de basiskennis en -technieken om jouw creativiteit tot leven te brengen.

 • Schilderen met Olieverf

  97
  3
  140

  Zeer uitgebreide cursus voor een gedegen schilderbasis, met leuke opdrachten om je vaardigheid in het schilderen met olieverf te ontwikkelen. In de laatste modules van de cursus maak je je eigen olieverfschilderij in een onderwerp en stijl naar keuze. Bij de cursus is een materialen pakket te bestellen zodat je meteen aan de slag kunt. Ontdek je talent!

Schildercursussen - Online leren op Soofos

Wil je graag leren schilderen of je schildertechnieken verbeteren? Dan ben je bij Soofos aan het juiste adres! Onze online schildercursussen bieden jou de mogelijkheid om op je eigen tempo en vanuit huis te leren schilderen. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, onze cursussen zijn geschikt voor iedereen.

Leer alles over kunstgeschiedenis en verfmaterialen

In onze schildercursussen leer je niet alleen de basis van schilderen, maar ook over kunstgeschiedenis en verschillende verfmaterialen. Ontdek de wereld van beroemde schilders en leer hoe zij hun meesterwerken hebben gecreëerd. Daarnaast leer je alles over de verschillende soorten verfmaterialen en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Of je nu met olieverf, acrylverf of aquarelverf werkt, onze cursussen bieden jou de kennis en vaardigheden die je nodig hebt.

Ontdek de kleurenleer en leer portretschilderen

Een belangrijk onderdeel van schilderen is het begrijpen van kleurenleer. In onze cursussen leer je hoe je kleuren kunt mengen en gebruiken om de juiste sfeer en emotie in je schilderijen te creëren. Daarnaast bieden wij ook cursussen aan waarin je leert portretschilderen. Leer hoe je de juiste verhoudingen en details kunt vastleggen om een realistisch portret te maken. Met onze stapsgewijze instructies en praktische oefeningen zul je al snel je eigen meesterwerken kunnen creëren.

Start vandaag nog met een schildercursus op Soofos en ontwikkel je schildervaardigheden. Met een abonnement op Soofos Plus kun je onze cursussen zelfs gratis volgen! Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ontdek de wereld van schilderen op Soofos!

Deze instructeurs geven les over Schilderen

Blogs over Schilderen

Sasja Bork van de online schilderschool leert jou schilderen met olieverf, of de basis van tekenen

Ontmoet onze online instructeurs: Sasja Bork krijgt ook jou creatief

Ready, set, schilder! Sasja Bork deelt online en offline haar creativiteit en kennis van tekenen en schilderen. Maak kennis met haar!

11 januari 2021

Kunstenaresse Helene Gandolfi kan jou online leren portrettekenen

Ontmoet onze instructeurs: beeldend kunstenares Helene Gandolfi

Wil je de mooiste en meest realistische portretten leren tekenen? Dan is Helene de instructeur die je zoekt! Maak alvast kennis voor je met je cursus start.

4 december 2020

Zelf schilderen met olieverf zoals Rembrandt. Waar begin je?

In 7 stappen schilderen zoals in Project Rembrandt

Ben je ook zo benieuwd wie de nieuwe Rembrandt wordt in het programma ‘Project Rembrandt’ van de NTR? Kriebelen jouw vingers ook wanneer je de…

6 februari 2019

Ontmoet de instructrice op Soofos: Sasja Bork

Ontdek de instructeurs op Soofos: Sasja Bork

Wij vertellen graag over de instructeurs op Soofos. Zelf vinden we het namelijk reuze interessant wat de instructeurs op Soofos te vertellen hebben. Hopelijk kunnen…

29 augustus 2018

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.