Mini-Tekencursus Aquarel en Gouache

In deze korte cursus Aquarel en Gouache leert u de beste technieken en krijgt u duidelijke uitleg om prachtige tekeningen te maken in waterverf (aquarel) en plakkaatverf (gouache). De cursus bestaat uit een e-book met foto’s en fraaie voorbeelden en een aanvullende, praktijkgerichte HD-video.
 • 2 Hoofdstukken
 • 2 Lessen
 • 1u 0min
 • Cursus Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Compacte cursus met schitterend uitgevoerd cursusmateriaal met tientallen foto’s en voorbeelden.
 • Naast het kleurrijke e-book (38 pagina's) krijgt u ook een aanvullende praktijkgerichte HD-video (20 minuten).
 • Kunstenares Marianne Pruimboom is afgestudeerd docent beeldende vorming met ruim 25 jaar ervaring in lesgeven.
 • Bij het volgen van deze cursus krijgt u €100 vriendenkorting op de aanvullende tekencursus van Marianne!
E-book Tekenen met Marianne
Het bijbehorende full color e-book van deze cursus

Alles wat u boeit, legt u voortaan vast in een vakkundige schets. De tips en adviezen uit de praktijk prikkelen uw talenten en u krijgt een aardig inzicht in de materialen en technieken.

Aquarel
Aquarelverf is een transparante verf, die met water verdund wordt. Hoe meer water u bij een kleur voegt, hoe lichter de kleur zal worden. U kunt zelf ook kleuren mengen. Naast verf heb je ook aquarelpotloden en aquarelkrijt.

Gouache
Gouache is een semi-dekkende verf op waterbasis. Dit wil zeggen dat als u de verf met veel water verdunt hij transparant zal zijn. Verdunt u met weinig water dan is de verf dekkend.

Inhoud van deze cursus
In deze mini-cursus Aquarel en Gouache leert u de beste technieken en duidelijke uitleg om prachtige tekeningen te maken in waterverf (aquarel) en plakkaatverf (gouache). De cursus bestaat uit een praktijkgerichte video en een prachtig kleurrijk e-book met fraaie foto’s een voorbeelden.

Schelpen in aquarelpotlood
Schelpen in aquarelpotlood

Marianne Pruimboom
Kunstenares Marianne Pruimboom is afgestudeerd docent beeldende vorming met ruim 25 jaar ervaring in lesgeven. Ze heeft haar eigen atelier in Amsterdam en is naast de presentatrice tevens de schrijfster van deze cursus Aquarel & Gouache. Daarnaast heeft ze ook de gerenommeerde en uiterst complete tekencursus onder de naam “Tekenen met Marianne” geschreven.


Kijk ook naar Marianne’s aanvullende tekencursus!

De complete cursus Tekenen met Marianne bestaat uit 8 uitgebreide rubrieken met totaal 40 afleveringen met 40 e-books en 40 ondersteunende video’s. 

 • Materialen en Techniek 
 • Aan de slag
 • Bouwstenen van een tekening
 • Compositie
 • Ruimte en Diepte
 • Kleur
 • Kunst
 • Bijzondere technieken

Deze cursus vult de mini-cursus Aquarel en Gouache perfect aan en samen maken ze dit de meest omvangrijke en complete tekencursus met meer dan 1.000 pagina’s aan full colour e-books en meer dan 7 uur videomateriaal.

Als cursist van de tekencursus Aquarel & Gouache krijgt u maar liefst €100 vriendenkorting op de aanvullende tekencursussen op tekenenmetmarianne.nl!

Aquarel boot
De tekening is eerst in dunne potloodlijnen opgezet en daarna is met een penseel de aquarelverf aangebracht.

Over de instructeur

Kunstenares Marianne Pruimboom is afgestudeerd docent beeldende vorming met ruim 25 jaar ervaring. Ze heeft haar eigen atelier in Amsterdam (atelierpruimboom.com) en is naast de presentatrice tevens de schrijfster van de cursus Tekenen met Marianne.

Reviews

4.2 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  0
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goede uitleg voor eerste indruk over aquarel en gouache

 2. Korte (gratis!) cursus waarin je kennis maakt met aquarel en ook plakkaatverf. Het is een leerzame video, maar er zit ook een mooi online boek bij oder dit onderwerp. Een leuke introductie! Het gaf mijn zin om ook de vervolgcursus te doen (waar je veel meer leert), die met een mooie korting wordt aangeboden. Groetjes, Norma

 3. Goed uitgelegd. Een basiscursus voor de beginner. Als je meer ervaring hebt, is het geen aanrader.

 4. Ik heb tekenen altijd al leuk gevonden en nu had ik eindelijk de tijd om daar mee te starten. Marianne heeft me daarbij prima geholpen. In haar video en haar e-book legde ze mij uit hoe ik met aquarel verf en gouache verf de mooiste resultaten kan bereiken. Heel boeiend, rustig en met goede voorbeelden. Ik vond de cursus wel kort, maar de prijs is dan ook erg laag én ik kreeg een grote korting op de vervolgcursus, waarmee ik de kosten van deze cursus dubbel en dwars terugverdiende. Deze cursus was voor mij de reden om ook haar complete tekencursus te gaan volgen: Tekenen met Marianne. Echt een aanrader!

 5. ik dat het voor een beginner wel interessant kan zijn. Alles is heel erg basis, echt het minimale word verteld en laten zien. Na afloop korting voor cursus aquarel van 10 mnd. dat is denk ik de reden dat er niet de diepte ingegaan word. Een cursus zou ik dit niet noemen, als ik betaald had voor deze cursus zou ik erg teleurgesteld zijn. Ik vind Marianne wel een fijne docent, praat rustig en is fijn om naar te luisteren. Beeld is ook duidelijk en rustig.

GratisLevenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 74 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.