De cursus in het kort:

Compacte cursus met schitterend uitgevoerd cursusmateriaal met tientallen foto’s en voorbeelden.
Naast het kleurrijke e-book (38 pagina's) krijgt u ook een aanvullende praktijkgerichte HD-video (20 minuten).
Kunstenares Marianne Pruimboom is afgestudeerd docent beeldende vorming met ruim 25 jaar ervaring in lesgeven.
Bij het volgen van deze cursus krijgt u 25% korting op de aanvullende tekencursussen van Marianne!
E-book Tekenen met Marianne
Het bijbehorende full color e-book van deze cursus

Alles wat u boeit, legt u voortaan vast in een vakkundige schets. De tips en adviezen uit de praktijk prikkelen uw talenten en u krijgt een aardig inzicht in de materialen en technieken.

Aquarel
Aquarelverf is een transparante verf, die met water verdund wordt. Hoe meer water u bij een kleur voegt, hoe lichter de kleur zal worden. U kunt zelf ook kleuren mengen. Naast verf heb je ook aquarelpotloden en aquarelkrijt.

Gouache
Gouache is een semi-dekkende verf op waterbasis. Dit wil zeggen dat als u de verf met veel water verdunt hij transparant zal zijn. Verdunt u met weinig water dan is de verf dekkend.

Inhoud van deze cursus
In deze mini-cursus Aquarel en Gouache leert u de beste technieken en duidelijke uitleg om prachtige tekeningen te maken in waterverf (aquarel) en plakkaatverf (gouache). De cursus bestaat uit een praktijkgerichte video en een prachtig kleurrijk e-book met fraaie foto’s een voorbeelden.

Schelpen in aquarelpotlood
Schelpen in aquarelpotlood

 

Marianne Pruimboom
Kunstenares Marianne Pruimboom is afgestudeerd docent beeldende vorming met ruim 25 jaar ervaring in lesgeven. Ze heeft haar eigen atelier in Amsterdam en is naast de presentatrice tevens de schrijfster van deze cursus Aquarel & Gouache. Daarnaast heeft ze ook 4 aanvullende tekencursussen onder de naam “Tekenen met Marianne” geschreven.


Kijk ook naar Marianne’s 4 aanvullende tekencursussen!

Alle 4 de cursussen vullen elkaar perfect aan en samen maken ze dit de meest omvangrijke en complete tekencursus met meer dan 1.000 pagina’s aan full colour e-books en meer dan 7 uur videomateriaal.

Als cursist van de tekencursus Aquarel & Gouache krijgt u maar liefst 25% vriendenkorting op de aanvullende tekencursussen!

 

Aquarel boot
De tekening is eerst in dunne potloodlijnen opgezet en daarna is met een penseel de aquarelverf aangebracht.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Tekenen met Marianne

Kunstenares Marianne Pruimboom is afgestudeerd docent beeldende vorming met ruim 25 jaar ervaring. Ze heeft haar eigen atelier in Amsterdam (atelierpruimboom.com) en is naast de presentatrice tevens de schrijfster van de cursus Tekenen met Marianne.

Bekijk meer cursussen van Tekenen met Marianne →

Cursusoverzicht

TEKENCURSUS AQUAREL & GOUACHE 02:00:00
Alle kleuren van de regenboog
Kleuren zien en benoemen
Kleur in een schets
Zelf papier van een kleur voorzien
Het opspannen van papier
Kleurige vissen met aquarelpotlood
De tere kleuren van schelpen
Grote korting op de aanvullende tekencursussen! 00:10:00

Reviews

4

4
4 beoordelingen
 • 5 Sterren2
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren2
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Marianne legt erg prettig uit en is een plezier om naar te kijken

  5

  Korte (gratis!) cursus waarin je kennis maakt met aquarel en ook plakkaatverf. Het is een leerzame video, maar er zit ook een mooi online boek bij oder dit onderwerp. Een leuke introductie! Het gaf mijn zin om ook de vervolgcursus te doen (waar je veel meer leert), die met een mooie korting wordt aangeboden. Groetjes, Norma

 2. Goed uitgelegd

  3

  Goed uitgelegd. Een basiscursus voor de beginner. Als je meer ervaring hebt, is het geen aanrader.

 3. Goede en leuke cursus over 2 populaire tekentechnieken

  5

  Ik heb tekenen altijd al leuk gevonden en nu had ik eindelijk de tijd om daar mee te starten. Marianne heeft me daarbij prima geholpen. In haar video en haar e-book legde ze mij uit hoe ik met aquarel verf en gouache verf de mooiste resultaten kan bereiken. Heel boeiend, rustig en met goede voorbeelden. Ik vond de cursus wel kort, maar de prijs is dan ook erg laag én ik kreeg een grote korting op de vervolgcursus, waarmee ik de kosten van deze cursus dubbel en dwars terugverdiende. Deze cursus was voor mij de reden om ook haar complete tekencursus te gaan volgen: Tekenen met Marianne. Echt een aanrader!

 4. leuk

  3

  ik dat het voor een beginner wel interessant kan zijn. Alles is heel erg basis, echt het minimale word verteld en laten zien. Na afloop korting voor cursus aquarel van 10 mnd. dat is denk ik de reden dat er niet de diepte ingegaan word. Een cursus zou ik dit niet noemen, als ik betaald had voor deze cursus zou ik erg teleurgesteld zijn. Ik vind Marianne wel een fijne docent, praat rustig en is fijn om naar te luisteren. Beeld is ook duidelijk en rustig.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.