Live Sessies Tekenen en Schilderen

Sasja · 17 Februari 2022
In 14 live sessies demonstreert kunstenares en eerste graad docente Sasja Bork uiteenlopende teken- en schilder onderwerpen. Met duidelijke stap-voor-stap lesbrieven en handige tips & tricks.
 • 28 Lessen
 • 14u 10min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Je leert verschillende manieren van kijken naar je onderwerp zodat je deze goed naar het papier of doek kunt vertalen.
 • Je maakt kennis met verschillende tekentechnieken en leert deze toepassen in je tekening. Onder andere het gebruik van potlood, houtskool, gum en doezelaar en de toepassing van de rastermethode en perspectief.
 • Over olieverf krijg je veel basistechnieken en materiaalkennis. Met welk medium je kunt verdunnen, over het palet en penselen, hoe je je kleuren mengt en opbrengt en nog veel meer!
 • Je leert belangrijke olieverfprincipes zoals het opbouwen in lagen, het maken van overgangen en glacerend schilderen.

Cursus inhoud

Vouw uit
1 van 2


 
Tijdens de lockdown verzorgde Sasja elke week op woensdagavond een live-sessie. Ze vroeg haar cursisten wat ze graag gedemonstreerd wilden zien en zo ontstonden 14 sessies over uiteenlopende onderwerpen.
 
Een live-sessie is een video op Facebook waar mensen live mee kunnen kijken en kunnen reageren in de ‘comments’. Wij hebben deze live-sessies bewerkt tot een leuke cursus, zodat deze beschikbaar is voor iedereen, op elk moment!
 

 
De eerste 6 sessies zijn gewijd aan tekenonderwerpen. Zo zie je hoe Sasja wolken en een vacht van een kat tekent. Ook het tekenen van een glas en handen naar de waarneming komen aan de orde. Daarnaast behandelt ze de rastermethode om foto’s na te tekenen en besteedt ze een live sessie aan een duidelijke uitleg over de werking van perspectief in je tekening.
 

 
In de andere 8 demonstraties zie je hoe Sasja in olieverf de volgende onderwerpen schildert: wolken, zee, een boom, plooien, een roos, een hand (met uitgebreide uitleg van het mengen van huidskleur), een oog en het glacerend schilderen van een gordijn. Ze laat echt zien HOE ze het doet, hoe ze kleuren mengt, met welke penseel ze schildert en je krijgt vele handige tips voor het schilderen met olieverf.
 

 
Bij elke live sessie heeft Sasja een lesbrief geschreven met een duidelijke stap-voor-stap handleiding, de referentiefoto’s die ze heeft gebruikt en heel veel tips en tricks die je zullen helpen een nog betere schilder te worden!
 
Bestel deze cursus -goed voor meer dan 14 uur teken- en schilderplezier- en dan  kom jij het najaar wel door!

Over de instructeur

Sasja

4 Cursussen

Ik ben Sasja Bork en ik ben jouw gids in Teken- en Schilderland! Zelf teken ik al sinds ik een potlood vast kan houden en ik schilder 25 jaar met olieverf. Ik geef 15 jaar les in schilderen en heb een eigen schilderschool. Als eerste graads docent en onderwijskundige ben ik goed in staat om jouw verborgen talent naar buiten te lokken. Ga je met me mee op reis over het witte vlak?

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Leuk om over de schouder mee te kijken, heel interessant!

17Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 56 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.