Cursus Schilderen met Olieverf voor Beginners

Sasja · 6 Juni 2022

Altijd al willen leren schilderen? Zomaar even een schildersezel erbij pakken, penselen en verf, en de ideeën in je hoofd op canvas overbrengen? Heerlijk! Met deze online cursus schilderen voor beginners leer schilderen met olieverf. We gaan aan de slag met de basiskennis en -technieken om jouw creativiteit tot leven te brengen.

 • 18 Lessen
 • 1u 58min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over de basis van schilderen.
 • De geheimen van olieverf kennen.
 • Leer het materiaal kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer schilderen in deze online schildercursus

Online leren schilderen met praktische oefeningen

Als je op zoek bent naar een cursus schilderen voor beginners, zit je hier goed. Met olieverf kun je de mooiste creaties maken, maar het helpt wel als je een paar technieken kent. Je leert thuis schilderen, op je eigen tempo, in je eigen omgeving. 

Schilder je al jaren met olieverf, maar wil je je techniek verbeteren? Ook dan ben je van harte welkom om deel te nemen. Voor de meer gevorderde schilder verwacht ik ook dat er nog een aantal handige tips in zullen zitten. Ben je op zoek naar een cursus schilderen voor gevorderden, probeer dan zeker de complete cursus schilderen met olieverf!

Indeling van deze cursus Basiscursus Schilderen met Olieverf

De cursus bestaat uit 3 praktijklessen waarin je oefent met de 3 Gouden Schilder Tips. Dit zijn praktische, technische tips waarmee het schilderen met olieverf echt veel makkelijker wordt.

Elke les bestaat uit 3 delen: een PDF met de theorie en de opdracht, een demonstratie video en een reader met achtergrondinformatie. Jij bepaalt zelf waarmee je begint: eerst de video kijken, gelijk aan de schilder of de reader lezen: wat jij het prettigst vindt.

schilderen Olieverf pakket

Materialenpakket

Bij deze cursus hoort een startpakket olieverf dat je bij Van der Linde Kunstenaarsbenodigdheden voor een speciale prijs van €29,95 kunt bestellen. In de (gratis) introductieles ‘Materialen’ staat precies welke materialen je nodig hebt en hoe je deze makkelijk kunt bestellen.

Thuis leren schilderen met olieverf

Er steekt een creatieveling in ons allemaal, maar vaak komt die niet naar buiten. Ik hoor vaak dezelfde bezwaren voorbijkomen. Ik schilder nu 25 jaar met olieverf en geef al zeventien jaar schilderles, dus ik ken ze allemaal. En dit is waarom je smoesjes niet werken:

 • Geen geduld? De olieverf die we gebruiken droogt veel sneller dan vroeger. 
 • Geen zin in die verflucht? Olieverf zelf stinkt nauwelijks, de verdunningsmiddelen wel. Maar daarom gebruiken we in deze online cursus schilderen geen oplosmiddelen en de nieuwste materialen die nauwelijks een geur hebben.
 • Geen budget? Olieverf is lang niet zo duur als je zou denken. 
 • Geen talent? Dat is al helemaal geen excuus! Iedereen kan online leren schilderen. Als je de 3 Gouden Schilder Tips volgt, kun ook jij mooie schilderwerken maken.

Sasja Bork

www.schilder.school

Over de instructeur

Sasja

4 Cursussen

Ik ben Sasja Bork en ik ben jouw gids in Teken- en Schilderland! Zelf teken ik al sinds ik een potlood vast kan houden en ik schilder 25 jaar met olieverf. Ik geef 15 jaar les in schilderen en heb een eigen schilderschool. Als eerste graads docent en onderwijskundige ben ik goed in staat om jouw verborgen talent naar buiten te lokken. Ga je met me mee op reis over het witte vlak?

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

11 Beoordelingen

 • 5
  8
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  1
 1. Een leuke kennismaking met olieverf met paar interessante tips

 2. Leuke cursus, de 3 basistips goed uitgelegd met de praktijkoefeningen op de 3 paneeltjes. Wel wat geleerd, qua overgangen schilderen en kleurgebruik.

 3. Langdradig. De filmpjes hadden wat mij betreft korter mogen zijn

 4. Heel duidelijk en leerzaam, alleen onduidelijk waar je je gemaakte werk kan laten beoordelen maar verder heel leuk

 5. Erg leuke cursus met veel enthousiasme gedaan, Echt een aanrader. Relaxte en duidelijke uitleg

 6. ik moest even wennen om met olieverf te schilderen maar ben ondertussen enthousiast geworden. Ik ga mij binnenkort zeker opgeven voor de vervolgcursus.

 7. Leuke leerzame cursus voor beginners maar ik voor demeer gevorderde amateurschilders worden er nog veel tips gegeven.
  Ben nu bezig met vervolg cursus

 8. Veel geleerd op de basis cursus, nu door met het vervolg.
  Aanrader voor iedereen.
  Fijne stem om naar te luisteren, in alle rust “stoppen” en “terugkijken”.
  Dat is wat je in een groep niet kunt, daar gaat de docent door.

 9. Leuke leerzame cursus
  ben nu bezig met vervolg cursus

 10. Sinds kort ben ik bezig om met olieverf te experimenteren. Jouw adviezen zijn erg leerzaam en leuk om te doen. Ik heb mij al opgegeven voor het vervolg! Dankjewel, Saskia 👍

 11. super duidelijk uitgelegd, fijne stem om naar te luisteren.

27Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 148 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.