Schilderen met Olieverf

Sasja · 5 Februari 2024
Zeer uitgebreide cursus voor een gedegen schilderbasis, met leuke opdrachten om je vaardigheid in het schilderen met olieverf te ontwikkelen. In de laatste modules van de cursus maak je je eigen olieverfschilderij in een onderwerp en stijl naar keuze. Bij de cursus is een materialen pakket te bestellen zodat je meteen aan de slag kunt. Ontdek je talent!
 • Beginner
 • 101 Lessen
 • 14u 33min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over het schilderen met olieverf.
 • De geheimen van schilderen kennen.
 • Leer de materialen kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit

Ontdek je schildertalent in Olieverf

Leer nu schilderen met olieverf volgens de beproefde methode van Sasja Bork. Gegarandeerd dat zelfs je eerste schilderij gaat lukken! En denk jij nog steeds dat olieverf stinkt, te langzaam droogt of moeilijk te hanteren is? Met Sasja’s tips en tricks horen die vooroordelen over het schilderen tot het verleden.

Sasja is eerste graad schilderdocent (Academie Minerva Groningen) en Onderwijskundige (Rijksuniversiteit Groningen). Ze geeft nu al 17 jaar les in haar eigen schilderschool in Nieuwegein en schildert al 25 jaar. Ze is ook super enthousiast over het materiaal olieverf! Waarom? Dat vertelt ze in bovenstaande introductievideo.

Over de cursus schilderen met olieverf:

De cursus ‘Schilderen met Olieverf‘ omvat elf modules. Deze modules zijn zo opgebouwd dat elk facet van het olieverfschilderen op een methodische manier in woord en beeld wordt toegelicht. Natuurlijk ga je zelf ook meteen aan de slag om deze in de praktijk toe te passen. Mocht je geen ervaring hebben, wees dan niet bang. Je gaat namelijk ook aan de slag met tekenen en oefeningen!

In leuke, praktische schilderoefeningen krijg je de basis vaardigheden zoals materiaalkennis, penseelvoering en kleuren mengen onder de knie. In hoge kwaliteit video’s demonstreert Sasja verschillende technieken en schildert ze ook elke opdracht met je mee. Je ziet niet alleen wat er op het doek gebeurt, maar ook het mengen op het palet! Nadat je met verschillende beeldende aspecten als ruimte, compositie en stijl bekend bent en met allerlei schilderwijzen hebt geëxperimenteerd maak je vervolgens je eigen schilderij op doek. Kies je eigen onderwerp en stijl, en bouw je dus een schilderij volgens Sasja’s methode in lagen op.

Zo bereik je vast en zeker een prachtig resultaat!

Veelgestelde vragen:

Wanneer begint en eindigt de cursus?

De cursus begint nu en eindigt nooit! Het is helemaal aan jou hoe lang je erover wilt doen: de informatie blijft altijd beschikbaar. Jij bepaalt wanneer je begint en jij bepaalt wanneer je klaar bent.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Hoe klinkt ‘een leven lang’? Nadat je je hebt ingeschreven heb je onbeperkt toegang tot deze cursus zo lang als je wilt op al je apparaten. Computer, laptop of iPad, zelfs op je telefoon! Hoe jij het het makkelijkste vindt.

Is er een vaste volgorde in de cursus?

Het is wel aan te bevelen de volgorde van de modules aan te houden, want hier is echt over nagedacht. Gewoon beginnen bij het begin dus 😉 Binnen elke module echter ben je helemaal vrij te kiezen wat je eerst wilt doen: de reader lezen voor alle theorie, achtergrond en tips & tricks, de introductie bekijken of een demonstratie zien… je kunt natuurlijk ook meteen aan de slag met de praktijkoefening! Deze volgorde binnen elke module bepaal je zelf. Zo leer je hoe je het zelf prettig vindt.

Is er een vervolg als ik klaar ben met deze cursus?

Wij zijn druk bezig met het vervolg op deze cursus over schilderen met olieverf, waarbij nieuwe technieken en onderwerpen aan de orde zullen komen!

Hoe kom ik aan de schildersbenodigdheden?

Van de Linde kunstenaarsbenodigdheden heeft speciaal voor deze cursus een pakket met olieverf materialen samengesteld die je voor een zeer gunstige prijs thuisgestuurd kunt krijgen. Bij je inschrijving krijg je een link naar een speciaal deel van hun site waar je het pakket kunt bestellen. Na twee dagen heb je het pakket in huis en kan je avontuur in het schilderen beginnen.

Waar kan ik vragen stellen?

Je kunt onder elke les apart je vragen kwijt, maar algemene vragen kunnen ook op het SchilderSchool forum hier op Soofos of in de Facebook groep het Schilder School Plein gesteld worden. Je kunt hier ook een afbeelding van je schilderij uploaden om je vraag te illustreren. Sasja krijgt hiervan meteen een melding en reageert dan zo snel ze kan 😉

Over de instructeur

Sasja

4 Cursussen

Ik ben Sasja Bork en ik ben jouw gids in Teken- en Schilderland! Zelf teken ik al sinds ik een potlood vast kan houden en ik schilder 25 jaar met olieverf. Ik geef 15 jaar les in schilderen en heb een eigen schilderschool. Als eerste graads docent en onderwijskundige ben ik goed in staat om jouw verborgen talent naar buiten te lokken. Ga je met me mee op reis over het witte vlak?

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

3 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Veel bijgeleerd. Start voor het oefenen met schilderen.

 2. Een goede cursus, en zeker nog delen om terug te kijken en nog eens te oefenen.

 3. Met erg veel plezier deze cursus gevolgd. Duidelijk en enthousiast worden de lessen in goede opbouw aangeboden. Echt veel van geleerd. Dankjewel Sasja Bork.

97Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 137 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.