Gratis cursus: Een icoon ontwerpen met Illustrator

Janneke · 18 Januari 2024
Leer documenten aanmaken, je werkruimte in te stellen en basisvormen te creëren zodat je een icoon kunt ontwerpen met Adobe Illustrator, in 6 korte lessen.
 • Alle niveaus
 • 8 Lessen
 • 31min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Nieuw document aanmaken in Illustrator
 • Je Adobe Illustrator werkruimte instellen
 • Basisvormen maken en gebruiken om een icoon te ontwerpen
 • Een icoon of illustratie ontwerpen

Wil je meer leren over Illustrator? Volg dan de complete opleiding Ontwerpen met Adobe Illustrator →

Gratis cursus: Een icoon ontwerpen met Illustrator

Ontdek Illustrator: Jouw gereedschap voor icoonontwerp

In deze cursus leer je niet alleen de basis van Adobe Illustrator, maar ook hoe je het programma effectief inzet om unieke iconen te creëren. Illustrator is een krachtige tool voor grafisch ontwerp, en we laten je zien hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

De kracht van iconen in Illustrator

Iconen zijn essentieel in de digitale wereld. Ze verbeteren gebruikersinterfaces en maken informatie visueel toegankelijk. Door het ontwerpen van iconen in Illustrator, kun je jouw creatieve en professionele vaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Veel mensen vinden het lastig om met Illustrator te beginnen of weten niet hoe ze hun ideeën kunnen omzetten in professionele iconen. Deze cursus biedt een duidelijk, stapsgewijs leerpad om deze uitdagingen te overwinnen.

De basis van Illustrator onder de knie krijgen

Je leert een nieuw document aanmaken, je werkruimte in Illustrator instellen, basisvormen creëren, en natuurlijk: een icoon ontwerpen. We focussen op de essentiële vaardigheden en laten complexe, geavanceerde technieken buiten beschouwing voor nu. Mocht je daar meer over willen leren, volg dan de uitgebreide opleiding Ontwerpen met Illustrator!

Een cursus voor creatievelingen

Of je nu een beginner bent in grafisch ontwerp of al enige ervaring hebt, deze cursus is ideaal voor iedereen die wil leren hoe je iconen ontwerpt met Adobe Illustrator.

In 30 minuten zelf aan de slag met Illustrator en het ontwerpen van een illustratie

Wat deze cursus onderscheidt, is de praktische aanpak van Janneke van den Heuvel, een ervaren ontwerper en docent. In slechts 30 minuten en 6 overzichtelijke lessen krijg je alle tools in handen om zelf aan de slag te gaan met icoonontwerp.

Ben je klaar om jouw creatieve reis te starten en unieke iconen te leren ontwerpen in Illustrator? Meld je nu gratis aan voor deze cursus en ontdek de wereld van het icoonontwerp!

Over de instructeur

Janneke

3 Cursussen

Mijn naam is Janneke en ik ben docent Adobe Illustrator, grafisch ontwerper en fotograaf. Mijn passie is om mensen te leren ontwerpen in Adobe Illustrator!

De afgelopen 3 jaar heb ik ruim 200 cursisten, werknemers en zzp’ers geleerd hoe ze hun eigen designs kunnen maken met de Adobe programma's. Vooral in de marketing, communicatie en cultuursector geef ik cursussen en trainingen, zowel online als op locatie. Het geeft zoveel voldoening om te zien dat cursisten hun eigen ideeën, projecten en presentaties zélf kunnen vormgeven.

Hierbij is een een goede basis in professionele DTP programma’s als Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator echt een grote must.

Mijn doel is om jouw creatieve ontwikkeling te laten groeien! Daar wil ik je graag bij helpen met behulp van mijn cursussen. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Bekijk dan mijn cursus Illustrator!

Janneke van den Heuvel

Ontwerpen doe je zo

Beoordelingen

4.6 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. goed opgebouwde cursus voor de basis van illustrator, ondanks ik al een grafisch vormgever opleiding heb voltooid haalde ik er toch nog eea uit wat ik nog niet wist !

 2. Ik vond deze cursus leuk om te volgen.En ik vond deze cursus ook heel interessant.En ik heb veel geleerd.

 3. Leuk. Heb in deze korte intro wel weer wat duidelijkheid gekregen over de vele mogelijkheden van Adobe.

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 70 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.